Communiqué de presse
Communiqué de presse

Groupe Renault en BP versterken hun strategisch partnerschap

• BP, Castrol en Renault F1 Team verlengen hun Formule 1-partnerschap met twee extra jaren tot 2024

• Groupe Renault kiest voor Castrol als internationale naverkooppartner voor motoroliën vanaf 1 januari 2020

Le 24 Juli 2019

 

Boulogne-Billancourt en Londen, 24/07/2019 - Groupe  Renault en BP met zijn internationale smeermiddelenafdeling Castrol, hebben besloten hun strategisch partnerschap uit te breiden vanaf 1 januari 2020, op basis van de vruchtbare samenwerking die ze in 2017 aangingen in het kader van een partnerschap voor de Formule 1.

 

BP en Castrol verlengen hun partnerschap met het Renault F1 Team tot 2024, door hoogwaardige brandstoffen, motoroliën, hydraulische en transmissieoliën, vetten en remvloeistoffen, naast een assortiment performante industriële smeermiddelen, te leveren aan de technische centra in Enstone voor het chassis en in Viry-Châtillon voor de motor. BP en Castrol spelen een belangrijke rol bij de ondersteuning van het Renault F1 Team met de invoegetreding van de nieuwe Formule 1-regels in 2021.

 

Groupe Renault koos voor Castrol als internationale partner voor naverkoopdiensten voor motoroliën vanaf 1 januari 2020. Een nieuw assortiment producten van het gemeenschappelijke merk Renault Castrol zal aan de concessiehouders van Renault worden verkocht. De klanten van Groupe Renault zullen voordeel halen uit de vruchtbare samenwerking die in het kader van het Formule 1-partnerschap werd aangegaan. Groupe Renault en Castrol, twee toonaangevende merken op het gebied van spitstechnologie, zullen hun knowhow bundelen om een betere service te kunnen blijven aanbieden aan de klanten van Renault.

 

Dankzij dit solide technische partnerschap op het vlak van motoroliën na verkoop en voor de Formule 1 zullen de partners technologische grenzen kunnen verleggen, zowel op het circuit als op de weg. Met Castrol, een van ‘s werelds grootste smeermiddelenmerken, wil Groupe Renault een solide partnerschap uitbouwen, om de klanten en concessiehouders van Renault de beste service en producten te bieden, en tegelijk een sterke bijdrage te leveren aan de ambities in de Formule 1.

 

BP en Castrol verkopen hoogwaardige smeermiddelen die vandaag de uitstoot kunnen verlagen en beschikken over de nodige technologie om de transportinnovaties van morgen te ontwikkelen. Met dit solide en groeiende partnerschap tussen Groupe Renault en BP kunnen de uitstekende competenties en kennis van de twee organisaties worden gebundeld om de opportuniteiten op deze snel evoluerende markt te onderzoeken.

Documenten

Groupe Renault en BP versterken hun strategisch partnerschap

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Groupe Renault en BP versterken hun strategisch partnerschap
Groupe Renault en BP versterken hun strategisch partnerschap