Communiqué de presse
Communiqué de presse

Nieuwe benoemingen bij het Alpine-managementteam

  • Antonino Labate treedt met ingang van 1 mei 2023 toe tot het Alpine-team als VP Sales, Marketing & Customer Experience. 
  • Vanaf deze datum wordt David Gendry benoemd tot VP Sponsoring, Partnerships en Communications.
  • Antonino Labate en David Gendry zullen rapporteren aan Laurent Rossi, CEO van Alpine.

Le 19 April 2023

Als onderdeel van zijn groeistrategie blijft Alpine zijn teams structureren en verwelkomt het Antonino Labate als VP Sales, Marketing & Customer Experience, met ingang van 1 mei 2023. Hij zal rapporteren aan Laurent Rossi, CEO van Alpine, en zal zetelen in het directiecomité van het merk. Emmanuel Al Nawakil, VP Sales, Network & Launching en lid van het directiecomité van Alpine, zal aan hem rapporteren. Olivier Camus, Marketing Director, en Laurent Chapuy, Customer Experience Director, zullen ook rapporteren aan Antonino Labate.

Al meer dan 30 jaar werkt Antonino Labate voor verschillende groepen in de autowereld. Hij begon bij Fiat in de FCA Group en vervolgens bij Abarth. Daarna vertrok hij in 2015 naar Ducati in Brazilië als CEO. Sinds 2016 is hij de COO van Cupra.

David Gendry is nu VP Communications & Marketing van Alpine en wordt benoemd tot VP Sponsorship, Partnerships & Communications met ingang van 1 mei 2023. Hij is lid van het directiecomité en rapporteert aan Laurent Rossi, CEO van Alpine.

Laurent Rossi, CEO van Alpine: “Ik ben verheugd om Antonino Labate te verwelkomen als hoofd Sales & Marketing bij Alpine. Hij brengt expertise met zich mee in het uitbouwen van internationale merken. Na de komst van Philippe Krief in maart als hoofd Product & Engineering en de benoeming van David Gendry als VP Sponsorship, Partnerships & Communications, wordt ons directiecomité opnieuw versterkt met deze drie leiders in evenveel sleutelposities om onze ambitieuze merkstrategie uit te voeren, zowel op het vlak van groei als winstgevendheid.”

 

Documenten

Nieuwe benoemingen bij het Alpine-managementteam (WORD)

Nieuwe benoemingen bij het Alpine-managementteam (PDF)

Voir les documents Voir la médiathèque

Alpine, dat in 1955 werd opgericht door Jean Rédélé, heeft in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd met zijn Franse sportwagens. In 2018 stelde het merk de nieuwe A110 voor, een sportwagen die trouw blijft aan de tijdloze principes van Alpine op het vlak van compacte afmetingen, lichtheid, wendbaarheid en rijplezier. In 2021 werd de Business Unit Alpine opgericht. Die zal uitgroeien tot het merk voor innovatieve, authentieke en exclusieve sportwagens van Renault Group. Deze sportwagens plukken de vruchten van het erfgoed en de knowhow van de historische fabriek in Dieppe en van de technische knowhow van de Formule 1- en Renault Sport Cars-teams.Documenten

Nieuwe benoemingen bij het Alpine-managementteam (WORD)
Nieuwe benoemingen bij het Alpine-managementteam (PDF)
Nieuwe benoemingen bij het Alpine-managementteam (WORD)
Nieuwe benoemingen bij het Alpine-managementteam (PDF)

Alpine, dat in 1955 werd opgericht door Jean Rédélé, heeft in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd met zijn Franse sportwagens. In 2018 stelde het merk de nieuwe A110 voor, een sportwagen die trouw blijft aan de tijdloze principes van Alpine op het vlak van compacte afmetingen, lichtheid, wendbaarheid en rijplezier. In 2021 werd de Business Unit Alpine opgericht. Die zal uitgroeien tot het merk voor innovatieve, authentieke en exclusieve sportwagens van Renault Group. Deze sportwagens plukken de vruchten van het erfgoed en de knowhow van de historische fabriek in Dieppe en van de technische knowhow van de Formule 1- en Renault Sport Cars-teams.