Communiqué de presse
Communiqué de presse

NA PARIJS STELT HYVIA TIJDENS DE EUROPESE WATERSTOFWEEK IN BRUSSEL MASTER VAN H2-TECH VOOR

  • Na de voorstelling van Renault Master Van H2-TECH op het Autosalon van Parijs van 17 tot 23 oktober trekt HYVIA naar de Europese hoofdstad. Op het Hydrogen Europe Salon (Stand 9A, Hal 11) zal het merk zijn waterstofbestelwagen in zijn standaardversie tentoonstellen.
  • Mehdi Ferhan, COO van HYVIA, zal tijdens de High Level Policy Conference op 25 oktober spreken over de transformatie van de sector van de waterstofmobiliteit. Een rondetafelgesprek in het kader van de Europese Waterstofweek (24-28 oktober), het grootste jaarlijkse waterstofevenement.
  • HYVIA is een joint venture van Renault Group en Plug, ontstaan in juni 2021. Vandaag is HYVIA klaar om op de Europese wegen te rijden met Master Van H2-TECH: geen uitstoot, een laadtijd van 5 minuten en een rijbereik van 400 km. Met een volume van 12 m3 en een hoogte van 1,80 m in de laadruimte is dit het ideale voertuig voor transporteurs en vloten.
  • HYVIA werd onlangs bevestigd als onderdeel van het Belangrijk Project van Gemeenschappelijk Europees Belang (IPCEI) “Hy2Tech”, een belangrijke stap in de ontwikkeling van partnerschappen met tal van Franse en Europese spelers. HYVIA zal steun krijgen van de Franse regering om verschillende generaties voertuigen te ontwikkelen en haar brandstofcelfabriek te ontplooien.

Le 25 Oktober 2022

“Na een week op het Autosalon van Parijs te hebben doorgebracht, zijn we nu erg trots om onze waterstofbestelwagen op het Europese toneel te tonen. HYVIA is klaar om in Europa de weg op te gaan met Renault Master Van H2-TECH, die sinds kort online gereserveerd kan worden. Het merk zet een beslissende stap in zijn ontwikkeling, met de steun van de Europese Commissie, wat ons sterkt in onze keuzes. HYVIA produceert in Frankrijk en mikt tegen 2030 op een Europees marktaandeel van 30% voor bedrijfsvoertuigen op waterstof. ” Mehdi Ferhan, COO van HYVIA

Na Parijs onthult HYVIA in Brussel de standaardversie van Master Van H2-TECH

Master Van H2-TECH is een bestelwagen op waterstof met een laadvolume van 12 m3, geschikt voor het vervoer van goederen en pakjes, die beantwoordt aan de behoeften van professionals voor hun intensief gebruik. Hij wordt aangedreven door een brandstofcel van 30 kW, een batterij van 33 kWh en tanks met 6,4 kilogram waterstof (vier tanks van 1,6 kilogram).

De belangrijkste voordelen: geen uitstoot, een laadtijd van 5 minuten en een rijbereik van 400 km. Zijn hoogte van 1,80 m in de laadruimte laat toe om binnen rechtop te staan en vergemakkelijkt de organisatie en levering van goederen en pakjes.

Master Van H2-TECH wordt gemaakt in Frankrijk: productie van het voertuig in de fabriek van Batilly, assemblage en test van de brandstofcel in de fabriek van HYVIA in Flins en integratie van de brandstofcel in Gretz-Armainvilliers, vlakbij Parijs.

U vindt de technische kenmerken van het voertuig via de onderstaande QR-code:

Master Van H2-TECH wordt tentoongesteld met een laadstation op waterstof en een prototype van een brandstofcel. Afspraak op Hydrogen Europe (Stand 9A, Hal 11) van 25 tot 27 oktober 2022.

Vanaf nu kunt u reserveren op de nieuwe HYVIA-website: www.hyvia.eu.

