Communiqué de presse
Communiqué de presse

Groupe Renault en Klépierre gaan uniek partnership aan voor innoverende mobiliteitsservices in winkelcentra

Mei 2019 – Klépierre, pan-Europees leider op het vlak van winkelcentra, en Groupe Renault, Europees leider op het vlak van elektrische en deelmobiliteit, maken bekend een langdurig partnership aan te gaan waarin ze de krachten van de twee ondernemingen bundelen om hun klanten innoverende mobiliteitsservices te gaan aanbieden, om zo hun lokale verankering en engagement voor het milieu verder te versterken.

Le 17 Mei 2019

 

Renault MOBILITY

Vanaf juni biedt Renault MOBILITY 100% digitale deelmobiliteit aan op de parkings van de winkelcentra van Klépierre in Val d’Europe (regio Parijs), Blagnac (Toulouse) en Bègles Rives d’Arcin (Bordeaux). De klanten van de winkelcentra kunnen gebruikmaken van een innoverende huurservice voor deelauto's via de Renault MOBILITY*-app. Om in te spelen op de verschillende mobiliteitsbehoeften zijn zowel auto's met verbrandingsmotor als elektrische auto's beschikbaar. De service zal de volgende maanden verder worden uitgerold in Frankrijk. Renault MOBILITY is verheugd over het partnership met Klépierre, dat sterk bijdraagt tot zijn ambities om een mobiliteitsoplossing aan te bieden die zo dicht mogelijk aansluit bij de behoeften.

 

"Charging Houses"

In het raam van hun partnership ontwikkelen Groupe Renault en Klépierre ook multifunctionele oplaadhubs voor elektrische voertuigen, de zogenaamde "Charging Houses". De hubs zullen door Groupe Renault geïnstalleerd worden op de parkings van winkelcentra in zones met een hoge bevolkingsdichtheid. Ze zullen overdag hoofdzakelijk gebruikt worden door de bezoekers van de winkelcentra en 's avonds en in het weekend door de buurtbewoners. Groupe Renault ontwikkelde een oplossing waarmee de hubs intelligent gestuurd kunnen worden afhankelijk van de oplaadbehoeften van klanten, maar die het ook mogelijk maakt oplaadplaatsen te reserveren. De service wordt tegen het einde van 2019 beschikbaar in 13 centra in Frankrijk en daarna op Europese schaal uitgerold.

Voor Klépierre sluit deze lokale oplossing voor zowel bezoekers als buurtbewoners aan bij een belangrijk streefdoel voor zijn vestigingen. Het is namelijk het engagement aangegaan tegen 2022 al zijn winkelcentra te voorzien van oplaadpunten.

 

Een uniek partnership om in te spelen op nieuwe behoeften

Met dit unieke partnership tonen Klépierre en Groupe Renault op een volkomen nieuwe manier hun complementariteit: de services bieden tegelijk een antwoord op de groeiende vraag naar nieuwe mobiliteitsoplossingen en de ecologische uitdagingen.

Met deelmobiliteit en elektrische mobiliteit speelt de auto in op de veranderende behoeften van gebruikers en stelt hij zich open voor nieuwe sectoren, zoals die van Klépierre. Groupe Renault wil nieuwe mobiliteitsoplossingen ontwikkelen die toegankelijk zijn voor iedereen, en is het dus aan zichzelf verplicht met oplossingen te komen die zo nauw mogelijk aansluiten bij de gebruiker.

Klépierre ontwikkelt continu nieuwe services die aansluiten bij de nieuwe gewoonten en verwachtingen van de bezoekers aan zijn winkelcentra, die met sterke verantwoordelijkheidszin de uitdagingen op het vlak van milieu en maatschappij willen aangaan. Het zijn plekken om te winkelen, maar vooral ook plekken om te leven, elkaar terug te zien, dingen te beleven, met elkaar te delen. Ze brengen de stad binnen hun muren en geven daarbij voorrang aan toegankelijkheid.

Op langere termijn zijn Groupe Renault en Klépierre van plan samen te blijven nadenken om nieuwe oplossingen te ontwikkelen rond de geconnecteerde auto en de zelfrijdende auto om hun services voor klanten verder uit te breiden. Met het oog op de komst van die voertuigen in de toekomst zullen ook de parkinginfrastructuur en de toegankelijkheid geoptimaliseerd moeten worden.

