Communiqué de presse
Communiqué de presse

Groupe Renault kondigt nieuwe samenstelling van Executief Comité aan

Om in te spelen op de belangrijke evoluties in de autosector, de transformatie van het bedrijf te versnellen om beter aan de verwachtingen van de klanten te voldoen en de efficiëntie en winstgevendheid van de activiteiten te verhogen, wijzigt Thierry Bolloré, algemeen directeur Groupe Renault de samenstelling van het executief comité van Groupe Renault (CEG).

 

Le 13 Maart 2019

 

Vanaf 1 april 2019 worden volgende wijzigingen doorgevoerd :

 

Clotilde Delbos , financieel directeur Groupe Renault en voorzitster van de raad van bestuur van RCI Banque, wordt lid van de directie Interne Controle.

Philippe Guérin-Boutaud wordt lid van het executief comité van Groupe Renault. Hij behoudt zijn functies als directeur Kwaliteit en Klanttevredenheid.

Ali Kassai wordt directeur Product en Programma en lid van het executief comité van Groupe Renault. Hij vervangt Bruno Ancelin, die met pensioen gaat.

François Renard wordt lid van het executief comité van Groupe Renault. Hij behoudt zijn functies als directeur Marketing wereldwijd.

François Roger wordt lid van het executief comité van Groupe Renault. Hij behoudt zijn functies als directeur Human Resources van Groupe Renault. Hij wordt ook verantwoordelijk voor de directies Preventie en Bescherming van Groupe Renault en voor vastgoed en algemene diensten.

Véronique Sarlat-Depotte wordt lid van het executief comité van Groupe Renault. Ze behoudt haar functies als directeur Aankoop van de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi en voorzitter-algemeen directeur van de Alliance Purchasing Organization.

Laurens van den Acker wordt lid van het executief comité van Groupe Renault. Hij behoudt zijn functies als directeur Industrieel Design.

Frédéric Vincent wordt benoemd tot lid van het executief comité van Groupe Renault. Hij behoudt zijn functies als directeur Informatiesystemen en Transformatie.

 

“Met dit nieuw samengestelde team waarop ik en alle medewerkers van Groupe Renault zullen steunen, gaan we de uitdagingen van de mobiliteit van de toekomst aan: elektrisch, geconnecteerd en autonoom”, verklaart Thierry Bolloré, algemeen directeur van Groupe Renault.

*********


Nieuwe samenstelling van het executief comité van Groupe Renault vanaf 1 april 2019:

 

Thierry Bolloré, algemeen directeur Groupe Renault

Clotilde Delbos, financieel directeur Groupe Renault en voorzitster van de raad van bestuur van RCI Banque,

José Vicente de los-Mozos, directeur Fabricage en Logistiek Groupe Renault,

Gaspar Gascon-Abellan, adjunct-directeur van de Engineering Alliantie,

Philippe Guérin Boutaud, directeur Kwaliteit en Klanttevredenheid Groupe Renault,

Ali Kassai, directeur Product en Programma’s Groupe Renault,

Olivier Murguet, directeur Handel en Regio’s Groupe Renault,

François Renard, directeur Marketing wereldwijd voor Groupe Renault,

François Roger, directeur Human Resources Groupe Renault,

Véronique Sarlat-Depotte, directeur aankoop van de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi en voorzitter-algemeen directeur van de Alliance Purchasing Organization,

Laurens van den Acker, directeur Industrieel Design Groupe Renault,

Frédéric Vincent, directeur Informatiesystemen en Transformatie Groupe Renault.

