Persbericht
Persbericht

Hélène Josselin wordt benoemd tot Directrice Communicatie van het merk Renault

  • Vanaf 1 september 2023 maakt Hélène Josselin haar opwachting bij Renault Group als Directrice Communicatie van het merk Renault. 

 

  • Ze wordt ook lid van het Directiecomité van Renault.

 

  • Op hiërarchisch vlak zal Hélène Josselin verslag uitbrengen aan Stéphanie Cau, Directrice Communicatie van Renault Group, en op functioneel vlak aan Fabrice Cambolive, Algemeen Directeur van het merk Renault.

 

  • Ze volgt Christian Stein op, die andere functies krijgt binnen de nieuwe entiteit Ampere, waarvan hij de directie zal vervoegen.

op 01 September 2023

Hélène Josselin, 50 jaar, studeerde in 1995 af aan de Ecole Supérieure de Commerce (ESC) en behaalde een hoger diploma in marketing en communicatie aan de Université de la Sorbonne CELSA (Parijs IV).

 

Ze heeft twaalf jaar ervaring in reclamebureaus. In 1998 ging ze aan de slag bij Publicis, waar ze voor rekening van Renault verschillende reclameposten bekleedde.

 

In 2008 ging ze als persattaché aan de slag bij autotoeleverancier Faurecia.

In 2011 werd ze aangesteld tot verantwoordelijke corporate communicatie en in 2014 tot verantwoordelijke communicatie van de Business Group voor de interieurs van voertuigen. Na negen jaar bij de groep Faurecia ging ze in 2017 aan de slag bij treinfabrikant Alstom, waar ze verantwoordelijke functies bekleedde binnen de directie merkcommunicatie, en waar ze in 2019 de lancering van het nieuwe merk aanstuurde.

 

In 2021 werd Hélène Josselin gepromoveerd tot vicevoorzitter, gelast met het merk, externe evenementen en klantencommunicatie.

Documenten

Hélène Josselin wordt benoemd tot Directrice Communicatie van het merk Renault (WORD)

Hélène Josselin wordt benoemd tot Directrice Communicatie van het merk Renault (PDF)

Zie de documenten De mediatheek bekijken

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. Renault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2022 eindigde Renault op de zesde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats met een marktaandeel van 8,1% (+1,5%)Documenten

Hélène Josselin wordt benoemd tot Directrice Communicatie van het merk Renault (WORD)
Hélène Josselin wordt benoemd tot Directrice Communicatie van het merk Renault (PDF)
Hélène Josselin wordt benoemd tot Directrice Communicatie van het merk Renault (WORD)
Hélène Josselin wordt benoemd tot Directrice Communicatie van het merk Renault (PDF)

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. Renault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2022 eindigde Renault op de zesde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats met een marktaandeel van 8,1% (+1,5%)