Communiqué de presse
Communiqué de presse

NDRC keurt joint venture Dongfeng - Renault goed

Dongfeng Motor en Renault hebben vandaag, 5 december, goedkeuring gekregen van de National Development and Reform Commission (NDRC) voor hun joint venture, Dongfeng Renault Automotive Company (DRAC).

Dongfeng Motor en Renault zijn opgetogen dat de Chinese autoriteiten hun industriële joint venture hebben goedgekeurd.

Renault, dat reeds auto’s invoert in China, slaat nu dus de handen in elkaar met een belangrijke Chinese autofabrikant. Die alliantie zal Renault de mogelijkheid bieden om een ambitieuze strategie te ontplooien op de wereldwijde automarkt.

Voor Dongfeng Motor biedt dit akkoord de mogelijkheid om zijn resources naar een hoger niveau te tillen en zijn groei in de autosector te versterken.

Renault draagt zijn technologische expertise en industriële knowhow bij tot de joint venture om zijn aanwezigheid op de Chinese markt te versterken. Met de steun van Dongfeng Motor en de Alliantie Renault-Nissan zullen de stakeholders nauw gaan samenwerken voor alle activiteiten, zoals onderzoek en ontwikkeling, aankopen, productie en marketing.

De samenwerkingsovereenkomst zal plechtig worden ondertekend op 16 december 2013.

Le 05 December 2013

Over Dongfeng

Dongfeng Motor Corporation (DFM) is een van de voornaamste overheidsbedrijven (State Owned Enterprise, SOE) die onder directe controle staan van de Commissie van de Overheidsraad voor het beheer en de supervisie van de overheidsactiva. Dongfeng is een van de drie grootste autobedrijven in China. Eind 2012 bedroegen de totale activa van DFM 228,4 miljard yuan en stelde de onderneming 160 000 mensen te werk. Dongfeng verkocht in 2012 meer dan drie miljoen voertuigen, goed voor een totale omzet van 389,4 miljard yuan. De onderneming staat op de 146e plaats in de Fortune Global 500, de 18e plaats in de lijst van de 500 grootste Chinese bedrijven en de 4e plaats in het klassement van de 500 grootste industriële ondernemingen in China. Dongfeng verkocht sinds het begin van dit jaar 2,8 miljoen voertuigen (cijfer van eind oktober 2013), een stijging met 11%, en bevestigt daarmee zijn tweede plaats in China.

Dongfeng geniet een uitstekende naam op de Chinese automarkt. De groep staat op de 10e plaats in het klassement van de snelst groeiende merken in China en behoort tot de 500 bekendste merken ter wereld. Met zijn twaalfde vijfjarenplan zal Dongfeng zijn strategische programma “Be strong, be best, become the strongest in the nation and a world-class car manufacturer” implementeren. (Wees sterk, wees de beste en de grootste van het land en een wereldwijd toonaangevende autoconstructeur). ”Be strong, be best” is de prioriteit van Dongfeng, innovatie, zelfontwikkeling, openheid en een grotere samenwerking zijn de voornaamste waarden van de groep. Het plan voorziet een betere toekenning van resources om de ontwikkeling van de groepsactiviteiten te versnellen en de kwaliteit op duurzame wijze te verhogen om zo zijn doelstelling van vijf miljoen verkochte wagens te bereiken.

Over Renault

De Renault-groep, die al sinds 1898 auto’s bouwt, is een internationale groep, die in 2012 meer dan 2,5 miljoen auto’s verkocht in 118 landen. Hij stelt vandaag bijna 128.000 werknemers te werk en bezit 38 industriële vestigingen. Om in te spelen op de technologische uitdagingen van de toekomst en zijn strategie van rendabele groei te bestendigen, baseert de groep zijn internationale ontwikkeling op de complementariteit van zijn drie merken (Renault, Dacia en Renault Samsung Motors), elektrische wagens, zijn alliantie met Nissan en zijn partnerschappen met AVTOVAZ en Daimler. Met twaalf titels van Wereldkampioen Formule 1 op 36 jaar tijd heeft Renault de discipline verheven tot de zwaarste ter wereld en tot een vector van innovatie, imago en merkbekendheid.

Documenten

NDRC keurt joint venture Dongfeng - Renault goed

Voir le document
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

NDRC keurt joint venture Dongfeng - Renault goed
NDRC keurt joint venture Dongfeng - Renault goed