 

*********

 

Philippe Guérin-Boutaud werd geboren in 1965 en beschikt over een diploma van de l’École Centrale de Paris (1987). Hij behaalde tevens een master mechanische modellering van dynamische systemen. Hij trad in 1989 in dienst bij Groupe Renault, waar hij achtereenvolgens competenties ontwikkelde op het gebied van validering van voertuigprestaties, ontwerp van chassisonderdelen, architectuur voertuigplatformen en ontwerp van de assemblageprocessen in de fabriek. In 2002 werd hij benoemd tot directeur Manufacturing Engineering in de fabriek van Valladolid. In 2005 stapt hij over naar het Technocenter en wordt directeur Engineering Voertuigarchitectuur en ontwerp van Fabrieksassemblagemiddelen. In 2010 wordt hij directeur Engineering van Renault Samsung Motors in Korea. Philippe Guérin-Boutaud wordt in 2012 naar Japan geroepen en neemt de leiding over de programma’s van het segment B+, C en de Kei-car bij Nissan. In 2014 wordt hij directeur van de divisie Bedrijfsvoertuigen bij Nissan. Hij is verantwoordelijk voor alle activiteiten, van productonderzoek en engineering tot marketing en verkoop, en creëert een echte commerciële dynamiek met de lancering van de pick-ups Navara en Titan, twee wereldwijd bekroonde modellen. Hij versterkt de samenwerking met Renault, ontwikkelt nieuwe partnerschappen en verdrievoudigt de bijdrage van BV aan de winst van Nissan.
Op 1 april 2017 wordt hij benoemd tot adjunct-directeur Kwaliteit en Klanttevredenheid van Groupe Renault. Hij staat in voor de kwaliteit van de Fabricage en de Logistiek van Groupe Renault. Hij is lid van het directiecomité van Groupe Renault. Op 1 april 2018 wordt Philippe Guérin-Boutaud benoemd tot directeur Kwaliteit en Klanttevredenheid van Groupe Renault.  Op 1 april 2019 wordt hij lid van het executief comité van Groupe Renault.

 

Ali Kassaï , geboren in 1962, is ingenieur INSA-Lyon en houder van een doctoraat over trillingen in turbomachines. Hij heeft de dubbele Franse en Iraanse nationaliteit.  Hij begint zijn loopbaan bij Renault in 1990 als ingenieur onderzoek akoestiek. In 1992 gaat hij over naar de directie Transmissies als verantwoordelijke van het studiebureau dat instaat voor de tandwieloverbrengingen en carters van versnellingsbakken. In 1997 wordt hij projectleider Product-Processen van de nieuwe PK-versnellingsbak met 6 versnellingen. In 2002 verlaat hij de engineering om directeur Motoren- en Transmissiegamma te worden bij de directie Product. In oktober 2008, na een transversale opdracht van 8 maanden voor de vermindering van de mechanische diversiteit, wordt Ali Kassaï benoemd tot directeur Programma I, verantwoordelijk voor Clio, Captur, Twingo en staat hij in voor de animatie van het partnerschap met Daimler voor het project Edison (smart). Op 1 februari 2015 wordt Ali Kassai benoemd tot directeur Productplanning van Groupe Renault. Hij is lid van het directiecomité van Groupe Renault. Ali Kassai wordt benoemd tot directeur Product en Programma van Groupe Renault met ingang van 1 april 2019. Hij wordt lid van het executief comité van Groupe Renault.

 

François Renard , geboren in 1967 in Parijs, behaalde een diploma van het Institut d’Etudes Politiques de Paris in 1990 en HEC in 1992. Daarna behaalde hij een master International Business aan de ESADE-Barcelona en de NHH-Bergen. Hij begint zijn loopbaan in 1992 als consultant bij Andersen Consulting/Accenture. François Renard treedt in 1994 in dienst bij de groep Unilever France als productmanager Europa. Hij bekleedt vervolgens diverse functies als nationaal en vervolgens regionaal marketingdirecteur in Vietnam, China en Thailand voor de verschillende merken van de groep Unilever. Daarna wordt hij vicevoorzitter Marketing wereldwijd (haarverzorgingsproducten). In die functie heeft hij sterk bijgedragen aan de ontwikkeling van het bedrijf en de teams, eerst in Azië, met de lancering van een nieuwe activiteit in China, en vervolgens in de rest van de wereld. In 2015 wordt François Renard benoemd tot voorzitter-algemeen directeur van het bedrijf Kate Somerville, (Los Angeles, VS), voor hij in 2017 terugkeert naar de groep Unilever als vicevoorzitter Marketing.
Op 19 november 2018 treedt François Renard in dienst bij Groupe Renault als directeur Marketing wereldwijd. François Renard is lid van het directiecomité van Groupe Renault.  Binnen de directie Marketing wereldwijd heeft François Renard tot taak de aantrekkelijkheid en de naamsbekendheid van alle merken, producten en diensten van Groupe Renault te versterken, de digitale transformatie van de functie te versnellen en de klantervaring te verbeteren. Zo draagt hij bij tot de prestaties van de onderneming in alle markten. Vanaf 1 april 2019 wordt hij lid van het executief comité van Groupe Renault.

