Communiqué de presse
Communiqué de presse

Inhuldiging van Fabriek Oran

Le 12 November 2014

In aanwezigheid van de Algerijnse premier Dhr. Abdelmalek Sellal en de Minister van Industrie en Mijnbouw Dhr. Abdesselam Bouchouareb, naast de Franse ministers Dhr. Laurent Fabius, Minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Ontwikkeling, en Dhr. Emmanuel Macron, Minister van Economie, Industrie en Digitale Zaken, huldigde Carlos Ghosn, CEO van de Renault-groep, vandaag de Algerijnse autofabriek « Renault Algérie Production » in. Deze fabriek, gevestigd in Oued Tlelat in de streek van Oran, zal nieuwe Renault Symbol maken, een auto die in Algerije bekend staat om zijn verhouding prijs/kwaliteit, kwaliteitsvolle uitrusting, betrouwbaarheid en binnenruimte.

De fabriek is uitgerust met een productielijn die in een eerste fase 25 000 voertuigen per jaar zal produceren. In een tweede fase zal ze worden uitgebreid tot 75 000 voertuigen per jaar, met een verdere integratie van leveranciers, plaatslagerij en lakstraat.

De voorbije maanden wierf Renault Algérie Production (RAP) bijna 350 mensen aan. Deze nieuwe medewerkers werden opgeleid in het auto-opleidingscentrum CFPA van Oran; sommigen van hen werden verder opgeleid door de experts van Renault in de fabrieken van de Alliantie Renault-Nissan, o.a. in Roemenië.

Het Algerijnse model van nieuwe Renault Symbol zal rijkelijker uitgerust zijn, o.a. met een navigatiesysteem.

Met een marktaandeel van meer dan 25% eind september 2014 is Renault de grootste autoconstructeur van Algerije.

Documenten

Inhuldiging van Fabriek Oran

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Médiathèque

Documenten

Inhuldiging van Fabriek Oran
Inhuldiging van Fabriek Oran