Communiqué de presse
Communiqué de presse

Mededeling van de Raad van Bestuur

Le 24 Januari 2019

Boulogne-Billancourt, 24 januari 2019 - De Raad van Bestuur van Renault is op 24 januari 2019 om 10 uur samengekomen onder het voorzitterschap van plaatsvervangend bestuurder Philippe Lagayette.

De Raad van Bestuur heeft akte genomen van het ontslag van de huidige algemeen directeur. Hij brengt hulde aan het parcours dat de Alliantie heeft afgelegd en dat Renault tot aan de top van de wereldwijde autosector heeft gebracht.

De Raad van Bestuur heeft besloten Renault een nieuw bestuur te geven en meteen de functie van voorzitter van de Raad van Bestuur los te koppelen van die van algemeen directeur.

Behalve alle functies die de voorzitter van de Raad van Bestuurder normaal op zich neemt, zal de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van Renault het bestuur van Renault evalueren en indien nodig bijsturen om de overgang naar de nieuwe structuur te verzekeren. Hij zal zijn voorstellen over de evolutie van het bestuur nog voor de volgende algemene aandeelhoudersvergadering voorleggen aan de Raad van Bestuur.

Bovendien wil de Raad van Bestuur van Renault de werking van de Alliantie actief opvolgen en heeft de constructeur beslist de volledige verantwoordelijkheid over het bestuur van de Alliantie voor rekening van Renault toe te vertrouwen aan zijn voorzitter in samenspraak met de algemeen directeur.

Dat impliceert dat de voorzitter van de Raad van Bestuur van Renault ook de voornaamste gesprekspartner wordt voor de Japanse partner en andere partners van de Alliantie wat besprekingen over de organisatie en evolutie van de Alliantie betreft. Hij legt elk nieuw Alliantieakkoord dat nuttig lijkt voor de toekomst van Renault voor aan de Raad van Bestuur. Hij wordt de sleutelvertegenwoordiger van Renault binnen de directieorganen van de Alliantie en bij Nissan wanneer Renault het recht heeft om voorstellen te doen.

De algemeen directeur zal de operationele activiteiten van de Alliantie voor de onderneming coördineren onder leiding van de voorzitter.

De Raad van Bestuur coöpteerde Mr. Jean-Dominique Senard als nieuwe bestuurder en heeft hem tot voorzitter verkozen.

Op voorstel van die laatste werd Thierry Bolloré verkozen tot algemeen directeur.

De Raad van Bestuur zegt vertrouwen te hebben in de twee nieuwe bestuurders en wenst hen succes met hun missie.

 

***

 

Over Groupe Renault

Groupe Renault, autoconstructeur sinds 1898, is een internationale groep die in 134 landen aanwezig is en in 2018 bijna 3,9 miljoen voertuigen verkocht. Groupe Renault telt vandaag ruim 180.000 medewerkers en beschikt wereldwijd over 36 productievestigingen en 12.700 verkooppunten. Om de grote technologische uitdagingen van de toekomst aan te gaan en een strategie van rendabele groei te voeren, steunt Groupe Renault op haar internationale ontwikkeling. Groupe Renault zet in op de complementariteit van haar vijf merken (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine en LADA), elektrische voertuigen, en haar unieke alliantie met Nissan en Mitsubishi. Met een renstal in de Formule 1 is de autosport een uithangbord voor de innovatie en de naambekendheid van Renault.

Documenten

Mededeling van de Raad van Bestuur

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Mededeling van de Raad van Bestuur
Mededeling van de Raad van Bestuur