 

François Roger beschikt over een diploma financiën en human resources van de Ecole de Management de Lyon (ESC Lyon 1995).  Hij begint zijn loopbaan als consultant bezoldiging en human resources bij Hay Management, vandaag Korn Ferry Hay. In 2000 wordt hij verantwoordelijke bezoldiging en sociale voordelen bij SC Johnson. Daarna bekleedt hij diverse internationale functies in het domein human resources.
In 2005 treedt François Roger in dienst bij Novartis als directeur Human Resources Frankrijk en Zuid-Europa in de divisie Diergeneeskunde. Daarna is hij gedurende negen jaar directeur Human Resources bij General Electric Healthcare van 2008 tot 2016, waar hij verantwoordelijk is voor verschillende activiteiten en regio’s.
Vervolgens wordt hij benoemd tot VP Global Talent voor BIC in Shelton, CT, in de VS, waar hij instaat voor het beheer, de werving en ontwikkeling van talent wereldwijd. Op 1 juni 2018 wordt François Roger benoemd tot adjunct-directeur van de directie Human Resources van Groupe Renault. Hij rapporteert aan Thierry Bolloré, adjunct-algemeen-directeur van Groupe Renault en wordt lid van het directiecomité van Groupe Renault.
Op 1 augustus 2018 wordt hij benoemd tot directeur Human Resources van Groupe Renault. Hij rapporteert aan Thierry Bolloré, adjunct-algemeen-directeur van Groupe Renault. Vanaf 1 april 2019 wordt hij lid van het executief comité van Groupe Renault.

 

Véronique Sarlat-Depotte treedt in 1989 in dienst bij Groupe Renault bij de directie Aankoop. In 1998 wordt ze projectleider aankoop voor de Espace. In 2003 wordt ze benoemd tot executief secretaris van de voorzitter en vervolgens tot adjunct-directeur aankoopstrategie bij Nissan Motors Limited in 2005.
In 2009 wordt ze directeur Aankoop Onderdelen Voertuigen Carrosserie bij Renault Nissan Purchasing Organization (RNPO). In 2010 wordt ze benoemd tot vicevoorzitter van RNPO Body & Electrical en wordt ze verantwoordelijk voor de invoering van de convergentie in 2014. Ze wordt benoemd tot Renault-Nissan Global Director, RNPO Body & Electrical. In januari 2015 wordt Véronique Sarlat-Depotte adjunct-directeur Aankoop Renault-Nissan en adjunct-algemeen-directeur van RNPO.  In november 2016 wordt Véronique Sarlat-Depotte benoemd tot directeur Aankoop van de Alliantie en voorzitter-algemeen directeur van Renault-Nissan Purchasing Organization (RNPO). In april 2018 wordt de perimeter van RNPO uitgebreid tot de aankoopactiviteit van Mitsubishi Motors. Deze structuur krijgt de naam Alliance Purchasing Organization en Véronique Sarlat-Depotte staat aan het hoofd ervan als directeur Aankoop van de Alliantie en voorzitter-algemeen directeur van de Alliance Purchasing Organization.  Vanaf 1 april 2019 wordt ze lid van het executief comité van Groupe Renault.

