Communiqué de presse
Communiqué de presse

Groupe Renault op het Autosalon van Brussel 2018

Le 15 December 2017

Groupe Renault zal op het Autosalon van Brussel 2018 aanwezig zijn met zijn drie merken : Renault, Dacia en Alpine.

 

Op de Renault stand in Paleis 5 zullen Nieuwe Mégane R.S . en de concept car Renault Symbioz ongetwijfeld de blikvangers zijn.

 

Nieuwe Mégane R.S. komt vanaf januari het R.S.-aanbod aanvullen. De sportiefste van het Renault gamma beschikt met een combinatie van een nog geavanceerder onderstel en de 4CONTROL-technologie over een primeur in zijn segment. Aangedreven door een gloednieuwe 1.8l turbomotor (280pk/390Nm) staat hij garant voor extreem rijplezier, zonder daarbij in te boeten aan comfort.

 

De concept car Renault Symbioz symboliseert Renault’s visie op de wagen en diens rol in de maatschappij van 2030. Elektrisch, autonoom, geconnecteerd en ontworpen om zich volledig te integreren in het leven van zijn eigenaar, zowel binnen als buiten de auto: Renaults nieuwe concept-car verkent actief de mobiliteit van de toekomst en biedt een heel nieuwe reiservaring met voorzieningen, technologieën en designs die communiceren met de wereld rond hem.

 

Naast de Renault stand in Paleis 5, maakt de nieuwe Dacia stand, die op de I.A.A. van Frankfurt 2017 zijn wereldprimeur beleefde, voor het eerst zijn opwachting op het Salon van Brussel.

Op de Dacia stand is de Nieuwe Duster ongetwijfeld dé ster die « meer Duster dan ooit » is… Na 7 jaar succes en meer dan een 44.000 verkochte exemplaren in België steekt Dacia Duster volledig in het nieuw. Nieuw design, nieuwe uitrusting, grondig vernieuwd interieur. Het icoon van het merk steekt zich in het nieuw maar behoudt zijn sterke punten: een ruim interieur, sterke offroad capaciteiten en een onklopbare prijs (vanaf 11.990€).

 

De Alpine A110 “’Première Edition” zal te zien zijn op de thema-stand van organisator Febiac in Paleis 1. Er zullen van de beperkte reeks “Première Edition” slechts 1.955 exemplaren gebouwd worden. De A110 beschikt over een viercilinder krachtbron van 185 kW/252 pk, die de achterwielen aandrijft via een zeventraps DCT-overbrenging van Getrag (met dubbele koppeling).

Dat is voldoende om deze lichtgewicht sportauto (1.080 kg voor de basisversie) een uitstekende vermogen/gewichtsverhouding mee te geven van 4,3 kg/pk, zodat hij in slechts 4,5 seconden van 0 naar 100 km/h kan accelereren.

Documenten

Groupe Renault op het Autosalon van Brussel 2018

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Groupe Renault op het Autosalon van Brussel 2018
Groupe Renault op het Autosalon van Brussel 2018