Communiqué de presse
Communiqué de presse

Groupe Renault door Topgear.com uitgeroepen tot ‘Constructeur van het Jaar’

  • Groupe Renault uitgeroepen tot ‘Constructeur van het Jaar’ op de TopGear.com Awards

  • Prijs erkent de verwezenlijkingen van Renault, Dacia en Alpine

  • Speciale vermelding voor de Mégane R.S. Trophy-R en New ZOE, die in hun categorie winnen.

  • In 2019 lanceerde Groupe Renault zeven nieuwe modellen, waaronder de volledig nieuwe Clio en de volledig nieuwe Captur

  • Alpine onthulde in 2019 de A110S, een nog sportievere versie van de A110, die vorig jaar door TopGear.com werd uitgeroepen tot Sportauto van het Jaar

  • Dacia boekte tot dusver (tot oktober 2019) een omzetstijging van 38,1 procent

Le 05 December 2019

Groupe Renault werd op de jaarlijkse prijsuitreiking van TopGear.com uitgeroepen tot Constructeur van het Jaar. Deze onderscheiding erkent de verwezenlijkingen van Renault, Dacia en Alpine in de afgelopen 12 maanden. Tijdens hetzelfde evenement sleepte de Mégane R.S. Trophy-R de prijs voor Sportauto van het Jaar in de wacht, terwijl de nieuwe ZOE werd uitgeroepen tot Stadsauto van het Jaar.

Als reden voor het uitroepen van Groupe Renault tot winnaar dit jaar, vermeldde TopGear.com: “Renaults verscheidenheid is de sleutel tot zijn door TG gelauwerde uitmuntendheid. Zijn ‘gewone’ auto’s zijn goed, maar als het erop aankomt om aan een reeks zeer specifieke parameters te voldoen, streeft het naar perfectie als geen andere autoconstructeur.”

Vincent Tourette, Managing Director Groupe Renault UK, reageerde als volgt op de begeerde prijs: “We zijn blij met deze prijs van TopGear.com. 2019 was een fantastisch jaar voor Groupe Renault, met de lancering van de volledig nieuwe Renault Captur, de nieuwe Renault ZOE en de volledig nieuwe Renault Clio, die de voortzetting van een dertigjarig succesverhaal voor het merk betekende. Dacia doet het almaar beter en was een van de weinige constructeurs die het afgelopen jaar een hogere omzet boekte. Ondertussen heeft de wedergeboorte van Alpine nog aan kracht gewonnen met de opwindende lancering van de nieuwe A110S. Maar daar blijft het niet bij: 2020 belooft nog spannender te worden!”

In 2019 lanceerde Groupe Renault in totaal zeven nieuwe modellen, waaronder de volledig nieuwe Clio, de volledig nieuwe Captur, de nieuwe ZOE en de nieuwe Koleos, naast nieuwe modellen van de bedrijfsvoertuigen Trafic en Master.

Alpine voegde aan zijn gamma de A110S toe, een nieuw model met een krachtigere motor en een verlaagde, stijvere ophanging voor nog meer rijplezier, terwijl de auto geschikt blijft voor dagelijkse ritten.

Tot slot kende Dacia in 2019 een succesvolle verkoop, ondanks de aanhoudende uitdagingen op de markt voor nieuwe auto’s. Tot dusver (tot oktober 2019) boekte Dacia een omzetstijging van 38,1% ten opzichte van dezelfde periode in 2018. De robuuste Duster SUV vanaf £ 10,995 maakte niet alleen indruk op de jury van TopGear.com, maar ook op de Britse kopers.

Voor meer informatie kunt u terecht op: https://www.press.renault.co.uk

Over Groupe Renault

Groupe Renault bouwt al auto’s sinds 1898. Vandaag is het een internationale Groupe met verschillende merken die in 2018 3,88 miljoen voertuigen verkocht in 134 landen, met 36 productiesites, 12.700 verkooppunten en meer dan 180.000 mensen. Om tegemoet te komen aan de grootste technologische uitdagingen van de toekomst en om de strategie van winstgevende groei verder te zetten, werkt de Groupe verder aan de internationale groei en aan de complementaire aansluiting van de vijf merken Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine en LADA, samen met elektrische voertuigen en de unieke alliantie met Nissan en Mitsubishi. Met een nieuw team in de Formule 1 ziet Renault de motorsport als een vector van innovatie en merkbewustzijn.

Documenten

Groupe Renault door Topgear.com uitgeroepen tot ‘Constructeur van het Jaar’

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Groupe Renault door Topgear.com uitgeroepen tot ‘Constructeur van het Jaar’
Groupe Renault door Topgear.com uitgeroepen tot ‘Constructeur van het Jaar’