Communiqué de presse
Communiqué de presse

Iedreen fan van Dacia!

  • Dacia kondigt de lancering aan van de nieuwe benzinemotor 1.3 TCe op de Duster (begin 2019)

  • Media Nav Evolution: een vloeiende ervaring en toegang tot mobiele applicaties

  • #DaciaRoadStories, een originele gids door en voor de Dacia-gemeenschap

  • Verkooprecord: Dacia komt de top 5 binnen van de verkoop aan particulieren in Europa

Le 02 Oktober 2018


2 oktober 2018 . Dacia, dat onlangs de nieuwe Duster lanceerde, surft verder op de succesgolf met nieuwe verkooprecords bij particulieren. In Parijs zal Dacia naast een krachtiger navigatiesysteem ook nieuwigheden op het vlak van motoren voorstellen.

De gemeenschap wordt ook geëerd met de publicatie van de gids #DaciaRoadStories.

 

Nieuwe motor 1.3 TCe 130 GPF en 150 GPF op Duster

Het nieuwe, lichtere aluminium motorblok omvat innovaties, waaronder 'Bore Spray Coating'. Deze coatingtechnologie, die toegepast wordt aan de binnenkant van de cilinder, maakt betere prestaties en een verhoogd rijplezier mogelijk, dankzij een beter warmtemanagement.

Om de uitstoot van deeltjes te verminderen, zijn de nieuwe benzinemotoren met directe injectie voortaan voorzien van een deeltjesfilter (GPF).

 

Deze nieuwe generatie benzinemotoren biedt meer rijplezier op de Duster met:

-130 pk (96 kW) bij 5.000 t/min en een maximumkoppel van 240 Nm bij 1.500 t/min, 5 pk meer dan de vorige generatie

-150 pk (110 kW) bij 5.250 t/min en een maximumkoppel van 250 Nm bij 1.600 t/min, 25 pk meer dan de vorige generatie

Na de vernieuwing van alle dieselmotoren, met de Blue dCi op de 4x2- en 4x4-versies, lanceert Dacia de verkoop van deze nieuwe benzinemotoren op de Duster. Ze zullen beschikbaar zijn op de 4x2-versies en vanaf midden 2019 op de 4x4-versies. De bestellingen voor de 4x2 zullen begin 2019 gebeuren.

 

Media Nav Evolution: Een vloeiende ervaring en toegang tot mobiele applicaties

Tegen eind 2018 voorziet Dacia zijn gamma van een nieuwe versie van Media Nav Evolution, met eenvoudigere en snellere navigatie en nieuwe functies:

-Android Auto TM en Apple CarPlay TM , om de beste smartphone-applicaties te bedienen en berichten te raadplegen

-Responsievere aanraakfuncties en een verbeterde schermovergang voor een eenvoudigere toegang tot de menu's

Deze nieuwe versie van Media Nav zal binnenkort te koop zijn tegen dezelfde prijs als de vorige versie.

 

#DaciaRoadStories, een gids door en voor de gemeenschap

Met wereldwijd meer dan 5 miljoen Dacia's verkocht wil het merk deze mijlpaal samen met zijn gemeenschap vieren rond een ongezien samenwerkingsproject getiteld #DaciaRoadStories.

 

Deze operatie heeft meer dan 1 miljoen fans gemobiliseerd op sociale netwerken, die gedurende twee maanden de reizen van negen ambassadeurs hebben gevolgd en aangevuld. Aan het stuur van een nieuwe Duster doorkruisten ze België, Zwitserland, Duitsland, Denemarken, Groot-Brittannië en Frankrijk. Genoeg dus om de interesse van reisliefhebbers te prikkelen!

 

De onvergetelijke verhalen en reisavonturen van de gemeenschap werden verzameld in de gids #DaciaRoadStories, die beschikbaar is op de website https://daciaroadstories.com/fr/ of op Instagram.

 

Deze gids weerspiegelt helemaal de geest van vrijgevigheid en gezelligheid die typisch is voor Dacia.


Dacia vestigt een nieuw verkooprecord

In Europa vestigt het merk een recordverkoop voor het eerste semester, met 281.206 ingeschreven voertuigen (+14,6%), goed voor een marktaandeel van 2,9% (+0,3 procentpunt). Dacia komt hiermee de top 5 binnen van de verkoop aan particulieren in Europa.

 

In België en Luxemburg stijgt Dacia met 0.5 punt marktaandeel (13.200 verkochte voertuigen).  Op het segment van de particulieren is Dacia op de zesde plaats met 9.900 wagens en heeft een marktaandeel van 5.5 %

 

Als echte ster onder de Dacia-modellen is de Sandero nog steeds de nr. 1 voor de verkoop aan particulieren in Europa en de nieuwe Duster oogst steeds meer succes, met meer dan 62.900 inschrijvingen in 6 maanden in Europa.

 

In België en Luxemburg bevestigen Sandero en Duster hun succes door een 3 de en 8 ste positie te behalen (markt van particulieren – 3.900 Sandero en 3.300 Duster)

Documenten

Iedreen fan van Dacia!

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Iedreen fan van Dacia!
Iedreen fan van Dacia!