Communiqué de presse
Communiqué de presse

Genève 2018 : Alpine onthult drie nieuwe versies

Le 06 Maart 2018

Genève, maart 2018 – Na de succesvolle lancering van de A110 Première Edition kondigt Alpine drie nieuwe versies van zijn lichte sportwagen aan. De A110 Pure en A110 Légende zijn de productieversies die de aantrekkingskracht van Alpine uitbreiden, terwijl de A110 GT4, ontwikkeld door Signatech, zich opwerpt als de competitiewagen die het volgende hoofdstuk in Alpines autosportgeschiedenis zal schrijven.

De A110 Pure en A110 Légende delen hun technische gegevens met de A110 Première Edition – een beperkte reeks waarvan slechts 1.955 exemplaren werden gebouwd en die op vijf dagen tijd was uitverkocht – maar bieden toch twee sterk verschillende karakters. De Pure is de meest bestuurdergerichte versie van de A110, die het dichtst aanleunt bij de oorspronkelijke A110 Berlinette die in 1973 de Rally van Monte Carlo op zijn naam schreef.
De Légende onderscheidt zich dan weer door zijn ‘grand touring’-capaciteiten en dagelijks gebruiksgemak, met zesvoudig verstelbare comfortzetels en een uitgebreidere uitrusting.

De versies Pure en Légende zijn gebaseerd op het lichte en uiterst sterke aluminium chassis van de Première Edition, dat de basis vormt voor de typische wendbaarheid en nauwkeurigheid van de A110. Vlak achter het tweezitsinterieur ligt de 1,8 liter grote viercilinder-turbomotor, die met zijn maximumvermogen van 252 pk sensationele prestaties neerzet, terwijl de ‘double wishbone’-ophanging alle versies van de A110 het dynamische evenwicht en de responsiviteit van een echte Alpine geven.

In de marge van de voorstelling van de Pure- en Légende-versies bevestigde Alpine ook drie nieuwe koetswerkkleuren (Blanc Irisé, Bleu Abysse en Gris Tonnerre) en vier nieuwe velgdesigns.

De nieuwe GT4-raceversie, die werd ontwikkeld door Alpines autosportpartner Signatech, is de ultieme expressie van de opmerkelijke wendbaarheid en circuitprestaties van de A110. Naast de A110 Cup wordt hij de tweede racevariant van de A110. Met zijn hogere motorvermogen en neerwaartse druk in vergelijking met de A110 Cup zal de A110 GT4 terugkeren naar het circuit om het op te nemen tegen de meest prestigieuze autobouwers ter wereld.

In de tweede helft van 2018 zal een beperkt aantal exemplaren van de A110 GT4 racen in Europa, alvorens de auto tegen seizoen 2019 op grote schaal zal worden gebouwd. Alle exemplaren van de A110 GT4 zullen worden ingezet door klantenteams en met fabrieksondersteuning door Signatech. Een uniek aspect van de A110-racewagen is dat de A110 Cup met een set van onderdelen kan worden opgewaardeerd tot een GT4-racewagen.

Documenten

Genève 2018 : Alpine onthult drie nieuwe versies

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Genève 2018 : Alpine onthult drie nieuwe versies
Genève 2018 : Alpine onthult drie nieuwe versies