Communiqué de presse
Communiqué de presse

Groupe Renault opent een nieuw designcentrum in het hart van Shanghai

  • De Directie Design van Groupe Renault zet haar internationaliseringsstrategie verder met de opening van het ‘Renault Design Center Shanghai’, haar zesde designcentrum ter wereld.

  • Het team van designers van de Renault-studio in Shanghai zal zijn creativiteit de vrije teugels laten in een stad die mee is met de nieuwste technologieën in verband met de ontwikkeling van innovatieve, elektrische en geconnecteerde mobiliteitsoplossingen. 

  • Deze plek voor ontwikkeling van en onderzoek naar de nieuwste trends zal bijdragen tot de expansiestrategie van Groupe Renault in China.

Le 15 April 2019

De Directie Design van Groupe Renault, die al aanwezig is in Frankrijk, Roemenië, Korea, Brazilië en India, zet haar internationaliseringsstrategie verder met de opening van een nieuw designcentrum in Shanghai. De oprichting van het ‘Renault Design Center Shanghai’ maakt het mogelijk om na te denken over de toekomstige modellen van Groupe Renault die zo goed mogelijk aansluiten op de verwachtingen van Chinese klanten en deze te ontwikkelen.

“Onze nieuwe designstudio in Shanghai ondersteunt ook volop de strategie van Groupe Renault voor de verovering van de Chinese markt. De komende maanden willen we een twintigtal lokale designers aanwerven. Deze talenten zullen ons helpen om te anticiperen op de verwachtingen van Chinese klanten. Het ‘Renault Design Center Shanghai’ wordt een belangrijke speler bij het ontwerp van toekomstige lokale producten. Het zal ook bijdragen tot de internationale projecten van Groupe Renault,” benadrukt Laurens van den Acker, Directeur Industrieel Design van Groupe Renault .

Het designcentrum van Renault in Shanghai zal alle aspecten van het ontwerp van auto’s bestrijken: design van het exterieur, het interieur, de kleuren en materialen, UX-design (1) en UI-design (2) .

Vanuit het hart van de stad Shanghai en haar creatieve dynamiek zullen de designers onderzoek doen naar de nieuwste trends, om tegemoet te komen aan de verwachtingen van Chinese klanten, zowel stilistisch als op vlak van technologische innovatie.

Net als de designers in de andere designcentra zullen de designers van het centrum in Shanghai kunnen deelnemen aan interne stijlwedstrijden voor alle projecten van Groupe Renault. Bij alle studies rond toekomstige projecten zal een creatieve, multiculturele aanpak worden gehanteerd dankzij de 32 nationaliteiten bij de Directie Design.

De oprichting van een nieuw designcentrum in het hart van Shanghai ondersteunt de expansiestrategie van Groupe Renault in China. China, de belangrijkste internationale automarkt sinds 2009 en de op 3 na grootste markt automarkt voor Groupe Renault in 2018, is een van de belangrijkste pijlers van het strategische plan “Drive the Future”.

(1) UX-design : het “ U ser e X perience”-ontwerp betreft de gebruikskwaliteit, de perceptie en het gevoel van iemand die een interactief hulpmiddel gebruikt. Het is een design dat wordt beleefd, dat zich bewijst en dat wordt uitgeprobeerd (haptische perceptie). De UX-designer houdt zich bezig met de emotionele en functionele kwaliteiten van een product of dienst, die een invloed zullen hebben op de ervaring van de gebruiker.

(2) UI-design: het “ U ser I nterface”-ontwerp betreft het visuele ontwerp van alle elementen waarmee de passagiers rechtstreeks interageren. Deze interfaces houden meer bepaald verband met het grafisch ontwerp, de merkidentiteit en het gebruiksgemak van de multimediaschermen en informatiedisplays in het dashboard.

Documenten

Groupe Renault opent een nieuw designcentrum in het hart van Shanghai

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Groupe Renault opent een nieuw designcentrum in het hart van Shanghai
Groupe Renault opent een nieuw designcentrum in het hart van Shanghai