Communiqué de presse
Communiqué de presse

Het merk Renault versnelt zijn groei in Europa in het derde kwartaal van 2023 met een verkoopstijging van 25 % ten opzichte van het derde kwartaal van 2022

  • In het derde kwartaal van 2023 bedroeg de wereldwijde verkoop van het merk Renault 356.747 eenheden*, een stijging met maar liefst 11% ten opzichte van het derde kwartaal van 2022. In de eerste negen maanden van het jaar verkocht Renault 1.128.885 voertuigen, een stijging van 11% ten opzichte van 2022.
  • Renault is in 2023 het op een na meest verkochte merk in Europa met een groei van 25% in het derde kwartaal en van 22% sinds begin dit jaar (726.938 inschrijvingen). Renault presteert bovengemiddeld in het C-segment met een stijging van 36% sinds het begin van dit jaar.
  • Renault bevestigt zijn leiderspositie op de Franse markt, zowel voor personenwagens met 206.734 verkochte exemplaren (+18% vs. 2022) als voor bedrijfsvoertuigen met 80.422 verkochte exemplaren (+12%). Austral neemt de leiding in het C-SUV-segment met 22.700 inschrijvingen.
  • Renault zet zijn sterke opmars op de markt van de bedrijfsvoertuigen voort met een tweecijferige groei van de wereldwijde verkoop (+21%) en vooral de Europese verkoop (+26%). Renault is Europees marktleider in het segment van de bestelwagens en bestelbreaks.
  • Op 25 oktober 2023 zal Renault zijn ‘international game plan 2027’ aankondigen.

 

* De vermelde cijfers houden geen rekening met de verkoop in Rusland.

Le 17 Oktober 2023

GROEI OP DE GEËLEKTRIFICEERDE MARKT

Dankzij de 48% hogere verkoopcijfers voor hybridevoertuigen (HEV) (127.224 eenheden) kan het merk Renault aanzienlijk groeien op de markt van de geëlektrificeerde voertuigen. Deze groei bij de hybridemodellen leidde tot een globale verkoopstijging van 19% bij de geëlektrificeerde voertuigen, wat neerkomt op een totaal van 200.000 inschrijvingen. Austral en Arkana speelden een sleutelrol in dit succes, met een HEV-aandeel van 65% respectievelijk 55% in hun verkoopcijfers. Bovendien zette Espace bij zijn Europese lancering een veelbelovende start neer in Frankrijk en Spanje, met expansieprojecten in andere Europese landen vanaf oktober 2023.

Mégane E-Tech electric was dit jaar goed voor meer dan 35.000 verkochte exemplaren. Zo neemt hij 54% van de totale EV-verkoop van Renault voor zijn rekening (64.854 wagens). In Europa vertegenwoordigt Mégane E-Tech electric 2,2% van de EV-markt.

Om het EV-aanbod van het merk verder te diversifiëren, wordt Scénic E-Tech electric, die in september 2023 op het salon van München werd onthuld, in 2024 meteen een volledig jaar gecommercialiseerd. De bestellingen van de Scénic E-Tech electric zullen eind 2023 worden geopend.

GROEI IN WAARDECREËRENDE SEGMENTEN

Renaults modelgamma voor het C-segment speelt een steeds belangrijkere rol in de totale verkoop van het merk, met een aanzienlijke groei van 36% voor een totaal van 190.535 verkochte exemplaren. Austral draagt in belangrijke mate bij tot dat succes, met 60.305 inschrijvingen over de eerste negen maanden van 2023, net als Arkana, die zijn opmars voortzet, met 59.542 verkochte exemplaren.

Ondanks de aanhoudende bevoorradingsproblemen haalt Renault zijn doelstelling voor de verkoop aan particulieren en houdt het deze op een optimaal niveau, waarbij meer dan één op twee voertuigen worden verkocht aan particuliere klanten. De verkoop aan particulieren bedraagt 50% over de periode januari-september 2023, hetzij +7% ten opzichte van het marktgemiddelde (43%).

GROEI OP DE MARKT VAN DE BEDRIJFSVOERTUIGEN

Renault blijft bovengemiddeld presteren op de markt van de bedrijfsvoertuigen met een tweecijferige groei wat het aantal inschrijvingen betreft. Over de eerste negen maanden van 2023 bedroeg de wereldwijde verkoop 281.404 eenheden (+21%) en in Europa steeg de verkoop met 26% tot 214.255 eenheden in een markt die met 14% groeide.

Deze prestatie in Europa is te danken aan het succes van de toonaangevende producten van het merk, Express (+25%), Kangoo (+33%), Trafic (+29%) en Master (+13%).

MERK RENAULT – INTERNATIONAL GAME PLAN 2027

Op 25 oktober stelt het merk Renault zijn ‘international game plan 2027’ voor, met de wereldpremière van Renault Kardian, de eerste wagen van het productoffensief buiten Europa.

 

"MET EEN GROEI VAN 25% IN EUROPA IN HET DERDE KWARTAAL VAN 2023 BEVESTIGT HET MERK RENAULT DE SUCCESVOLLE LANCERING VAN ZIJN NIEUWE MODELLEN: MÉGANE E-TECH ELECTRIC, NIEUWE ESPACE EN NIEUWE AUSTRAL, DIE DE EERSTE PLAATS IN HET FRANSE C-SUV-SEGMENT INNEEMT. MOMENTEEL WERKEN WE AAN DE OPENING VAN DE BESTELLINGEN VOOR NIEUWE SCÉNIC E-TECH ELECTRIC IN EUROPA EN NIEUWE KARDIAN IN LATIJNS-AMERIKA." Fabrice Cambolive, Algemeen Directeur van het merk Renault

 

 

Documenten

Het merk Renault versnelt zijn groei in Europa in het derde kwartaal van 2023 (WORD)

Het merk Renault versnelt zijn groei in Europa in het derde kwartaal van 2023 (PDF)

Voir les documents Voir la médiathèque

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. Renault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2022 eindigde Renault op de zesde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats met een marktaandeel van 8,1% (+1,5%)Documenten

Het merk Renault versnelt zijn groei in Europa in het derde kwartaal van 2023 (WORD)
Het merk Renault versnelt zijn groei in Europa in het derde kwartaal van 2023 (PDF)
Het merk Renault versnelt zijn groei in Europa in het derde kwartaal van 2023 (WORD)
Het merk Renault versnelt zijn groei in Europa in het derde kwartaal van 2023 (PDF)

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. Renault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2022 eindigde Renault op de zesde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats met een marktaandeel van 8,1% (+1,5%)