Communiqué de presse
Communiqué de presse

Het LAB: 50 jaar samenwerking tussen Groupe PSA en Groupe RENAULT voor een veilig verkeer

  • Het LAB werd in 1969 gecreëerd door de twee Franse constructeurs en legt zich toe op de oorzaken en gevolgen van verkeersongevallen, biomechanica en het onderzoek naar het gedrag van de mens.

  • Het LAB heeft als missie te observeren, te analyseren en te anticiperen met als doel de verkeersveiligheid te verhogen.

  • Het LAB heeft over een periode van bijna 50 jaar bijgedragen tot een vijf keer lager aantal doden op de Franse wegen.

  • In het LAB zijn 20 verkeersveiligheidsexperten actief, afkomstig van elk van de constructeurs.

Le 09 Oktober 2019

 

Stéphane Buffat, Directeur van het LAB, verklaarde naar aanleiding van de viering van het 50-jarige bestaan van het LAB in de vestiging van Nanterre: "Met veel trots richten we vandaag de spots op ons werk en de experten van het LAB, die elke dag werken aan een hogere verkeersveiligheid en helpen levens te redden. Onze kracht is onze expertise en onze knowhow gebaseerd op: Observeren, Analyseren en Anticiperen. Met het werk dat het LAB verricht, kunnen de verschillende spelers uit de autosector de technologieën van morgen ontwikkelen om continu voor iedereen de veiligheid te verhogen."

 

Tijdens zijn 50-jarige bestaan heeft het LAB bijgedragen aan een vermindering van het aantal doden op de weg. In 1973 waren dat er in Frankrijk nog 16.881. 45 jaar later ligt het cijfer met 3.259 in 2018 ondertussen vijf keer lager. Het LAB gaat meer dan ooit het engagement aan zijn bijdrage te leveren aan de technologieën van morgen om het aantal doden op de weg nog verder te doen dalen.

 

Het LAB is een in Europa uniek Economisch Samenwerkingsverband bestaande uit veiligheidsexperten van Groupe PSA en Groupe Renault. Via zijn deelname aan Europese studies deelt het LAB ook zijn onderzoek en analyses met alle spelers in het domein verkeersveiligheid om ze zo te laten opnemen in hun actieplannen.

 

Carla Gohin, Vice President, Research, Innovation & Advanced Engineering van Groupe PSA, verklaarde: "Het werk van het LAB is een reële troef voor ons als autoconstructeur. De gegevens en de analyses van het LAB zijn essentieel om de nieuwe technologieën te creëren voor een steeds hogere veiligheid op de weg."

 

Sophie Schmidtlin, Alliance Global Director Advanced Engineering van Groupe Renault, voegde er nog aan toe: "Verkeersveiligheid is een belangrijk onderwerp voor de constructeurs. En wij hebben het geluk te kunnen profiteren van de expertise van het LAB, dat een unieke wereldwijde referentie is."

 

 

Over Groupe Renault

Groupe Renault, autoconstructeur sinds 1898, is een internationale groep die in 134 landen aanwezig is en in 2018 bijna 3,9 miljoen voertuigen verkocht. Groupe Renault telt vandaag ruim 180.000 medewerkers en beschikt wereldwijd over 36 productievestigingen en 12.700 verkooppunten.

Om de grote technologische uitdagingen van de toekomst aan te gaan en een strategie van rendabele groei te voeren, steunt Groupe Renault op haar internationale ontwikkeling. Groupe Renault zet in op de complementariteit van haar vijf merken (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine en LADA), elektrische voertuigen, en haar unieke alliantie met Nissan en Mitsubishi. Met een renstal in de Formule 1 is de autosport een uithangbord voor de innovatie en de naambekendheid van Renault.

Meer informatie vindt u op group.renault.com

Website voor de media: www.media.renault.com / @Groupe_Renault

 

 

Over Groupe PSA

Goupe PSA ontwikkelt unieke auto-ervaringen en biedt innoverende mobiliteitsoplossingen aan die inspelen op de verwachtingen van iedereen. De groep verenigt vijf automerken (Peugeot, Citroën, DS, Opel en Vauxhall) en biedt onder de merknaam Free2Move een gediversifieerd gamma geconnecteerde services en mobiliteitsdiensten aan. Het strategische ‘Push to Pass’-plan is een eerste stap in de richting van zijn visie: "Een wereldwijde autoconstructeur zijn die aan de top staat wat efficiëntie betreft, en een aanbieder van als referentie geldende mobiliteitsdiensten die een levenslange band creëren met de klant." De groep geldt als een van de pioniers op het vlak van zelfrijdende en geconnecteerde voertuigen. Met Banque PSA Finance en Faurecia is Groupe PSA ook actief in respectievelijk de domeinen autofinanciering en onderdelen & uitrusting voor auto's.

Media Library: medialibrary.groupe-psa.com / @GroupePSA

Documenten

Het LAB: 50 jaar samenwerking tussen Groupe PSA en Groupe RENAULT voor een veilig verkeer

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Het LAB: 50 jaar samenwerking tussen Groupe PSA en Groupe RENAULT voor een veilig verkeer
Het LAB: 50 jaar samenwerking tussen Groupe PSA en Groupe RENAULT voor een veilig verkeer