Communiqué de presse
Communiqué de presse

Groupe Renault levert een exclusieve Dacia aan Paus Franciscus

  • De autoconstructeur Groupe Renault schonk Zijne Heiligheid Franciscus een Dacia Duster 4x4, speciaal ontworpen om in de mobiliteitsbehoeften van de paus te voorzien.

  • Het voertuig werd vandaag in Vaticaanstad aan de Heilige Vader afgeleverd door Christophe Dridi, algemeen directeur van Groupe Renault in Roemenië en CEO van Automobile Dacia SA, en door Xavier Martinet, algemeen directeur van Groupe Renault Italië.

Le 27 November 2019

Groupe Renault schonk Zijne Heiligheid Franciscus een Dacia Duster die speciaal werd ontwikkeld voor de mobiliteitsbehoeften van de paus. Het voertuig werd vandaag, tijdens een bezoek aan het pauselijk verblijf in het Vaticaan, aan de Heilige Vader afgeleverd door Christophe Dridi, algemeen directeur van Groupe Renault in Roemenië en CEO van Automobile Dacia SA, en door Xavier Martinet, algemeen directeur van Groupe Renault Italië.

De ‘Pausmobiel’ combineert een witte koetswerkkleur met een beige interieur. Het op Dacia Duster gebaseerde model is 4,34 meter lang en 1,80 meter breed.

Het voertuig werd in Roemenië omgebouwd door het Departement Prototypes en het ‘Speciale Behoeften’-team van Dacia, in samenwerking met koetswerkbouwer Romturingia. Deze aangepaste versie telt 5 plaatsen, waaronder 1 bijzonder comfortabele achterbank. Het voertuig biedt ook oplossingen en accessoires die werden ontworpen met het oog op de specifieke toepassingen van het Vaticaan: een groot open dak, een verwijderbare bovenbouw van glas, een 30 mm lagere bodemvrijheid voor een makkelijkere toegang tot het interieur en interne en externe steunelementen.

Met de schenking van de Pausmobiel aan het Vaticaan stelt Groupe Renault zijn ervaring als autoconstructeur ten dienste van de mobiliteitsbehoeften van paus Franciscus.

Met deze schenking aan Zijne Heiligheid bevestigt Groupe Renault zijn sterke en voortdurende engagement om de mens centraal te stellen, ” aldus Xavier Martinet, algemeen directeur van Groupe Renault Italië.

Over Groupe Renault

Groupe Renault, autoconstructeur sinds 1898, is een internationale groep die in 134 landen aanwezig is en in 2018 bijna 3,9 miljoen voertuigen verkocht. Groupe Renault telt vandaag ruim 180.000 medewerkers en beschikt wereldwijd over 36 productievestigingen en 12.700 verkooppunten. Om de grote technologische uitdagingen van de toekomst aan te gaan en een strategie van rendabele groei te voeren, steunt Groupe Renault op haar internationale ontwikkeling. Groupe Renault zet in op de complementariteit van haar vijf merken (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine en LADA), elektrische voertuigen, en haar unieke alliantie met Nissan en Mitsubishi. Met een renstal in de Formule 1 is de autosport een uithangbord voor de innovatie en de naambekendheid van Renault.

Document

Groupe Renault levert een exclusieve Dacia aan Paus Franciscus

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Document

Groupe Renault levert een exclusieve Dacia aan Paus Franciscus
Groupe Renault levert een exclusieve Dacia aan Paus Franciscus