Communiqué de presse
Communiqué de presse

New Renault CAPTUR - International Test Drives

Marktleider van de stads-SUV’s vindt zichzelf opnieuw uit en bevestigt zijn internationale dimensie

 

Le 10 Oktober 2019

Als pionier in het segment van de stads-SUV’s wist Renault Captur sinds zijn lancering in 2013 maar liefst 1,5 miljoen klanten te overtuigen. Hij groeide al snel uit tot de bestseller in zijn segment, en dat zowel in Frankrijk als in Europa. Ook vorig jaar behield hij deze positie en werden er wereldwijd meer dan 282.000 exemplaren verkocht.

 

Om het hoofd te bieden aan de sterk toegenomen concurrentie, vindt Nieuwe Captur zichzelf opnieuw uit door het DNA dat aan de basis van zijn succes lag te versterken. Hij kiest een geheel nieuwe richting om zich atletische en dynamische SUV-lijnen aan te meten. Hij blijft ook even moduleerbaar en wordt ruimer dankzij een interieurrevolutie die hem zowel op technologisch als kwalitatief vlak een nieuwe dimensie geeft. Zijn uitrusting zou niet misstaan in modellen uit een hoger segment.

 

De lancering van Nieuwe Captur kadert in het strategische plan ‘Drive The Future 2017-2022’ van Groupe Renault. Dit model is een van de speerpunten van dat plan, niet in het minst door zijn internationale dimensie, die hij nog versterkt om een echte wereldauto te worden.

 

Nieuwe Captur, die reeds werd verkocht op alle continenten, zal ook worden gecommercialiseerd in China, een uiterst strategische regio voor Groupe Renault. Hij behoudt ook zijn naam op alle markten, zelfs in Zuid-Korea, waar hij voortaan onder de merknaam Renault wordt verkocht.

 

En dan is er zijn technologische dimensie want hij beantwoordt aan de drie pijlers van de toekomstige mobiliteit, zoals voorgesteld in het strategische plan:

  • Elektrisch: tegen het einde van het plan zal Groupe Renault twaalf geëlektrificeerde modellen aanbieden. Nieuwe Captur wordt het eerste Renault-model met de oplaadbare hybrideaandrijving E-TECH Plug-in, die steunt op een technologie ontwikkeld door het merk.
  • Geconnecteerd: tegen dezelfde datum zullen alle voertuigen die de constructeur op zijn belangrijkste markten aanbiedt, geconnecteerd zijn. Nieuwe Captur illustreert die dynamiek perfect met zijn nieuwe geconnecteerde multimediasysteem en het ecosysteem Renault EASY CONNECT.
  • Autonoom: tegen het einde van het plan zal Groupe Renault vijftien modellen met technologie voor autonoom rijden op de markt brengen. Nieuwe Captur zal tot de pioniers behoren. Samen met Nieuwe Clio zal hij de rijhulpsystemen die aan de basis van autonoom rijden liggen, democratiseren in het B-segment.

 

Nieuwe Captur bezet een centrale plaats in de strategie van Groupe Renault om de synergieën binnen de Alliantie te versterken. Dat gebeurt met name door de ontwikkeling van gemeenschappelijke technologieën en de toepassing van nieuwe platformen, zoals het CMF-B-platform. Zijn nieuwe elektrische en elektronische architectuur geeft hem ook de recentste technologische evoluties om in te spelen op de nieuwe marktvereisten.

 

In afwachting van de verkoopstart van Nieuwe Captur tegen het einde van het jaar, kunnen geïnteresseerde klanten zich registreren op https://coming-soon.renault.be/captur?l=be_nl . Via dit platform zullen zij exclusieve informatie ontvangen vooraleer Nieuwe Captur ook in het Belgische dealernetwerk te zien zal zijn.

Documenten

Nieuwe Renault CAPTUR - 100% nieuw en 100% CAPTUR

Renault Captur - Tarieven en Specificaties

Voir les documents Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Nieuwe Renault CAPTUR - 100% nieuw en 100% CAPTUR
Renault Captur - Tarieven en Specificaties
Nieuwe Renault CAPTUR - 100% nieuw en 100% CAPTUR
Renault Captur - Tarieven en Specificaties