 

" Al 10 jaar verlegt Groupe Renault als leider op het vlak van deel- en elektrische mobiliteit de grenzen van zijn vakgebied. Partnerships zoals we die vandaag met Klépierre aangaan, liggen in het verlengde van onze strategie om verder te gaan dan enkel de auto zelf en handige, toegankelijke en duurzame mobiliteit aan te bieden die inspeelt op de verwachtingen van onze klanten op dit moment en een voorloper is van de mobiliteit van morgen ", aldus Gilles Normand, directeur van de afdeling elektrische voertuigen van Groupe Renault.

 

" We zijn trots over de samenwerking met Groupe Renault, waarmee we onze bezoekers en de bewoners in de buurt van onze winkelcentra deze nieuwe service gericht op nieuwe mobiliteit kunnen aanbieden. De service sluit aan bij de zeer ambitieuze engagementen die we aangegaan zijn in het kader van ons MVO-beleid Act for Good® wat toegankelijkheid en de bescherming van het milieu betreft, en op het vlak van innovatie om mobiliteit duurzaam te maken in de gebieden waarin we vestigingen hebben ", aldus Jean-Marc Jestin, voorzitter van de directie van Klépierre.

 

 

Over Groupe Renault

Groupe Renault, autoconstructeur sinds 1898, is een internationale groep die in 134 landen aanwezig is en in 2018 bijna 3,9 miljoen voertuigen verkocht. Groupe Renault telt vandaag ruim 180.000 medewerkers en beschikt wereldwijd over 36 productievestigingen en 12.700 verkooppunten. Om de grote technologische uitdagingen van de toekomst aan te gaan en een strategie van rendabele groei te voeren, steunt Groupe Renault op haar internationale ontwikkeling. Groupe Renault zet in op de complementariteit van haar vijf merken (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine en LADA), elektrische voertuigen, en haar unieke alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors. Met een 100% Renault-team in het Wereldkampioenschap Formule 1 sinds 2016 is de autosport een uithangbord voor de innovatie en de naamsbekendheid van Renault.

Groupe Renault is leider op het vlak van elektrische deelmobiliteit in Europa. In Frankrijk ontwikkelde Renault een volledig deelmobiliteitsaanbod, met verhuur op zeer korte termijn (Moov’in.Paris), verhuur op korte termijn (Renault Rent) en een verhuurservice per uur (Renault MOBILITY). Renault MOBILITY telt vandaag ruim 2 000 voertuigen, waardoor het een centrale speler is in de deelautosector in Frankrijk.

Groupe Renault, het nummer 1 op de markt van de elektrische voertuigen in Europa, brengt een volledig gamma betaalbare elektrische voertuigen op de markt en innoveert in de ecosystemen om het uitrollen van elektrische mobiliteit op grote schaal te ondersteunen.

 

Over Klépierre

Klépierre, pan-Europees leider in de sector van de winkelcentra, combineert knowhow in vastgoedontwikkeling, verhuurmanagement en asset management. De portfolio van de onderneming wordt geschat op 24,4 miljard euro (31 december 2018) en omvat grote winkelcentra in 16 Europese landen, met jaarlijks in totaal 1,1 miljard bezoekers. Klépierre heeft een meerderheidsbelang (56,1%) in Steen & Strøm, de grootste onderneming voor winkelvastgoed in Scandinavië. Klépierre is een Franse Société d’investissement immobilier cotée (SIIC), waarvan de aandelen verhandeld worden op Euronext Parijs, en is opgenomen in de CAC Next 20-, EPRA Euro Zone- en GPR 250-index. De onderneming maakt ook deel uit van ethische indexen als de DJSI World en Europe, FTSE4Good, STOXX® Global ESG Leaders, Euronext Vigeo France 20 en World 120, en staat op de "A List" van CDP. Die onderscheidingen onderstrepen het engagement van de Groep bij zijn proactieve aanpak op het vlak van duurzame ontwikkeling en het wereldwijde leiderschap van de Groep in de strijd tegen de klimaatverandering.

Documenten

Groupe Renault en Klépierre gaan uniek partnership aan voor innoverende mobiliteitsservices in winkelcentra

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Groupe Renault en Klépierre gaan uniek partnership aan voor innoverende mobiliteitsservices in winkelcentra
Groupe Renault en Klépierre gaan uniek partnership aan voor innoverende mobiliteitsservices in winkelcentra