Communiqué de presse
Communiqué de presse

MOBILIZE NEWS - MEI 2021

 • Zoom op glide.io
 • Onze actualiteit rond mobiliteit
  Mobilité360: een project van BlaBlaCar, Mobilize, RATP en Uber
  ZITY Besty, een aanbod van financierings- en verzekeringsproducten
  Mobilize lanceert eerste autodeeldienst in Italië
  glide.io en Kuantic ondertekenen strategisch partnerschap
  Wordt vervolgd: Dacia Spring maakt binnenkort deel uit van het Parijse ZITY-wagenpark…
 • Onze actualiteit rond energie
  Het dubbelleven van batterijen uit elektrische wagens
 • Evenement
  Mobilize stelt zich voor op VivaTech

Le 27 Mei 2021

ZOOM OP… glide.io

Glide.io werd opgericht in 2015, maakt deel uit van het ecosysteem van Mobilize en ontwikkelt een platform voor autodeelservices om wagenparken te optimaliseren. Gesterkt door zijn ervaring op het gebied van gedeelde mobiliteitsdiensten ontwerpt, ontwikkelt en exploiteert glide.io zijn platform voor alle types van klanten en ontwikkelt de onderneming software op maat van hun behoeften. 

De glide.io-technologie kan gemakkelijk worden verbonden met alle types van voertuigen: verbrandingsmotor, hybride, elektrisch, nieuw of tweedehands.  Ze wordt ter beschikking gesteld aan bedrijven die ze vervolgens aanbieden aan hun medewerkers voor professioneel en/of persoonlijk gebruik. glide.io richt zich ook tot mobiliteitsoperatoren en autoverhuurders die hun autodeelaanbod willen uitbreiden naar het grote publiek of die hun bestaande activiteiten willen digitaliseren. Autoconstructeurs zoals Renault gebruiken deze digitale tools ook om digitale innovaties aan te brengen in hun dealernet, met name voor het beheer van vervang- en demonstratiewagens.

Vandaag verzamelt het glide.io-platform meer dan 6.000 gedeelde en geconnecteerde voertuigen. Meer dan 200.000 gebruikers wenden zich tot hun diensten op het gebied van autodelen en duurzame mobiliteit. 

ONZE ACTUALITEIT ROND MOBILITEIT

MOBILITÉ360: MOBILITEIT VOOR EEN ZO GROOT MOGELIJK PUBLIEK VEREENVOUDIGEN (Frankrijk)

BlaBlaCar, Mobilize, RATP en Uber engageren zich samen voor een duurzame mobiliteit met het project ‘Mobilité360’. Het gaat er met name om het hoofd te bieden aan milieu-uitdagingen door de koolstofvoetafdruk te verkleinen en aan maatschappelijke uitdagingen door mobiliteit voor iedereen en overal eenvoudiger en toegankelijker te maken.

Zo benutten de vier actoren hun complementaire expertise om eenvoudigere, groene, duurzame en gedeelde mobiliteitsoplossingen aan te bieden aan steden en burgers. Ook publiceren ze een Stedelijk Mobiliteitsmanifest waarin ze zich engageren rond een gemeenschappelijke visie op de mobiliteit van morgen.

ZITY LANCEERT BESTY IN MADRID (Spanje)

ZITY Madrid heeft een overeenkomst gesloten met RCI Bank and Services en Bankinter Consumer Finance om zijn klanten financierings- en verzekeringsproducten aan te bieden.

ZITY Besty biedt gebruikers van de autodeeldienst ZITY de mogelijkheid om rechtstreeks via de ZITY-app toegang tot een kredietkaart of persoonlijke lening aan te vragen. Door de kredietkaart te gebruiken of een van de Besty-producten af te sluiten, krijgen de klanten een krediet op hun ZITY-account, dat ze kunnen gebruiken in de autodeel-app.

Tegen eind 2021 kunnen ZITY-klanten ook gebruik maken van de diensten van RCI Bank and Services, zoals verzekeringsproducten. 

