Communiqué de presse
Communiqué de presse

Hadi Zablit benoemd tot secretaris-generaal van de Alliantie

Le 04 December 2019

Vanaf 9 december 2019 wordt Hadi Zablit secretaris-generaal van de Alliantie. Hij zal verslag uitbrengen aan de Operationele Raad van de Alliantie en de directeuren-generaal van de drie ondernemingen.

Deze verantwoordelijke van de Alliantie zal verschillende grote projecten van de Alliantie, die zullen worden opgestart om de operationele efficiëntie van de respectieve ondernemingen te versnellen, coördineren en vereenvoudigen.

De leden van de Operationele Raad van de Alliantie zijn het eens geworden over programma’s om, in het belang van de drie ondernemingen, de operationele efficiëntie van de Alliantie aanzienlijk te verbeteren en te versnellen. Dit omvat eveneens actieplannen om de bijdrage van de Alliantie te maximaliseren om het strategisch plan en het bedrijfsresultaat van elke onderneming te ondersteunen. De details over de volgende stappen van deze programma’s zullen de komende weken worden meegedeeld.

Hadi Zablit is sinds maart 2018 directeur Business Development van de Alliantie. In dat opzicht is hij verantwoordelijk voor de volgende teams: Breakthrough Innovation, partnerships met OEM (Original Equipment Manufacturers), partnerships “nieuwe technologieën”, mobiliteitsdiensten van de Alliantie, productplanning, Alliance Ventures (investeringsfonds). Sinds juni 2019 heeft hij ook de taken op zich genomen van algemeen directeur van de joint ventures van de Alliantie die gewijd zijn aan autonome mobiliteitsdiensten in Boulogne-Billancourt in Frankrijk en Yokohama in Japan. Van januari 2017 tot maart 2018 was Hadi Zablit de algemeen directeur voor de lancering van Renault Digital.

Voordien heeft Hadi Zablit 17 jaar in de Boston Consulting Group (BCG) gewerkt, eerst als consultant, vervolgens als senior vennoot. Hij had er de leiding over het departement voor de Europese automobielsector en was codirecteur wereldwijde innovatiepraktijken. Hij begon zijn carrière in september 1994 als ingenieur productieprocessen in de Powertrain-divisie van Renault en later als productverantwoordelijke in de directie Sales & Marketing.

Hadi Zablit werd in 1970 geboren met de dubbele Libanese en Franse nationaliteit en behaalde een diploma aan de École Polytechnique, een master mechanical engineering aan de École des Mines van Parijs en een master Business Administration van INSEAD.

Documenten

Hadi Zablit benoemd tot secretaris-generaal van de Alliantie

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Hadi Zablit benoemd tot secretaris-generaal van de Alliantie
Hadi Zablit benoemd tot secretaris-generaal van de Alliantie