 

Laurens van den Acker wordt geboren in 1965 en studeert in Nederland aan de Delft University of Technology. Hij start zijn loopbaan in 1990 als designer bij Design System SRL in Turijn (Italië) en legt zich vanaf 1993 toe op autodesign. Hij gaat vervolgens aan de slag bij Audi, Ford en Mazda. Het zijn ervaringen die hem naar Duitsland, de Verenigde Staten en Japan brengen, en hem een stevige reputatie bezorgen in zijn vakgebied.  In 2009 keert hij terug naar Europa, meer bepaald naar Frankrijk, waar hij aan het hoofd komt van de Directie Design van de Renault-groep. Zijn belangrijkste ambitie is een aantrekkelijk, sterk en samenhangend gamma uit te bouwen dat het imago van het merk Renault en de commerciële prestaties moet versterken. Zijn visie daarvoor brengt hij tot uitdrukking in zes concept-cars die staan voor de diversiteit van het Renault-gamma. De tussen 2010 en 2013 onthulde wagens worden lovend onthaald door de automobielwereld en het grote publiek. Hij is ook verantwoordelijk voor de designoriëntaties voor de serievoertuigen in ontwikkeling. Met de concept-cars als inspiratie vernieuwen de teams van de directie Design van 2012 tot 2016 het volledige gamma en breiden ze het uit met nieuwe modellen, goed voor in totaal een dertigtal die inspelen op de verwachtingen van klanten wereldwijd. In 2016 wordt het design daarmee de eerste reden die klanten opgeven om een wagen van het merk Renault te kopen. Datzelfde jaar wordt Renault Talisman, een premiumberline voor het D-segment, door het grote publiek uitgeroepen tot "mooiste wagen van het jaar" tijdens het FAI (Festival Automobile International). Ondertussen mocht TreZor, een concept-car die onthuld werd tijdens het Autosalon van Parijs, drie Europese onderscheidingen in ontvangst nemen. Zelf wordt Laurens van den Acker onderscheiden als "designer van het jaar 2016" door FAI, GQ France en Auto Car.  Onder zijn leiding groeit de Directie Design van de Renault-groep uit tot 545 medewerkers uit 29 verschillende landen. De directie beschikt wereldwijd over 6 ontwerpcentra en maakt gebruik van de meest geavanceerde digitale tools voor ontwikkeling en visualisering. Laurens van den Acker leidt niet alleen de designafdeling van het merk Renault maar ook van de 3 andere merken van de Groep: Dacia, Renault Samsung Motors en Alpine.  Sinds mei 2009 is Laurens van den Acker directeur Design van Groupe Renault. Hij is lid van het directiecomité van Groupe Renault. Vanaf 1 april 2019 wordt hij lid van het executief comité van Groupe Renault.

 

Frédéric Vincent beschikt over een diploma van de ecole Centrale Paris (ECP 92) en begon zijn loopbaan als IT-verantwoordelijke bij de groep Bouygues in Spanje. Hij gaat aan de slag in de multimediasector en begeleidt de komst van digitale technologie in de audiovisuele sector. Van TF1 stapt hij over naar TPS waar hij verschillende functies uitoefent in de domeinen IT, techniek, audiovisuele technologie, nieuwe diensten en marketing.. Hij lanceert het betaalpakket TPS. Bij de overname van  TPS door CANAL+ in 2006 wordt hij directeur Ontwikkeling van CANAL+ en 3 jaar later richt hij de directie Expérience Canal op, die tot taak heeft de klantervaring te transformeren. Als technisch en IT-directeur leidt hij de digitale transformatie van de groep Canal+. Frédéric Vincent treedt in 2016 in dienst bij Groupe Renault als directeur Informatiesystemen. Hij is ook voorzitter van de dochteronderneming Renault Digital die op 1 januari 2017 wordt opgericht en verantwoordelijk is voor de digitale transformatie van Groupe Renault. Op 1 mei 2018 wordt Frédéric Vincent lid van het directiecomité van Groupe Renault. Op 1 februari 2019 wordt hij benoemd tot directeur Informatiesystemen en Transformatie.
Vanaf 1 april 2019 wordt hij lid van het executief comité van Groupe Renault.

 

 

Documenten

Groupe Renault kondigt nieuwe samenstelling van Executief Comité aan

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Groupe Renault kondigt nieuwe samenstelling van Executief Comité aan
Groupe Renault kondigt nieuwe samenstelling van Executief Comité aan