 

Over HYVIA

‘HY’ voor hydrogen (waterstof), ‘VIA’ voor weg: HYVIA effent de weg naar een koolstofarme mobiliteit met waterstofoplossingen. HYVIA, dat in juni 2021 werd opgericht, is een joint venture die in gelijke mate in handen is van Renault Group, een belangrijke speler in de autosector, en Plug, wereldleider in kant-en-klare waterstof- en brandstofceloplossingen. HYVIA, dat in Frankrijk is gevestigd en zijn diensten over heel Europa levert, biedt een compleet en uniek ecosysteem met lichte bedrijfsvoertuigen met brandstofcel, waterstoftankstations, elektrolysesystemen en diensten voor de financiering en het onderhoud van wagenparken. https://www.hyvia.eu

 

Over Plug

Als wereldmarktleider in kant-en-klare oplossingen voor waterstofbrandstofcellen bouwt Plug mee aan de waterstofeconomie. Plug heeft al meer dan 50.000 brandstofcelsystemen geïmplementeerd, ontwierp en bouwde al 165 tankstations die meer dan 70 ton waterstof per dag verdelen, en is een toonaangevende producent van milieuvriendelijke waterstofoplossingen door elektrolyse. Plug, dat al meer dan tien jaar aanwezig is in Europa, kan schermen met indrukwekkende referenties op het vlak van waterstofmobiliteit, bij vooraanstaande Europese industriëlen, logistieke klanten en autoconstructeurs. Plug installeerde in Duitsland, Frankrijk, Nederland en Portugal verschillende elektrolysesystemen met PEM-technologie. Het bedrijf heeft meer brandstofcelsystemen voor elektromobiliteit uitgerold dan wie ook ter wereld. https://www.plugpower.com

Documenten

NA PARIJS STELT HYVIA TIJDENS DE EUROPESE WATERSTOFWEEK IN BRUSSEL MASTER VAN H2-TECH VOOR (WORD)

NA PARIJS STELT HYVIA TIJDENS DE EUROPESE WATERSTOFWEEK IN BRUSSEL MASTER VAN H2-TECH VOOR (PDF)

Voir les documents

Renault Group staat aan de vooravond van een nieuwe mobiliteit. Gesterkt door zijn alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors en zijn unieke expertise op het vlak van elektrificering kan Renault Group rekenen op de complementariteit van zijn vijf merken – Renault, Dacia, LADA, Alpine en Mobilize – en biedt het zijn klanten duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Renault Group is gevestigd in meer dan 130 landen en verkocht in 2021 2,7 miljoen voertuigen. Hij verenigt bijna 160.000 medewerkers die dagelijks zijn bestaansreden belichamen zodat mobiliteit ons dichter bij elkaar kan brengen. Renault Group is klaar voor uitdagingen op de weg en op het circuit en zet zich in voor een ambitieuze en waardevolle transformatie. Die spitst zich toe op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten, en van een nieuw gamma voertuigen dat nog competitiever, nog evenwichtiger en geëlektrificeerd is. In lijn met de milieu-uitdagingen heeft Renault Group de ambitie om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa. https://www.renaultgroup.com/Documenten

NA PARIJS STELT HYVIA TIJDENS DE EUROPESE WATERSTOFWEEK IN BRUSSEL MASTER VAN H2-TECH VOOR (WORD)
NA PARIJS STELT HYVIA TIJDENS DE EUROPESE WATERSTOFWEEK IN BRUSSEL MASTER VAN H2-TECH VOOR (PDF)
NA PARIJS STELT HYVIA TIJDENS DE EUROPESE WATERSTOFWEEK IN BRUSSEL MASTER VAN H2-TECH VOOR (WORD)
NA PARIJS STELT HYVIA TIJDENS DE EUROPESE WATERSTOFWEEK IN BRUSSEL MASTER VAN H2-TECH VOOR (PDF)

Renault Group staat aan de vooravond van een nieuwe mobiliteit. Gesterkt door zijn alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors en zijn unieke expertise op het vlak van elektrificering kan Renault Group rekenen op de complementariteit van zijn vijf merken – Renault, Dacia, LADA, Alpine en Mobilize – en biedt het zijn klanten duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Renault Group is gevestigd in meer dan 130 landen en verkocht in 2021 2,7 miljoen voertuigen. Hij verenigt bijna 160.000 medewerkers die dagelijks zijn bestaansreden belichamen zodat mobiliteit ons dichter bij elkaar kan brengen. Renault Group is klaar voor uitdagingen op de weg en op het circuit en zet zich in voor een ambitieuze en waardevolle transformatie. Die spitst zich toe op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten, en van een nieuw gamma voertuigen dat nog competitiever, nog evenwichtiger en geëlektrificeerd is. In lijn met de milieu-uitdagingen heeft Renault Group de ambitie om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa. https://www.renaultgroup.com/