Communiqué de presse
Communiqué de presse

Groupe Renault geeft zijn geïntgreerde platform voor media-inhoud een nieuwe dimensie en sluit een strategisch akkoord met Publicis Groupe

Boulogne-Billancourt – 16 mei 2019 – Groupe Renault kondigde vandaag aan een strategisch akkoord te hebben ondertekend met Publicis Groupe en diens persagentschap Relaxnews.

Le 17 Mei 2019

 

Dat partnerschap wil het AEX-concept (Augmented Editorial Experience), dat tijdens het voorbije autosalon van Parijs* werd voorgesteld, een nieuwe structurele dimensie geven en creëert zo ‘s werelds eerste platform voor media-inhoud, bestemd voor mobiliteit.

 

Met de komst van geconnecteerde en autonome voertuigen versnelt Groupe Renault de ontwikkeling van een nieuwe strategische activiteit om de tijdsbesteding tijdens ritten opnieuw uit te vinden. Renault wil de gebruikers onderdompelen in een totaalervaring, verrijkt met gepersonaliseerde media-inhoud waarvan de waarde een ware hefboom voor differentiatie zal bieden bij de keuze en het gebruik van een voertuig.

 

In het kader van dit strategische akkoord zal Relaxnews – het vroegere ‘newstech’ dat in mei 2015 werd overgenomen door Publicis – bijdragen tot de versnelling van het AEX-project, met zijn netwerk van partners, zijn strategische, inhoudelijke en technologische expertise als persagentschap en de vaardigheden van zijn teams die reeds bij het project betrokken zijn. Bovendien zal Publicis.Sapient de teams technisch ondersteunen bij de ontplooiing van dit platform in termen van gebruikersinterface (UX), technologie en projectbeheer.

 

AEX: INTERMODULARITEIT TOEGEPAST OP GEÏNTEGREERDE INHOUD

 

21225956_1_6.jpg

 

  • Een onuitgegeven ervaring wat browsen door inhoud betreft , die het mogelijk maakt om gedurende een rit achtereenvolgens en zonder onderbreking een brede waaier aan inhoud van verschillende leveranciers of uitgevers te gebruiken dankzij een systeem van hyperlinks, uitgewerkt, ontworpen en georkestreerd door het AEX-platform.
  • Uiteenlopende inhoud van uiteenlopende bronnen : een platform dat alle types van media, en audio-inhoud samenbrengt, inclusief nieuws, muziek, audioboeken, podcasts, e-learnings en inhoud op basis van geolokalisatie en de persoonlijke voorkeuren van de gebruiker.
  • Een interactieve en gepersonaliseerde ervaring met spraakbediening : dankzij artificiële intelligentie kunnen passagiers communiceren met het platform, dat hun interesses leert en nieuwe aanbevelingen doet. Zo zal AEX een passieve ervaring omvormen tot een actieve contextuele gesprekservaring.
  • Een – ononderbroken – ervaring om te delen : dit platform levert inhoud om te beluisteren en te delen op socialenetwerksites, en dat in alle mobiliteitscontexten, zowel ‘on-board’ als ‘off-board’.
  • Een ervaring die over twee jaar in Europa zal worden geïntroduceerd via een mobiele app, en die in een latere fase zal worden geïntegreerd in het infotainmentsysteem.

 

Thierry Bolloré, Algemeen Directeur van Groupe Renault : “De democratisering van grote maatschappelijke evoluties is sterk geworteld in het DNA van Renault. Dat bewijst ook AEX, dat gebruikers toegang geeft tot kennis en informatie om elke rit tot een verrijkende ervaring te maken. Door onze klanten te laten genieten van ‘s werelds eerste mediaplatform voor mobiliteit, openen we de weg naar een nieuw tijdperk van geïntegreerde ervaringen , dat op lange termijn een aanzienlijke strategische versnelling en meerwaardecreatie zal betekenen voor de Groep. Nadat Renault eerder al een participatie nam in de groep Challenges vormt het akkoord met Publicis Groupe en Relaxnews nu een bijkomende structurele factor in onze innovatieve visie op de mobiliteit van de toekomst, waar ik echt naar uitkijk.”

 

Maurice Lévy, respectievelijk Voorzitter van de Toezichtsraad en Voorzitter van de Raad van Bestuur van Publicis Groupe : “Gezien het constructieve karakter van dit partnerschap zijn we erg tevreden met dit strategische akkoord, dat onze historische banden weerspiegelt en onze relatie met Groupe Renault versterkt. We zijn trots dat Relaxnews en Publicis.Sapient actief kunnen bijdragen tot de ontwikkeling van AEX om het platform tot een succes te maken .

 

* Volgens IPSOS hebben 373.000 bezoekers kennisgemaakt met de AEX-ervaring op de Renault-stand van het Autosalon van Parijs in oktober 2018. 75 procent van hen was onder de indruk van AEX, dat ook de aandacht van heel wat journalisten trok en zelfs van de Franse President toen deze de Renault-stand bezocht.

 

 

*****

Over Groupe Renault

Groupe Renault, autoconstructeur sinds 1898, is een internationale groep die in 134 landen aanwezig is en in 2018 bijna 3,9 miljoen voertuigen verkocht. Groupe Renault telt vandaag ruim 180.000 medewerkers en beschikt wereldwijd over 36 productievestigingen en 12.700 verkooppunten. Om de grote technologische uitdagingen van de toekomst aan te gaan en een strategie van rendabele groei te voeren, steunt Groupe Renault op haar internationale ontwikkeling. Groupe Renault zet in op de complementariteit van haar vijf merken (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine en LADA), elektrische voertuigen, en haar unieke alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors. Met een 100% Renault-team in het Wereldkampioenschap Formule 1 sinds 2016 is de autosport een uithangbord voor de innovatie en de naamsbekendheid van Renault.

 

 

Documenten

Groupe Renault geeft zijn geïntgreerde platform voor media-inhoud een nieuwe dimensie en sluit een strategisch akkoord met Publicis Groupe

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Médiathèque

Documenten

Groupe Renault geeft zijn geïntgreerde platform voor media-inhoud een nieuwe dimensie en sluit een strategisch akkoord met Publicis Groupe
Groupe Renault geeft zijn geïntgreerde platform voor media-inhoud een nieuwe dimensie en sluit een strategisch akkoord met Publicis Groupe