Communiqué de presse
Communiqué de presse

Met 350.000 verkochte exemplaren behoudt de Alliantie Renault Nissan zijn positie van wereldmarktleider bij de verkoop van elektrische voertuigen

Le 13 September 2016

  • De Alliantie bereikte in augustus een historisch verkooprecord door op een jaar tijd 100.000 elektrische voertuigen te verkopen.
  • De Nissan LEAF blijft 's werelds meest verkochte elektrische auto, goed voor meer dan 230.000 exemplaren.
  • Renault leverde zopas zijn 100.000e elektrische wagen aan een klant in Noorwegen.
  • Het gamma elektrische voertuigen van de Alliantie wordt nog voortdurend verbeterd dankzij een toegenomen rijbereik en diverse innovaties.

PARIJS/YOKOHAMA (13 september 2016) – De Alliantie Renault-Nissan, de wereldmarktleider inzake emissievrije elektrische mobiliteit, verkocht onlangs zijn 350.000e elektrische wagen sinds de Nissan LEAF in december 2010 werd gelanceerd.

De Alliantie bereikte deze historische mijlpaal in de maand augustus en vestigde tegelijk een industrieel record door op een jaar tijd 100.000 elektrische wagens te verkopen.

Daarmee vertegenwoordigt de Alliantie vandaag de dag de helft van alle wereldwijd verkochte elektrische voertuigen. De Nissan LEAF blijft de meest verkochte elektrische wagen aller tijden met een wereldwijde verkoop van meer dan 230.000 exemplaren. Renault blijft van zijn kant het meest performante merk in Europa.

"Deze historische mijlpaal bevestigt dat onze klanten helemaal gewonnen zijn voor de voordelen van onze elektrische wagens," verklaarde Carlos Ghosn, Algemeen Directeur van de Alliantie Renault-Nissan. "Dankzij een compleet gamma betaalbare elektrische voertuigen dat Renault-Nissan tot de onbetwiste marktleider van deze technologie maakt, heeft ons engagement bijgedragen tot de opkomst van een emissievrije wereld" voegde hij nog toe.

Historische momenten voor Nissan en Renault

De Alliantie Renault-Nissan is de enige autogroep ter wereld met een uitgebreid gamma van zuiver elektrische personenwagens en bedrijfsvoertuigen. Naast de LEAF commercialiseert Nissan sinds 2014 ook het lichte bedrijfsvoertuig e-NV200, met name in Europa en Japan. Behalve ZOE verkoopt Renault ook het bedrijfsvoertuig Renault Kangoo Z.E., de berline SM3 Z.E. en Twizy, een elektrische tweezitter voor de stad.

Tot op vandaag verkocht Nissan al meer dan 250.000 elektrische voertuigen in 48 landen. De Nissan LEAF legde al meer dan 2,7 miljard kilometer af. Geschat wordt dat hij op die manier al 455.249.190 ton CO 2 in de atmosfeer heeft vermeden 1 . 90 procent van de LEAF-verkoop wordt gerealiseerd in de Verenigde Staten, Japan en Europa. De Verenigde Staten eisen de eerste plaats op met ongeveer 97.000 verkochte exemplaren, gevolgd door Japan (ongeveer 68.000) en Europa (ongeveer 61.000).

Renault behaalde het record van 100.000 elektrische voertuigen sinds zijn eerste model, Kangoo Z.E., in oktober 2011 werd gelanceerd. Dat record werd gevierd tijdens een plechtigheid in Noorwegen op het ogenblik dat een klant zijn nieuwe Renault ZOE in ontvangst nam. ZOE is de meest verkochte elektrische wagen van Europa en zag zijn verkoop in het eerste semester van 2016 met 32 procent stijgen. Daarmee eist Renault de eerste plaats op in Europa: een kwart van alle elektrische wagens op de Europese wegen werd gebouwd door Renault.

Een groter rijbereik en technologische innovaties

De Alliantie verbetert voortdurend het rijbereik en de prestaties van zijn elektrische wagens door de grenzen van de emissievrije technologie af te tasten, om zo nog beter te voldoen aan de verwachtingen en behoeften van de klanten.

Zo lanceerde Nissan eind 2015 de nieuwe LEAF met een rijbereik van 250 kilometer in de Verenigde Staten en Japan. Europa was begin dit jaar aan de beurt.

Renault breidde het rijbereik van zijn ZOE vorig jaar uit met 30 kilometer terwijl de laadtijd met 10 procent werd ingekort. De Renault-ingenieurs slaagden erin de efficiëntie van de motor te verhogen door de elektronische sturing te optimaliseren.

De Alliantie blijft bovendien innoveren door zijn expertise op het gebied van elektrische wagens te combineren met het onderzoek naar en de ontwikkeling van andere toptechnologieën. In januari kondigde de Alliantie aan tegen 2020 ruim tien modellen te zullen lanceren die autonoom kunnen rijden. Deze technologie zal tegen een betaalbare prijs worden aangeboden op grootschalige modellen. Daarmee bevestigt de Alliantie zijn streven naar de dubbele doelstelling 'zero-emission, zero-fatalities'.

 

Over de Alliantie Renault-Nissan

De Alliantie Renault-Nissan is een strategisch partnerschap tussen de merken Renault (met hoofdzetel in Parijs) en Nissan (met hoofdzetel in het Japanse Yokohama). Samen vertegenwoordigen ze 10 procent van de totale wereldwijde autoverkoop. Renault en Nissan, strategische partners sinds 1999, verkochten in 2015 zo'n 8,5 miljoen wagens in bijna 200 landen. De Alliantie sloot bovendien strategische partnerschappen af met andere autoconstructeurs zoals Daimler in Duitsland, Dongfeng in China en Mitsubishi Motors in Japan. De Alliantie bezit tevens een meerderheidsparticipatie in de joint venture AVTOVAZ, de grootste Russische autoconstructeur.

 

1 De cijfers vanaf augustus 2016 zijn afkomstig van het Nissan Global Data Center (GDC). De gereden afstanden en hoeveelheid CO 2 werden louter bepaald op basis van de Nissans LEAF geregistreerd in het telematicasysteem. Deze vertegenwoordigen ongeveer 53 procent van de totale wereldwijde verkoop (gemiddelde schatting).

2 NEDC-waarde (Nieuwe Europese rijcyclus)

Documenten

Met 350.000 verkochte exemplaren behoudt de Alliantie Renault Nissan zijn positie van wereldmarktleider bij de verkoop van elektrische voertuigen

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Met 350.000 verkochte exemplaren behoudt de Alliantie Renault Nissan zijn positie van wereldmarktleider bij de verkoop van elektrische voertuigen
Met 350.000 verkochte exemplaren behoudt de Alliantie Renault Nissan zijn positie van wereldmarktleider bij de verkoop van elektrische voertuigen