Communiqué de presse
Communiqué de presse

Groupe Renault kondigt evoluties aan voor de Regio Europa

Om de transformatie van de Groupe Renault te versnellen, het rendement van zijn activiteiten te verhogen en de groei op veroveringsmarkten te stimuleren, kondigt Groupe Renault enkele nieuwe benoemingen aan binnen de verschillende regio’s. 

Le 19 Maart 2019

 

De volgende wijzigingen worden van kracht op 1 april 2019:

 

- Philippe Buros , momenteel svp Market Area France, wordt aangesteld als Chairman voor de regio Europa. Hij brengt verslag uit aan Olivier Murguet, EVP, Sales and Regions voor Groupe Renault. Philippe Buros is lid van het Directiecomité van Renault.

 

- Ivan Segal , momenteel Managing Director van het gebied Iberia, wordt aangesteld als SVP Market Area France. Hij brengt verslag uit aan Philippe Buros en wordt lid van het Directiecomité.

 

Om de groei in China te versnellen en beter te kunnen inspelen op de verwachtingen van klanten in deze sleutelmarkt voor het strategische plan ‘Drive The Future’, creëert Groupe Renault de regio China:

 

- François Provost wordt aangesteld als Chairman van de regio China. Hij brengt verslag uit aan Olivier Murguet, EVP Sales and Regions. François Provost is lid van het Directiecomité.

 

-       Korea, Japan, de ASEAN-landen en Australië worden ondergebracht in de regio AMI-Pacific, die wordt geleid door Fabrice Cambolive .

 

Philippe Buros , geboren in 1961, beschikt over een managementdiploma van de Universiteit van Nice. Hij ging in 1985 aan de slag bij Renault DIAC, waar hij tot in 1992 verscheidene functies in de commerciële directie uitoefende, tot en met die van regionaal directeur van Lyon in 1992. In 1999 werd hij aangesteld als algemeen directeur van DIAC Verhuur / Overlease en in 2001 werd hij adjunct-algemeen directeur van Renault Parc Entreprises. In 2006 werd hij aangesteld als algemeen directeur van RCI Roemenië. In juni 2010 werd Philippe Buros commercieel directeur van RCI Banque. Op 1 september 2014 werd hij benoemd tot commercieel directeur Frankrijk en trad hij toe tot het Directiecomité van Renault. Op 1 april 2019 wordt Philippe Buros SVP, Chairman voor de regio Europa.

 

Ivan Segal , geboren in 1971 te Reims, behaalde zijn diploma aan de EDHEC (Rijsel, 1995). Hij begon zijn carrière in 1995 in Duitsland, binnen de groep PSA, waar hij projectleider marketing voor het merk Citroën was. In 1997 werd hij verkoopverantwoordelijke en zone manager export voor Citroën. Hij superviseerde de invoerders in Israël, West-Afrika en de Indische Oceaan. Ook werkte hij mee aan de lancering van het merk Citroën in Zuid-Afrika. Ivan Segal nam vervolgens de verantwoordelijkheid over de filiaaldirecteurs van het merk Citroën: van 2001 tot 2004 was hij directeur in Slowakije, van 2004 tot 2006 in Polen, van 2006 tot 2008 in België, van 2009 tot 2011 in Brazilië en van 2011 tot 2013 in Latijns-Amerika. In 2013 nam Ivan Segal de leiding over de ontwikkeling van de verkoop en het netwerk van Volkswagen do Brasil. In maart 2016 ging hij bij Groupe Renault aan de slag als algemeen directeur van de regio Iberia . Vanaf 1 april 2019 wordt hij SVP Market Area France en treedt hij toe tot het directiecomité van Renault.

 

François PROVOST , geboren in 1968, is een voormalige leerling van de École Polytechnique en hoofd van Corps des Mines. Hij begon zijn carrière in Frankrijk bij het Ministerie van Economie en Financiën, meer bepaald bij de Direction du Trésor, en werd vervolgens adviseur van de Minister van Defensie. Hij trad in 2002 toe tot de Commerciële Directie van Renault, eerst als filiaaldirecteur en later als regionaal directeur Frankrijk. In 2005 werd hij algemeen directeur van Renault-Nissan Portugal. Van 2008 tot 2010 was hij directeur strategie en planning van de Commerciële Directie. Vervolgens verhuisde hij naar Renault Rusland, waar hij adjunct-algemeen directeur werd, gelast met de operationele activiteiten. In september 2011 werd François Provost aangesteld als Voorzitter-Algemeen Directeur van Renault Samsung Motors. In april 2016 werd François Provost operationeel directeur in China. Op 1 januari 2017 werd François Provost benoemd tot operationeel directeur van Groupe Renault in de regio Azië-Stille Oceaan. Hij behoudt zijn functies van operationeel directeur van Groupe Renault in China en voorzitter van DRAC (Dongfeng Renault Automotive Company). Hij is ook lid van het directiecomité van Groupe Renault. Hij zetelt in de Raad van Bestuur van e-GT en RBJAC (Renault Brillance Jinbei Automotive Company). Op 1 april 2019 wordt François Provost SVP, Chairman voor de regio China.

 

Fabrice Cambolive , die in 1967 werd geboren, studeerde af aan de École supérieure de commerce de Toulouse (Frankrijk). Hij ging in 1992 aan de slag bij Groupe Renault en bezette de eerste tien jaar verscheidene posten in de commerciële functie in Spanje, Zwitserland en Frankrijk. In 2005 werd hij aangesteld als directeur marketing van Renault Duitsland en in 2009 werd hij commercieel directeur van Renault, Dacia en Nissan in Roemenië. In 2011 werd Fabrice Cambolive gepromoveerd tot commercieel directeur van Renault in Rusland en de regio Eurazië (die op dat ogenblik Rusland omvatte, alsook de voormalige GOS-landen zoals Kazachstan, Wit-Rusland en Oekraïne). In 2015 werd Fabrice Cambolive voorzitter van Renault do Brasil. Op 1 juli 2017 werd Fabrice Cambolive aangesteld als operationeel directeur van de regio Afrika-Midden-Oosten-India en werd hij lid van het Directiecomité van Renault. Op 1 april 2019 wordt Fabrice Cambolive aangesteld als SVP, chairman van de regio Afrika-Midden-Oosten-India-Stille Oceaan.

Documenten

Groupe Renault kondigt evoluties aan voor de Regio Europa

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Groupe Renault kondigt evoluties aan voor de Regio Europa
Groupe Renault kondigt evoluties aan voor de Regio Europa