Communiqué de presse
Communiqué de presse

Groupe Renault op Autosalon van Shanghai 2019

 • Introductie van eerste 100% elektrische auto voor A-segment van Groupe Renault

 • China is een topprioriteit voor toekomstige groei van Groupe Renault  

 • Tegen 2022 zullen 9 personenwagens, vooral SUV's, lokaal geproduceerd worden, waarvan 3 elektrische

Le 16 April 2019

Vandaag is een belangrijke mijlpaal voor Groupe Renault in China. Tijdens een persconferentie op het Autosalon van Shanghai presenteerde Thierry Bolloré, CEO van Groupe Renault, een duidelijke roadmap en sterke ambities voor de Groep in China tegen 2022 . Tegen dan streeft het bedrijf naar een verkoop van 550.000 stuks per jaar, in overeenstemming met het Drive the Future-plan. Om die ambitie waar te maken, start Groupe Renault een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Renault op de Chinese markt van elektrische voertuigen met de voorstelling van Renault City K-ZE , een volledig elektrische stadswagen met SUV-design bedoeld voor het wereldwijde A-segment.

Met de wereldpremière van Renault City K-ZE betreedt Groupe Renault de grootste en snelst groeiende markt van elektrische voertuigen ter wereld. Zes maanden na de voorstelling van het concept op het Autosalon van Parijs ziet het zesde 100% elektrische voertuig in het Renault-gamma deze week het levenslicht op het Autosalon van Shanghai.

Deze eerste publieke voorstelling demonstreert het vermogen van Renault en DRAC om een elektrisch concept werkelijkheid te maken. De start van de verkoop zal voor het eind van het jaar bekendgemaakt worden.

Renault City K-ZE, het eerste elektrische voertuig van de joint venture voor het A-segment , dat in en voor China ontwikkeld werd , zal in China geproduceerd worden in het kader van de joint venture eGT New Energy Automotive Co., Ltd. tussen de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi en de lokale constructeur Dongfeng.

 

Over de Chinese Renault City K-ZE:

Renault City K-ZE krijgt een knap design :

 • Hij mag rekenen op assertieve lijnen en een gespierde, compacte vorm , met LED-dagrijlichten.
 • Hij heeft een typisch SUV-design met een vrije hoogte van 150 mm
 • De wielbasis van 2.423 mm en de 300 l grote koffer – topwaarden in dit segment – maken K-ZE betrouwbaar en praktisch in het dagelijkse leven.

Renault City K-ZE: mensgerichte intelligentie & competitieve oplaadmodi

 • Dankzij de verschillende oplaadmodi kan zowel thuis aan het 220V-stopcontact als via de openbare oplaadinfrastructuur opgeladen worden. Bij snelladen kan van 0% tot 80% opgeladen worden in slechts 50 minuten. Bij traagladen duurt het 4 uur om tot 100% op te laden, wat volledig voldoet voor het snelle leven in de stad.
 • Dankzij een in het segment toonaangevend, intelligent en interactief systeem met 8" multifunctioneel lcd-kleurenaanraakscherm, blijven de inzittenden altijd en overal verbonden. Via een app hebben ze bovendien toegang vanop afstand. De wagen heeft een online navigatiesysteem en de functies van de elektrische aandrijving kunnen in real time gemonitord worden. Gebruikers hebben eenvoudig toegang tot functies als online entertainment, 4G-wifi en intelligente spraakherkenning.
 • In overeenstemming met de mensgerichte filosofie van Renault wordt Renault City K-ZE uitgerust met PM2,5-sensoren en een systeem voor de regeling van de luchtkwaliteit , waardoor de kwaliteit van de lucht in het interieur geëvalueerd en automatisch omgeschakeld kan worden tussen luchtrecirculatie binnen en buiten, met een gezond en verfrissend interieur als resultaat.

Renault City K-ZE: strenge Europese kwaliteitsnormen

 • De wagen wordt in China gebouwd volgens strenge wereldwijde kwaliteitsnormen . Hij maakt gebruik van de geavanceerde elektrische aandrijftechnologie van Renault.
 • Hij maakt rijden veilig met veiligheidsvoorzieningen als een bandendrukcontrolesysteem (TPMS) en een achteruitrijcamera.

 

Over Groupe Renault

Groupe Renault bouwt al auto’s sinds 1898. Vandaag is het een internationale groep met verschillende merken die in 2018 bijna 3,9 miljoen voertuigen verkocht in 134 landen, met 36 productiesites, 12.700 verkooppunten en meer dan 180.000 medewerkers. Om de grote technologische uitdagingen van de toekomst aan te gaan en tegelijk de strategie van rendabele groei te blijven voeren, focust Groupe Renault op internationale expansie. De groep zet daarvoor in op de synergieën tussen haar vijf merken (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine en LADA), elektrische voertuigen, en haar unieke alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors. Met een 100% Renault-team dat zich sinds 2016 inzet voor het WK Formule 1 laat het merk van zich horen in de autosport, een echte maatstaf voor innovatie en naambekendheid.

 

Documenten

Groupe Renault op Autosalon van Shanghai 2019

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Groupe Renault op Autosalon van Shanghai 2019
Groupe Renault op Autosalon van Shanghai 2019