Communiqué de presse
Communiqué de presse

McLaren Racing en Renault Sport Racing bevestigen hun partnerschap

Le 15 September 2017

Renault Sport Racing en McLaren Racing hebben het genoegen hun nieuwe partnerschap voor de levering van motoren voor de seizoenen 2018, 2019 en 2020 aan te kondigen. Renault Sport Racing zal Formule 1-motoren leveren aan McLaren en zal tegelijk een nauwe samenwerking opzetten met de ingenieurs en technici van dat team.

 

Hoewel beide constructeurs al sinds 1977 gezamenlijk actief zijn in de Formule 1 (McLaren Racing reed 814 Grote Prijzen, Renault 591 als motorbouwer), hadden beide teams nooit eerder de gelegenheid om samen te werken.

 

Voor McLaren Racing is dit partnerschap een logische beslissing: Renault heeft in het verleden al bewezen dat zijn motoren wereldtitels kunnen winnen, en dat zowel voor de eigen renstal als voor andere teams.

 

Renault Sport Racing krijgt met dit akkoord de mogelijkheid om samen te werken met een tweede renstal, die belangrijke feedback kan leveren voor de verdere ontwikkeling van zijn motor.

 

McLaren-Renault is een partnerschap dat leeft voor de zege.

 

Jérôme Stoll, President van Renault Sport Racing:

“Voor Renault Sport Racing is dit een strategische beslissing. Het is de eerste keer dat we zullen samenwerken met McLaren en we zijn trots op ons akkoord met een renstal die kan terugblikken op zo’n uitgebreid Formule 1-erfgoed. De alliantie zal zich trouwens niet beperken tot technische en sportieve facetten maar zal ook op marketing- en communicatievlak zijn vruchten afwerpen. We weten dat McLaren ons tot het uiterste zal drijven op het circuit en die concurrentie kan ons enkel ten goede komen.”

 

Cyril Abiteboul, Algemeen Directeur van Renault Sport Racing:

“We zijn verheugd een nieuw partnerschap tussen Renault Sport Racing en McLaren Racing te kunnen aankondigen. We kijken uit naar deze nieuwe relatie tussen twee historische Formule 1-constructeurs die voor het eerst samenwerken. Dit akkoord sluit perfect aan bij onze strategie op middellange termijn en onze ambitie om tegen 2020 kans te maken op de zege. We kunnen niet wachten om het Renault-logo op de McLaren voor het volgende seizoen te zien en onze nieuwe partner het hoofd te bieden op het circuit. McLaren is een inspirerend team met getalenteerde piloten, dat niet alleen onze inspanningen voor de motorontwikkeling zal ondersteunen maar ook als referentie en voorbeeld zal fungeren voor onze onderstelactiviteiten, die nog steeds in de steigers staan. Dit is een nieuw begin voor een team dat meermaals Wereldkampioen werd en met ongeduld uitkijkt naar een kans om terug bij dat succes aan te knopen.”

 

Sheikh Mohammed bin Essa Al Khalifa (CEO en Directeur van het uitvoerend comité van de McLaren-groep):

“Net als bij McLaren is de Formule 1 stevig verankerd in het DNA van Renault. Renault introduceerde in 1977 het concept van drukvoeding in de moderne Formule 1, won tal van Grote Prijzen met en zonder turbo en is steeds een pionier geweest in de ontwikkeling van nieuwe technologieën voor de Formule 1.

 

Een McLaren aangedreven door Renault Sport Racing is een nieuw en opwindend concept voor de Formule 1. Maar het grootste voordeel van dit partnerschap is dat we met gelijke wapens zullen kunnen strijden met de andere teams die Renault-motoren gebruiken.

 

Bij McLaren hebben we de motivatie, het verlangen en de middelen om tegen 2018 competitief te zijn. De kracht van Renault zal ons bovendien helpen om een aanzienlijke stap voorwaarts te zetten op de grid.

 

Met de aankondiging van vandaag starten we een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van McLaren. We kijken al uit naar de eerste samenwerking."

 

Zak Brown, Uitvoerend directeur van de McLaren Technology Group:

“Deze aankondiging geeft ons de nodige stabiliteit om ons chassis en ons technisch programma voor het seizoen 2018 verder te optimaliseren en er voluit voor te gaan.

 

Als organisatie heeft McLaren altijd bijzonder hard gewerkt om duurzame partnerschappen met zijn technische leveranciers af te sluiten. We zijn er dan ook van overtuigd dat we een aanzienlijke meerwaarde kunnen bieden in de samenwerking met Renault Sport Racing om de huidige krachtbron te ontwikkelen tot een motor die regelmatig op het podium eindigt."

Documenten

McLaren Racing en Renault Sport Racing bevestigen hun partnerschap

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

McLaren Racing en Renault Sport Racing bevestigen hun partnerschap
McLaren Racing en Renault Sport Racing bevestigen hun partnerschap