Communiqué de presse
Communiqué de presse

Mededeling van de Raad van Bestuur van Renault

Mijnheer Luca de Meo aangesteld als algemeen directeur van Renault

Mevrouw Clotilde Delbos aangesteld als adjunct-algemeen directeur van Renault

Le 29 Januari 2020

 

Na afloop van een selectieprocedure uitgevoerd door het Comité voor Beheer en Verloning is de raad van bestuur vandaag bijeengekomen onder voorzitterschap van mijnheer Jean-Dominique Senard. Er werd beslist om mijnheer Luca de Meo op 1 juli 2020 aan te stellen als algemeen directeur van Renault S.A. en voorzitter van Renault s.a.s.

De raad van bestuur was van mening dat mijnheer Luca de Meo gezien zijn professionele parcours, zijn ervaring en zijn succes in eerdere functies alle kwaliteiten bezit om bij te dragen tot de ontwikkeling en de transformatie van Groupe Renault in al zijn facetten.

Mevrouw Clotilde Delbos, algemeen directeur ad interim van Renault S.A., zal haar taken blijven uitoefenen tot mijnheer Luca de Meo zijn functie opneemt. De raad van bestuur heeft bovendien een gunstig advies verleend om mevrouw Delbos vanaf 1 juli 2020 aan te stellen als adjunct-algemeen directeur van Renault.

 

De raad van bestuur drukt haar volledige vertrouwen uit in de nieuwe leiding van Groupe Renault en wenst de nieuwe leiders veel succes met hun missie.

Mijnheer Jean-Dominique Senard, voorzitter van de raad van bestuur, verklaarde: “Ik ben verheugd over de aanstelling van dit nieuwe bestuursteam. Ze vormt een beslissende stap voor Groupe Renault en de Alliantie. Mijnheer Luca de Meo is een groot strateeg en visionair in de snel veranderende autowereld. Zijn expertise en zijn passie voor auto’s maken hem tot een echte troef voor Groupe Renault. Ook wil ik mevrouw Clotilde Delbos bedanken voor de uitzonderlijke manier waarom ze Groupe Renault ad interim heeft geleid. Ze heeft dag na dag blijk gegeven van haar engagement en vastberadenheid ten dienste van Renault. Samen en met de steun van het vernieuwde en versterkte Uitvoerend Comité zullen ze een hoogstaand en uiterst getalenteerd team vormen dat de ambities van Renault kan waarmaken.”

 

Biografieën

Luca de Meo , die in 1967 werd geboren in Milaan (Italië), behaalde een diploma Bedrijfsbeheer aan de Handelsuniversiteit Luigi Bocconi in Milaan.

Hij begon zijn carrière bij Renault en ging later aan de slag bij Toyota Europa. Van daaruit ging hij naar de Fiat-groep, waar hij de merken Lancia, Fiat en Alfa Romeo leidde. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in de autosector.

In 2009 vervoegde Luca de Meo de Volkswagen-groep als marketingdirecteur voor de personenwagens van het merk Volkswagen en van de Volkswagen-groep.

In 2012 werd hij lid van de raad van bestuur, gelast met de Verkoop en Marketing van AUDI AG. Van 1 november 2015 tot in januari 2020 was hij voorzitter van het Uitvoerend Comité van SEAT, lid van de Raden van Toezicht van Ducati en Lamborghini en voorzitter van de raad van bestuur van de Volkswagen-groep in Italië.

 

Clotilde Delbos , die in 1967 werd geboren, studeerde af aan de EM Lyon. Ze begon haar carrière bij Price Waterhouse in California en later in Parijs, alvorens ze in 1992 aan de slag ging bij de groep Pechiney. Ze vervulde diverse functies voor ze financieel directeur van Division werd. Nadat Pechiney werd overgenomen door de groep Alcan uit Québec, werd Clotilde Delbos in 2005 financieel directeur van de afdeling Engineered Products, tot deze in 2011 werd overgelaten.

Clotilde Delbos vervoegde Groupe Renault in 2012 als directeur Prestaties en Controle van Groupe Renault en werd in mei 2014 aangesteld als directeur Prestaties en Controle van de Alliantie. In april 2016 werd ze benoemd tot financieel directeur van Groupe Renault en voorzitter van de raad van bestuur van RCI Banque en werd ze lid van het Uitvoerend Comité van Groupe Renault.

Op 1 april 2019 kreeg Clotilde Delbos ook de leiding over de interne controle toegewezen. Op 11 oktober 2019 werd ze aangesteld als algemeen directeur ad interim van Renault terwijl ze ook financieel directeur van Groupe Renault en voorzitter van de raad van bestuur van RCI Banque bleef.

 

Over Groupe Renault

 

Groupe Renault, autoconstructeur sinds 1898, is een internationale groep die in 134 landen aanwezig is en in 2018 bijna 3,9 miljoen voertuigen verkocht. Groupe Renault telt vandaag ruim 180.000 medewerkers en beschikt wereldwijd over 36 productievestigingen en 12.700 verkooppunten. Om de grote technologische uitdagingen van de toekomst aan te gaan en een strategie van rendabele groei te voeren, steunt Groupe Renault op haar internationale ontwikkeling. Groupe Renault zet in op de complementariteit van haar vijf merken (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine en LADA), elektrische voertuigen, en haar unieke alliantie met Nissan en Mitsubishi. Met een renstal in de Formule 1 is de autosport een uithangbord voor de innovatie en de naambekendheid van Renault.

Documenten

Mededeling van de Raad van Bestuur van Renault

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Mededeling van de Raad van Bestuur van Renault
Mededeling van de Raad van Bestuur van Renault