Communiqué de presse
Communiqué de presse

Nieuw Renault Mégane-gamma

Le 06 November 2013

Een nieuwe identiteit voor de Renault Mégane-familie

Mégane Berline, Coupé en Grandtour worden uitgerust met een nieuwe bumper, nieuwe verluchtingsroosters en een nieuwe motorkap die het grotere Renault-logo tegen een glanzend zwarte achtergrond plaatst.

De nieuwe ellipsvormige koplampen en nieuwe dagrijlichten die doorlopen tot op de zijkanten van de bumper, dragen bij tot het dynamisme van de verschillende modellen uit de Mégane-familie.

Zes afwerkingsniveaus creëren een duidelijke hiërarchie

Naargelang de koetswerkversie telt het gamma vijf uitrustingsniveaus voor particulieren en één voor ondernemingen: de basisversie heet LIFE, de kernversie ZEN. De GT-LINE krijgt een dynamische stijl, met een specifieke nieuwe bumper.  De TOM TOM® Edition – versie krijgt ook een nieuwe stijl en biedt nog altijd een goede prijs-kwaliteit verband.

De uitvoering BOSE® Edition meet zich een nieuwe, rijkere uitrusting aan en beschikt voortaan nieuwe 17” lichtmetalen velgen “Akhiro”, een zwart gelakte afwerking van de bumper en een nieuwe bekleding.

De BUSINESS-uitvoering is dan weer perfect aangepast aan de behoeften van bedrijfswagenparken.

Een uitgebreid gamma performante benzine- en dieselmotoren

Het Mégane-gamma plukt de vruchten van vier Energy-motoren die prestaties verzoenen met lage verbruiks- en emissiecijfers: Energy dCi 110 en 130 aan dieselzijde en Energy TCe 115 en 130 aan benzinekant.

Met de Energy dCi 110-motor onder de kap kunnen Mégane Berline, Coupé en Grandtour een CO 2 -uitstoot van nauwelijks 90 g/km naar voren schuiven.

De EDC-automaat met dubbele koppeling zet zijn opmars binnen het Renault-gamma voort: in het geval van Nieuwe Mégane is hij reeds verkrijgbaar in combinatie met de dCi 110-motor en wordt hij in het eerste semester van 2014 leverbaar voor de TCe 130-benzinemotor.

Bij de sportievere afgeleiden wordt Mégane R.S. uitgerust met de 2.0T R.S. 265 met stop-startsysteem.

Documenten

Nieuw Renault Mégane-gamma

Voir le document
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Nieuw Renault Mégane-gamma
Nieuw Renault Mégane-gamma