MOBILIZE LANCEERT ZIJN EERSTE AUTODEELDIENST IN ITALIË

 • Mobilize lanceert in Bergamo zijn eerste zuiver elektrische autodeeldienst in Italië, beheerd door Oberti Spa, een concessiehouder van Renault Group. Vanaf de maand juni zullen 45 Renaults ZOE E-Tech Electric beschikbaar zijn in Bergamo en vier buurgemeenten (Lallio, Seriate, Orio al Serio en Brembate). Twintig stations voor de autodeeldienst van Mobilize worden ter beschikking gesteld aan de klanten van de 24/7-service.
 • Goed om te weten: Mobilize blijft ook samenwerken met Tper Spa, dat zijn zuiver elektrische autodeelvloot ‘Corrente’ vernieuwt en uitbreidt. Die vloot telt vandaag 335 Renaults ZOE in Bologna en Farrare

STRATEGISCH PARTNERSCHAP TUSSEN GLIDE.IO EN KUANTIC

Glide.io en KUANTIC lanceren een nieuw aanbod dat KUANTIC-oplossingen voor beveiligde virtuele sleutels met Bluetooth en telematica combineert met het autodeelplatform van glide.io. Deze convergentie vergemakkelijkt het werk van wagenparkbeheerders, of het nu om privébedrijven of openbare instellingen gaat, door hen in staat te stellen:

 • De administratieve opvolging van hun voertuigen te dematerialiseren en te automatiseren
 • Het delen van hun poolwagens te digitaliseren
 • Hun TCO aanzienlijk te verminderen
 • De veiligheid van hun bestuurders te verhogen
 • De energietransitie van hun vloten aan te sturen

WORDT VERVOLGD…

Dacia Spring maakt binnenkort deel uit van het Parijse ZITY-wagenpark…

ONZE ACTUALITEIT ROND ENERGIE

HET DUBBELLEVEN VAN EEN BATTERIJ

Mobilize stelt zich onder meer tot doel duurzame ecosystemen te creëren, die de elektrische mobiliteit combineren met intelligente laadsystemen en hergebruik van batterijen om hernieuwbare energie op te slaan. 

Om deze uitdaging tot een goed einde te brengen, combineert Mobilize zijn expertise met die van andere spelers zoals Green-Vision. Deze start-up, gevestigd in Etampes nabij Parijs, is gespecialiseerd in de integratie van gebruikte batterijen in andere voertuigen. Oprichter Yann Lelong geeft uitleg over het partnerschap en wat hij met de oude batterijen uit Renault-voertuigen realiseert. 

EVENEMENT

MOBILIZE STELT ZICH VOOR OP VIVATECH (FRANKRIJK)

Mobilize neemt deel aan de vijfde editie van de beurs Viva Technology, die van 16 tot 19 juni 2021 plaatsvindt in Paris Expo Porte de Versailles en via digitale weg.

Het is de eerste beursdeelname van Mobilize en geeft het merk de gelegenheid om zijn visie op een duurzamere en meer verantwoorde mobiliteit voor te stellen en de experts te ontmoeten.

Documenten

Newsletter Mobilize - MEI 2021

Voir les documents Voir la médiathèque

Mobilize beheert mobiliteits-, energie- en datadiensten. De onderneming maakt deel uit van Renault Group. Mobilize steunt op open ecosystemen om flexibele mobiliteitsoplossingen af te leveren en een duurzame energietransitie te promoten, conform de doelstelling van Renault Group om koolstofneutraal te worden en de waarde van de kringloopeconomie te stimuleren.

Documenten

Newsletter Mobilize - MEI 2021
Newsletter Mobilize - MEI 2021

Mobilize beheert mobiliteits-, energie- en datadiensten. De onderneming maakt deel uit van Renault Group. Mobilize steunt op open ecosystemen om flexibele mobiliteitsoplossingen af te leveren en een duurzame energietransitie te promoten, conform de doelstelling van Renault Group om koolstofneutraal te worden en de waarde van de kringloopeconomie te stimuleren.