Communiqué de presse
Communiqué de presse

Mégane & Kadjar geprezen door de Europese pers

Le 10 November 2016

Renault MÉGANE wint 'Gouden Stuur' in het segment 'stadswagens en compacte wagens'. Deze prijs wordt uitgereikt door alle 21 Europese titels van de persgroep Axel Springer Verlag , die onder meer wordt vertegenwoordigd door Auto Plus in Frankrijk, Auto Bild in Duitsland en Auto Express in Groot-Brittannië.

Ook werd Renault MÉGANE uitgeroepen tot Schotse Auto van het Jaar in de categorie 'Beste gezinswagen' en won Renault KADJAR de categorie 'Beste cross-over'.

"We zijn verheugd dat Nieuwe MÉGANE het Gouden Stuur heeft gewonnen. Renault biedt momenteel het jongste gamma van Europa aan en Nieuwe MÉGANE is een van de centrale pijlers van ons productoffensief. De nieuwe modelgeneratie kan op heel wat bijval rekenen met zijn elegante design, dat doordrongen is van emoties, en met zijn innovatieve uitrusting. Het Gouden Stuur is een felbegeerde internationale onderscheiding en een fantastische beloning van onze inspanningen. Deze prijs bewijst dat MÉGANE erg in trek is op de markten, " verklaarde Stefan Müller, Afgevaardigd Directeur voor de prestaties van de Renault-groep, bij de uitreiking van de trofee in Berlijn.

Het Gouden Stuur werd toegekend door de lezers van 21 Europese titels en een jury van experts die de wagens heeft uitgetest op circuit. De vierde MÉGANE-generatie onderscheidt zich door zijn dynamische design en zijn unieke geheel van technologieën uit de hogere segmenten.

Het Gouden Stuur wordt al sinds 1976 uitgereikt. Met een totaal van elf zeges behoort Renault tot de meest bekroonde merken. Eerder vielen onder meer de compacte monovolume SCÉNIC (2009) en de vierde CLIO-generatie (2012) in de prijzen.

Renault MÉGANE won ook de prijs van 'Beste Gezinswagen' en werd geloofd om zijn opvallende stijl en talloze rijhulpsystemen Renault KADJAR mocht de prijs voor 'Beste Cross-over' in ontvangst nemen en werd geprezen om zijn vloeiende lijnenspel, zijn hoge comfortpeil en zijn plaatsaanbod.

"Met zijn indrukwekkende gamma nieuwe modellen verwierf Renault een sterke positie in Schotland.(...) De concurrentie woedt hevig in het segment van de cross-overs maar Renault Kadjar wist zich op diverse vlakken te onderscheiden. Kadjar kan een opvallend design voorleggen, een uitgebreide uitrusting voor het hele gamma en afmetingen die perfect aansluiten bij het gebruik van auto's uit deze klasse," verklaarde Stephen Park, Voorzitter van de Schotse journalistenvereniging.

Documenten

Mégane & Kadjar geprezen door de Europese pers

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Mégane & Kadjar geprezen door de Europese pers
Mégane & Kadjar geprezen door de Europese pers