Communiqué de presse
Communiqué de presse

MEDEDELING VAN DE RAAD VAN BESTUUR VAN RENAULT

Le 11 Oktober 2019

Boulogne-Billancourt, 11 oktober 2019 – De Raad van Bestuur van Renault is vandaag bijeengekomen om zich uit te spreken over het bestuur van Groupe Renault.


Tijdens deze vergadering heeft de Raad van Bestuur beslist de mandaten van Algemeen Directeur van Renault SA en Voorzitter van Renault s.a.s. van de heer Thierry Bolloré met onmiddellijke ingang te beëindigen.


De Raad van Bestuur heeft ook besloten Mevrouw Clotilde Delbos met onmiddellijke ingang aan te stellen als tussentijds Algemeen Directeur van Renault SA voor de tijd die nodig is om een nieuwe Algemeen Directeur aan te stellen.


De Raad gaf ook een gunstig advies voor de aanstelling van de heren Olivier Murguet en José-Vicente de los Mozos als Adjunct Algemeen Directeur om mevrouw Clotilde Delbos bij te staan in haar functies.

 

De heer Jean-Dominique Senard zal bovendien het Voorzitterschap van Renault s.a.s. op zich nemen gedurende diezelfde overgangsperiode.

 

Biografieën

Clotilde Delbos , die in 1967 werd geboren, studeerde af aan de EM Lyon.

Ze begon haar carrière bij Price Waterhouse in California en later in Parijs, alvorens ze in 1992 aan de slag ging bij de groep Pechiney. In Frankrijk en Brussel oefende ze verschillende functies uit op het gebied van interne audit, financiën en fusies/overnames alvorens ze Financieel Afdelingsdirecteur (Bauxite Alumine et Commerce International) werd. Nadat Pechiney werd overgenomen door de groep Alcan uit Québec, werd Clotilde Delbos in 2005 Financieel Directeur van de afdeling Engineered Products, tot deze in 2011 werd overgelaten aan het investeringsfonds Apollo Global Management en het Fonds stratégique d’investissement. In deze nieuwe entiteit, Constellium genaamd, was ze Adjunct Financieel Directeur en vervolgens Risicodirecteur.

Clotilde Delbos trad in 2012 in dienst bij Groupe Renault als Directeur Prestaties en Controle. In mei 2014 werd Clotilde Delbos ook aangesteld tot Directeur Prestaties en Controle voor de Alliantie en behield ze haar functie van Directeur Prestaties en Controle voor Groupe Renault. April 2016 werd Clotilde Delbos benoemd tot Financieel Directeur van Groupe Renault en Voorzitter van de Raad van Bestuur van RCI Banque.

Op 1 april 2019 tot slot werden haar functies van Financieel Directeur van Groupe Renault en Voorzitter van de Raad van Bestuur van RCI Banque aangevuld met de leiding over de interne controle. Ze is lid van het uitvoerend comité van Groupe Renault.

 

Olivier Murguet , die in 1966 werd geboren, studeerde af aan de ESCP-Europe. Hij ging in 1990 aan de slag bij de beheercontrole van Renault Portuguesa en bezette daarna verscheidene functies bij de commerciële directie in Frankrijk.

In 1996 werd hij aangesteld tot Sales Directeur bij Renault do Brasil en in 2001 tot directeur van het Franse netwerk. Olivier Murguet was achtereenvolgens Algemeen Directeur van Renault in Polen, Spanje en Mexico.

In 2012 werd Olivier Murguet benoemd tot Algemeen directeur van Groupe Renault in Brazilië en Voorzitter-Algemeen Directeur van Renault do Brasil.

In april 2015 werd Olivier Murguet Operationeel Directeur van de regio Amerika van Groupe Renault.

Op 1 november 2018 werd hij aangesteld tot Commercieel en Regionaal Directeur van Groupe Renault. Hij is lid van het uitvoerend comité van Groupe Renault.

 

José-Vicente de los Mozos , die in 1962 werd geboren, heeft een diploma van luchtvaartingenieur (Polytechnische Universiteit van Madrid) en een master in productietechnieken van CESEM in Madrid. Hij volgde ook een executive programme van de universiteit van Stanford.

Hij ging in 1978 bij Renault aan de slag als leerling alvorens hij het ingenieursteam van de Koetswerkmontagefabriek in Valladolid vervoegde. In 1993 vertrok hij naar Frankrijk, waar hij verscheidene verantwoordelijke functies uitoefende in de Directie Engineering van Renault. Hij keerde naar Spanje terug als hoofd van de afdeling dieptrekwerk van de koetswerkmontagefabriek van Valladolid, een functie die hij later omruilde voor die van verantwoordelijke van de afdeling plaatwerk en dieptrekwerk van de fabriek in Palencia.

In 2003 ging hij als Adjunct Industrieel Directeur aan de slag bij Nissan Motor Ibérica in Barcelona, alvorens hij in 2005 werd benoemd tot Directeur van Nissan motor Ibérica. Een jaar later werd hij Vicepresident, gelast met de industriële activiteiten van Nissan in Spanje. In oktober 2009 werd hij aangesteld als Directeur van de koetswerkmontagefabrieken van Groupe Renault, een functie die hij sinds januari 2012 combineerde met de functie van Algemeen Directeur van Renault Spanje.

Hoewel hij zijn functie van Algemeen Directeur van Renault Spanje behield, werd hij in maart 2013 ook aangesteld tot Industrieel en Logistiek Directeur van de Europese regio. Op 10 september 2013 wordt hij aangesteld tot Directeur Productie en Logistiek van Groupe Renault.

In september 2016 kreeg hij ook de leiding over de directie ‘Health, safety and Environment’ van Groupe Renault (HSE).

Op 1 april 2018 werd José-Vicente de los Mozos benoemd tot Directeur Productie en Logistiek van de Alliantie 1 en Directeur Productie en Logistiek van Groupe Renault. Hij is lid van het uitvoerend comité van Groupe Renault.

Documenten

MEDEDELING VAN DE RAAD VAN BESTUUR VAN RENAULT

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

MEDEDELING VAN DE RAAD VAN BESTUUR VAN RENAULT
MEDEDELING VAN DE RAAD VAN BESTUUR VAN RENAULT