Communiqué de presse
Communiqué de presse

Het Alpine-avontuur wordt nog mooier !

▪ Op sportief vlak tekent Alpine in 2014 present met zijn deelname aan de ELMS (European Le Mans Series) en aan de 24 Uren van Le Mans.

▪ De fabriek van Dieppe (Seine Maritime, Frankrijk) blijft meer dan ooit het hart van de wederopstanding van Alpine.

Le 10 Juni 2014

Alpine bevestigt zijn plannen om in 2016 de ‘Berlinette van de 21e eeuw’ op de markt te brengen.

Alpine is een sportief en industrieel avontuur. Het merk Alpine, dat in 1955 door Jean Rédélé opgericht is, heeft bij het publiek altijd enthousiasme en passie weten op te wekken. Een enthousiasme waarvan Renault in 2012 de omvang kon vaststellen zodra het de hergeboorte van het merk Alpine aankondigde en meedeelde dat er in 2016 een nieuwe sportwagen, de Berlinette van de 21 e eeuw, op de markt zou komen. Meteen dienden er zich spontaan gegadigden bij het merk aan om hun auto te reserveren … zonder dat ze meer informatie dan dat voornemen hadden.

Sinds 2013 laat het merk Alpine ook op sportief vlak van zich spreken door in de competitie naar een plaats in de leidersgroep te rijden.  Het voorbije jaar heeft Alpine een opmerkelijk parcours afgelegd, met als hoogtepunt de titel in de European Le Mans Series (ELMS). In 2014 wil de ploeg Signatech-Alpine nog beter doen. Tijdens de 24 Uren van Le Mans wil ze haar titel verdedigen en mikt ze op een podiumplaats in de LM P2.

Op industrieel vlak maakt de fabriek van Dieppe, de geboorteplaats van Alpine, zich klaar om het chassis en de carrosserie van de toekomstige Alpine te assembleren en te monteren.

Onder leiding van Bernard Ollivier stellen de ploegen alles in het werk om in 2016 met een seriemodel van de Alpine op de markt te komen: “ Met een carrosserie waarvan het ontwerp voor 90% vastligt en een interieurdesign dat nog voor de zomer klaar zal zijn, groeit het enthousiasme van de ploeg voor de toekomstige serie-uitvoering van de Alpine elke dag aan. Centraal in dat nieuwe model staan de stijl, het plezier en de sportieve spirit van de auto.”

Documenten

Het Alpine-avontuur wordt nog mooier !

Voir le document
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Het Alpine-avontuur wordt nog mooier !
Het Alpine-avontuur wordt nog mooier !