Communiqué de presse
Communiqué de presse

Human First Program - Safety by Renault

  • In het kader van het strategische plan Renaulution kiest het merk Renault resoluut voor toptechnologie. Die ambitie wordt ondersteund door drie pijlers: elektrificering met E-Tech-technologie, connectiviteit (onder meer via het partnerschap met Google), en veiligheid.
  • Het ‘human first’-programma belichaamt het streven om de veiligheid van bestuurders en passagiers, maar ook van andere weggebruikers, overal ter wereld te verhogen.

Le 25 Januari 2023

Meer dan vijftig jaar onderzoek naar veiligheid

Al meer dan vijftig jaar stelt Renault alles in het werk om bestaande veiligheidssystemen te optimaliseren en de systemen van morgen te ontwikkelen. Sinds 1970 werden er al meer dan tweeduizend patenten voor veiligheidssystemen aangevraagd. Dat werk heeft – samen met de maatregelen van de ‘Service Routière’ en de opeenvolgende regeringen – geholpen om 350.000 levens te redden en 5,8 miljoen mensen te behoeden voor letsels, aldus Stéphane Buffat, directeur van het Laboratoire d’Accidentologie, de Biomécanique et du Comportement Humain.

‘Human first’-programma, de veiligheidsvisie van Renault

Het ‘human first’-programma dat Renault in 2023 lanceerde, maakt het mogelijk om alle veiligheidsinitiatieven van het merk aan het grote publiek voor te stellen en Renault te positioneren als een technologisch en menselijk merk. Het is namelijk het resultaat van een samenwerking tussen ingenieurs, veiligheidsexperts, product managers, het LAB en de hulpdiensten (brandweer). Samen met de jongste technologische innovaties zoals AI stellen ze Renault vandaag in staat om zich te onderscheiden.

De aanpak van Renault gaat veel verder dan het ontwerpen van veilige wagens. Het merk tracht iedereen te beschermen, niet alleen de automobilisten. In een tijd waarin andere transportmiddelen (elektrische step en fiets) aan populariteit winnen en waarin we allemaal met familie, vrienden of collega’s voetgangers, fietsers of automobilisten zijn, engageert Renault zich om iedereen op de weg te beschermen.

“Wat is er beter dan veiligheid en de aanzienlijke R&D-investeringen die daaruit voortvloeien om de transitie [ingezet door Luca de Meo] van een traditionele autoconstructeur naar een marktleider in mobiliteitstechnologieën & -diensten te illustreren?” Arnaud Belloni, VP Renault Brand Global Marketing

Het ‘human first programma’ steunt op drie belangrijke assen om ieders veiligheid te verzekeren:

  1. Ongevallen voorkomen door geavanceerde rijhulp- en veiligheidssystemen te ontwikkelen: het Renault-gamma telt meer dan 36 rijhulpsystemen en 60 veiligheidsvoorzieningen die het risico op en de ernst van aanrijdingen en letsels beperken.
  2. Ongevallen behandelen, door een uniek partnerschap met brandweerlieden uit heel Europa op te zetten: deze werkwijze heeft al geleid tot de opleiding van meer dan 5.000 brandweerlieden in 33 landen en tot belangrijke innovaties op het vlak van ‘post-crash’-veiligheid zoals de 'Fireman access’ of ‘QRescue Renault’, die de interventietermijnen voor hulpverleners aanzienlijk inkorten.
  3. Het aantal ongevallen verminderen door massaal te investeren in R&D: met de ontwikkeling van interieurtechnologieën zoals de safety score, de safety coach en geconnecteerde diensten.

 

Een compleet en internationaal communicatiesysteem

Dit programma zal in de loop van het jaar worden gepromoot via alle kanalen van het merk: op televisie met een spot van 30 seconden, digitaal met een onuitgegeven documentaire over de samenwerking tussen brandweerlieden en Renault, en op tal van andere media.

De televisiespot, geregisseerd door Publicis Conseil en Renault, werd geproduceerd door het regisseursduo Les Réalité en in januari in Frankrijk uitgezonden in het kader van de campagne over de resoluties van Renault. Vanuit het standpunt van een bestuurder ontdekt men er verschillende weggebruikers (voetgangers, fietsers, motorliefhebbers enz.), in uiteenlopende situaties. Aan het einde van de spot wordt de bestuurder zelf een voetganger zodra ze uit haar voertuig stapt. Zo begrijpen we dat we vandaag allemaal gebruikers tegelijk zijn en dat de technologieën van Renault (rijhulpsystemen, QRescue, safety coach) dienen om de veiligheid van iedereen in elke situatie te verbeteren.

De campagne zal worden uitgerold in Europa, Latijns-Amerika en India, met uitzendingen op tv in Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland en digitaal in de rest van Europa en eind 2023 ook in Latijns-Amerika en India.

 

Documenten

Human First Program - Safety by Renault (WORD)

Human First Program - Safety by Renault (PDF)

Voir les documents Voir la médiathèque

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. enault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2021 eindigde Renault op de vijfde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats.Documenten

Human First Program - Safety by Renault (WORD)
Human First Program - Safety by Renault (PDF)
Human First Program - Safety by Renault (WORD)
Human First Program - Safety by Renault (PDF)

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. enault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2021 eindigde Renault op de vijfde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats.