Communiqué de presse
Communiqué de presse

Groupe Renault gaat samenwerken met E-Totem en Demeter

Groupe Renault gaat samenwerken met E-Totem en Demeter om het eerste netwerk van openbare laadpalen op vraag te installeren in Frankrijk.

Le 20 Mei 2019

• Tegen eind 2020 zal op het grondgebied van Saint-Etienne Métropole het eerste netwerk van openbare laadpalen op vraag worden ontplooid voor elektrische wagens.

 

• Elke laadpaal zal worden geïnstalleerd op vraag van een particuliere of professionele klant, die een elektrische wagen bezit of wil aanschaffen.

• Op termijn zal het netwerk honderd laadpalen tellen, waarvan twintig snelladers en tachtig versnelde laders.

• Groupe Renault zal meewerken aan dit experimentele project door bij te dragen aan de financiering van de laadpalen voor versneld laden.

 

Groupe Renault, pionier en Europees marktleider op het gebied van elektrische auto’s, kondigt een partnerschap met E-Totem en Demeter aan. Samen met deze twee investeerders zal de Groep het eerste netwerk van openbare laadpalen op vraag installeren in de metropool Saint-Etienne.

Groupe Renault kiest resoluut voor een grootschalige ontwikkeling van de elektrische mobiliteit door te innoveren en partnerschappen aan te gaan met de actoren van het ecosysteem. In het kader van dit partnerschap zal de Groep bijdragen aan de financiering van het project en zullen de eerste vijftig Renault-klanten een bevoorrecht aanbod ontvangen.

 

Installatie op vraag

 

Binnen een afgebakende zone (de steden Saint-Etienne, Firminy, Saint-Jean-Bonnefonds, Le Chambon Feugerolles, Saint-Chamond, Rive de Gier, Saint-Priest en Jarez en Andrézieux-Bouthéon) kunnen particulieren en professionals een aanvraag indienen om een laadpaal te installeren.

Daartoe dienen ze een vragenlijst te downloaden en samen met de aanvraag terug te sturen via de speciale website http://saint-etienne-metropole.e-totem.fr/ . Elke aanvraag zal bestudeerd en beantwoord worden. Indien alle criteria vervuld zijn, zal de laadpaal binnen de drie maanden worden geïnstalleerd.

 

“Het project richt zich in de eerste plaats tot bestuurders van elektrische voertuigen die niet over een private parkeerplaats beschikken. Conform ons streven om het dagelijkse leven en de laadervaring van onze klanten te vereenvoudigen, moeten deze openbare laadpalen zo dicht mogelijk bij de gebruikers worden geïnstalleerd, hetzij bij hun woning, hetzij bij hun werkplaats,” aldus Gilles Normand, Directeur elektrische wagens bij Groupe Renault.

 

100 laadpalen tegen 2020

De laadpalen zullen vermogens van 22 tot 50 kW bieden. Op termijn zullen er twintig snellaadpalen (50 kW, in de toekomst te verhogen tot 100 kW) met combo- en ChaDeMo-stekker en tachtig versnelde laadpalen (tot 22 kW) met Type 2-stekkers en huishoudstopcontacten worden geplaatst.

Het netwerk zal toegankelijk zijn met de laadpas van E-Totem of laadpassen van bestaande operatoren. Die operatoren zullen op een later tijdstip worden aangekondigd naarmate de partnerschappen worden ondertekend.

 

Een Renault-aanbod voor de eerste vijftig klanten

De eerste vijftig Renault-klanten die een geschikte elektrische wagen kopen, krijgen twee jaar gratis abonnement op het laadnetwerk en 120 laaduren. Dat komt overeen met een gratis rijbereik van ongeveer 15.000 kilometer. Dit aanbod wordt aangeboden door de Thivolle-concessies in Saint-Etienne en Saint-Chamond.

 

 

 

 

Documenten

Groupe Renault gaat samenwerken met E-Totem en Demeter

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Groupe Renault gaat samenwerken met E-Totem en Demeter
Groupe Renault gaat samenwerken met E-Totem en Demeter