Communiqué de presse
Communiqué de presse

Groupe Renault kondigt betaalbare nieuwe elektrische voertuigen aan en deelt haar visie inzake nieuwe mobiliteitservaringen

  • Nieuw elektrisch voertuig: betaalbare en 100 % elektrische Renault K-ZE ondersteunt de internationale expansie van Groupe Renault. China wordt het eerste land waar hij te koop zal zijn.

  • Elektrificatie: de hybride en plug-in-hybride versies van Clio, Mégane en Captur komen naar Europa.

  • AEX: Groupe Renault onthult Augmented Editorial Experience, haar toekomstvisie op de toekomst van mobiliteit en editoriale content aan boord

Le 01 Oktober 2018


1 oktober 2018 – Carlos Ghosn, algemeen directeur van Groupe Renault, kondigde vandaag twee nieuwe stappen aan in de elektrificatie van het Renault-gamma, die voorzien is in het strategisch plan 'Drive the Future': een betaalbaar nieuw stadsvoertuig, dat in 2019 eerst te koop zal zijn in China, en hybride en plug-in-hybride versies vanaf 2020 van haar populairste voertuigen: Clio, Captur en Mégane. Carlos Ghosn maakte ook zijn visie bekend op de toekomstige ervaringen aan boord en AEX (Augmented Editorial Experience), een ongezien concept dat op 2 oktober voorgesteld word op het autosalon van Parijs.

 

Nieuwe modellen, nieuwe markten

Als pionier en marktleider inzake 100% elektrische mobiliteit onthulde Groupe Renault K-ZE , een nieuw elektrisch voertuig uit het A-segment, geïnspireerd op de SUV-stijl en met een actieradius van 250 km NEDC, de grootste autonomie in zijn segment. Hij heeft een sportief design met uitgesproken lijnen en een gespierd en compact postuur. K-ZE heeft niet alleen een verleidelijk design, maar kan ook eenvoudig opgeladen worden, dankzij een dubbel laadsysteem, dat compatibel is met huishoudelijke stopcontacten en openbare infrastructuur. Een aantal uitrustingen veraangenamen de rijervaring van een elektrisch voertuig, waaronder parkeersensoren achteraan, een achteruitrijcamera en een centraal scherm met geconnecteerde navigatie en diensten.

China is zowel de grootste markt ter wereld van elektrische voertuigen als degene die de grootste groei kent. K-ZE is ontworpen om internationaal verkocht te worden en zal dus eerst in China verkrijgbaar zijn. De lokale productie ervan zal verzekerd worden door e-GT New Energy Automotive Co, de joint venture die gevormd werd met Dongfeng Motor Group en Nissan om competitieve elektrische voertuigen voor de Chinese markt te ontwikkelen en te produceren.

 

"Groupe Renault was al een pionier en is nu marktleider op het vlak van elektrische voertuigen. Dit nieuwe model, Renault K-ZE, is betaalbaar, ideaal voor stadsverkeer en haalt zijn inspiratie bij de SUV’s. Hij verenigt het beste van Groupe Renault : ons leadership op het vlak van elektrische voertuigen, onze expertise inzake betaalbare auto’s en onze capaciteit om solide partnerships aan te gaan”, verklaarde Carlos Ghosn, Voorzitter en CEO van Groupe Renault.

 

Renault bevestigde eveneens een bijkomende stap in de elektrificatie van haar gamma. In 2020 zullen Clio hybride en Mégane en Captur plug-in-hybride klanten de mogelijkheid bieden om kennis te maken met elektromobiliteit op gekende en geprezen modellen. Met e-Tech , een innovatieve technologie die voor 100% afkomstig is van Groupe Renault, kan ze hybride systemen aanbieden op haar modellen in het B- en C-segment.

 

AEX, premium content en opnieuw uitgevonden ervaringen aan boord

Tijdens de persconferentie drukte Carlos Ghosn zich uit over nieuwe mobiliteitsoplossingen die de ervaring aan boord van een voertuig ingrijpend zullen veranderen. In een geconnecteerd en autonoom voertuig waarin ze hun aandacht niet langer op de weg hoeven te richten, zullen gebruikers immers op zoek gaan naar een meer verfijnde en verrijkende ervaring, zowel op persoonlijk als professioneel vlak, om hun reistijd ten volle te benutten.

In dit opzicht heeft Groupe Renault toenadering gezocht met de mediasector en een eerste samenwerking ondertekend met de persgroep Challenges, via een kapitaaldeelname. Uit dit partnerschap is Augmented Editorial Experience (AEX) ontstaan, dat de ambitie heeft om elke reis tot een unieke leerervaring te maken, dat het besturen van het voertuig overstijgt.

"Met de opkomst van geconnecteerde en autonome voertuigen hebben de gebruikers meer verwachtingen en eisen tijdens hun traject. Met de Groupe Challenges hebben we bedacht wat de beleving zou kunnen zijn van de gepersonaliseerde en geconnecteerde mobiliteit van morgen”, verklaarde Carlos Ghosn. “De toegang tot premium editoriale content, gecombineerd met een heruitgevonden beleving aan boord van onze voertuigen voor bestuurder en passagiers, zal een belangrijke factor worden om ons te onderscheiden.”

Het concept AEX wordt voorgesteld op de stand van Groupe Renault op het autosalon van Parijs. In een grote capsule kan de bezoeker via 4 panoramisch op 222° geprojecteerde scenario's ontdekken op welke manier hij zijn reistijd anders en intenser kan beleven via nieuwe vormen van interactieve en gepersonaliseerde premium content, die voor deze gelegenheid afkomstig zijn van de redacties van de persgroep Challenges.

AEX bevindt zich op de stand van Groupe Renault vlakbij de nieuwe premium concept-car van Renault, een geconnecteerd, elektrisch, autonoom robotvoertuig, zodat bezoekers zich gemakkelijk kunnen voorstellen hoe hun ervaring in de autonome auto van de toekomst eruit zal zien.

 

Bezoek de Renault-stand op het autosalon van Parijs, in Hal 1

Persconferentie op de Renault-stand op 2 oktober om 9.30 uur

Documenten

Groupe Renault kondigt betaalbare nieuwe elektrische voertuigen aan en deelt haar visie inzake nieuwe mobiliteitservaringen

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Groupe Renault kondigt betaalbare nieuwe elektrische voertuigen aan en deelt haar visie inzake nieuwe mobiliteitservaringen
Groupe Renault kondigt betaalbare nieuwe elektrische voertuigen aan en deelt haar visie inzake nieuwe mobiliteitservaringen