Communiqué de presse
Communiqué de presse

Mondial van Parijs: (her)ontdek Renault van 29 september tot 16 oktober 2016 in Parijs.

Le 20 September 2016

  • Renault stelt zijn volledig vernieuwde gamma tentoon op een stand van ruim 4000 m² in Hal 1.
  • Dat gamma, het jongste van Europa, wordt in wereldpremière uitgebreid met Nieuwe Koleos.
  • Daarnaast onthult Renault ook een gloednieuwe concept-car, waarvan het design en de technologieën vooruitblikken op de toekomstige modellen van het gamma.
  • Gedurende de hele salonperiode worden er op de stand themadagen georganiseerd.
  • De persconferentie van Renault zal plaatsvinden op 29 september 2016 van 9:15 uur tot 9:45 uur.
  • Dacia stelt zijn volledig vernieuwde kerngamma voor, bestaande uit Logan, Logan MCV, Sandero en Sandero Stepway, nu met een nog moderner en aantrekkelijker design.
  • De persconferentie van Dacia zal plaatsvinden op 29 september 2016 van 10:45 tot 11:00.

Renault zet zijn productoffensief voort en onthult nieuwe KOLEOS voor zijn Europese première in de versie INITIALE PARIS

Nieuwe KOLEOS, die in april 2016 werd voorgesteld in Peking, zal het topgamma van Renault aanvullen door de robuuste stijl van een SUV te combineren met de verfijning van een grote berline. Deze rasechte SUV voor het D-segment verenigt alle troeven die eigen zijn aan zijn categorie en voegt er Renaults knowhow op het gebied van comfort en ruimte aan toe.

Renault neemt het autosalon van Parijs ook te baat om zijn Nieuwe KOLEOS INITIALE PARIS te onthullen. Deze topversie is voorbehouden aan de meeste Europese markten en wordt net als de rest van het Nieuwe KOLEOS-gamma verkrijgbaar vanaf de lente van 2017.

VIJF NIEUWIGHEDEN VOOR HET AUTOSALON VAN PARIJS: EEN VOLLEDIG VERNIEUWD RENAULT-GAMMA, HET JONGSTE VAN EUROPA

Met de voorstelling van Nieuwe Koleos, Nieuwe Grand Scénic, Nieuwe Mégane berline, Nieuwe Clio en Alaskan herbevestigt Renault de dynamiek van zijn productplan.

Sinds Nieuwe Clio in 2012 werd gelanceerd, heeft Renault zijn hele gamma vernieuwd en uitgebreid. Op vier jaar tijd werden elf nieuwe modellen gelanceerd en vijftien modellen vernieuwd. Renault, wereldwijd het grootste Franse automerk, beschikt daardoor over het jongste gamma van Europa.

EEN CONCEPT-CAR DIE VOORUITBLIKT OP DE NIEUWE STIJL VAN RENAULT

Renault start een nieuwe cyclus van concept-cars om het design en de technologieën van toekomstige modellen te verkennen. Met zijn warme stijl en zijn prestaties die volledig in het teken van rijplezier staan, belichaamt deze elektrische GT Renaults mobiliteitsvisie en passie voor de auto.

Themadagen om het salon kleur te geven

Renault organiseert gedurende de hele salonperiode themadagen op zijn stand. Zo biedt de constructeur het grote publiek een unieke kans om experts, piloten en beroemdheden te ontmoeten.

-     Zaterdag 1 oktober: 'French Touch' met Nicolas Carpentier, bezieler van Renaults reclamecampagnes.

-     Zondag 2 oktober: bioscoopdag met aanwezigheid van Michèle Laroque van 16 tot 18 uur.

-     Woensdag 5 oktober: innovatiedag in het bijzijn van een vijftiental Renault-ingenieurs + uitzonderlijke deelname van de rugbyspelers van het Stade Français vanaf 17 uur.

-     Donderdag 6 oktober: rekruteringsdag, vijftien rekruteerders van de Renault-groep ontvangen u op de stand + Radio FG-avond vanaf 17 uur.

-     Vrijdag 7 oktober: Renault Z.E.-dag in aanwezigheid van een tiental experts inzake elektrische voertuigen.

-     Woensdag 12 oktober: tweede dag in het teken van innovatie met een vijftiental Renault-experts.

-     Donderdag 13 oktober: designdag in aanwezigheid van Laurens van den Acker (SVP, Corporate Design) en Stéphane Janin (Directeur Design Concept-Cars).

-     Woensdag 14 oktober: Renault Sport-dag in aanwezigheid van piloten zoals Nicolas Prost, Jolyon Palmer, Jean Ragnotti en vele anderen.

Het kerngamma van Dacia meet zich een nog verleidelijker design aan

Dacia vernieuwt het koetswerk- en interieurdesign van vier emblematische modellen: (Logan, Logan MCV, Sandero en Sandero Stepway). Deze vernieuwing geeft Dacia een krachtigere merkidentiteit en eenduidig familiegezicht.

Persconferenties EN TESTCENTRUM

Op 29 september 2016 van 9:15 uur tot 9:45 uur kunt u op de Renault-stand (Hal 1) terecht voor de persconferentie van het merk, geleid door Carlos Ghosn, Algemeen directeur van de Renault-Groep, en Laurens van den Acker, Directeur industrieel design.

De persconferentie van Dacia, geleid door Jean-Christophe Kugler, Operationeel directeur voor de regio Europa, vindt op 29 september 2016 van 10:45 uur tot 11:00 uur plaats op de stand in Hal 1.

De jaarlijkse afspraak tussen Carlos Ghosn, Voorzitter-Algemeen Directeur van de Renault-Nissan Alliantie en Dieter Zetsche, Voorzitter-Algemeen Directeur van Daimler AG zal op 30 september om 11u30 plaastvinden.

Renault stelt testritten van ZOE en Kangoo ZE voor, in het testcentrum van elektrische voertuigen, Hall 3, tussen 9 u en 21 u.

De persdienst van de Renault-Groep staat steeds tot uw dienst voor interviewaanvragen.

Documenten

Mondial van Parijs: (her)ontdek Renault van 29 september tot 16 oktober 2016 in Parijs.

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Mondial van Parijs: (her)ontdek Renault van 29 september tot 16 oktober 2016 in Parijs.
Mondial van Parijs: (her)ontdek Renault van 29 september tot 16 oktober 2016 in Parijs.