Story

GEEN TIJD TE VERLIEZEN VOOR AUTODELEN

Op het vlak van autogebruik veranderen de gewoonten: klanten hechten steeds meer belang aan gebruik in plaats van bezit. Hun wens? Flexibiliteit en beschikbaarheid: zich gemakkelijk verplaatsen, een schoon en toegankelijk voertuig in de buurt vinden, wanneer het nodig is. Genieten van een volledige service, precies betalen wat ze gebruiken, tegen een vooraf gekende prijs. Zo simpel!

Dat is wat Mobilize aanbiedt met zijn autodeeldienst ZITY by Mobilize. Om de beschikbaarheid van de voertuigen te optimaliseren en de stilstandtijd te beperken, ontwikkelt het merk nieuwe processen in het kader van een experiment dat steunt op de Re-Factory in Flins. Daar kreeg een toegewijd en select team een uiterst belangrijke opdracht: aantonen dat we de voertuigen die worden ingezet in wagenparken voor autodelen snel en goed kunnen herstellen en onderhouden. Gilles Normand, Directeur voertuigen van het merk Mobilize, en Alexandra Caubet, General Manager van ZITY in Frankrijk, leggen ons uit hoe we deze service willen aanbieden aan wagenparkbeheerders.

Le 16 September 2021

Op 10 minuten stappen: dit is de maximale “afstand” waarop een autodeelvoertuig zich moet bevinden voor een gebruiker van de dienst. Maar meer voertuigen voorzien, i“Een

s niet de oplossing voor deze uitdaging. Een wagenparkbeheerder zoals ZITY by Mobilize moet er in de eerste plaats in slagen om de stilstandtijd van voertuigen te beperken, of het nu gaat om opladen, reinigen, onderhouden of herstellen. Want als de herstelkosten zich opstapelen en de voertuigen te traag roteren, kan het vlootbeheer een echt struikelblok worden. Tijd is geld voor de beheerders!

“Stilstand, al is het voor onderhoud of herstelling, vormt binnen een wagenpark voor autodelen een kostenpost die snel exponentieel kan groeien als je die niet in de hand hebt. Gilles Normand, DIRECTEUR VOERTUIGEN, MOBILIZE

Een nieuw tijdperk voor de fabriek in Flins

Om hieraan tegemoet te komen, lanceerde Mobilize samen met ZITY by Mobilize een test binnen de Renault Group Re-Factory in Flins. Het doel is om met een specifiek en select team van professionals te experimenteren rond een optimaal herstel- en onderhoudsproces voor een wagenpark van autodelen.

In zijn 70-jarige bestaan heeft de fabriek van Flins heel wat iconische modellen zien voorbijkomen. Ook vandaag zijn er nog de assemblagelijnen van ZOE voor Renault en Micra voor Nissan. Met de transformatie tot een Re-Factory breekt er een nieuw tijdperk aan en wordt ze de eerste Europese fabriek voor circulaire economie die zich toelegt op mobiliteit. Een van de vier activiteitenpolen van dit transformatieproject, Re-Trofit genaamd, legt zich toe op de verlenging van de levensduur en het gebruik van voertuigen. Op een oppervlakte van meer dan 8.500 m² zal een fabriek gewijd aan de revisie van occasiewagens binnenkort voertuigen van wagenparkbeheerders ontvangen.

Daar vindt de levensgrote test van Mobilize plaats. De teams testen alle nodige stappen in het onderhoud van de voertuigen aan de hand van het wagenpark van ZITY by Mobilize en proberen elke stap van het proces te optimaliseren, van de aankomst van de voertuigen, via diagnose, reparatie, bestelling van onderdelen en rijtests, tot het wassen en opnieuw verzenden ervan.

"Een efficiënte autodeeldienst zoals ZITY by Mobilize vereist een aantal maatregelen om op minder dan 10 minuten van elke klant onderhouden, gereinigde en opgeladen voertuigen te kunnen aanbieden. ” Alexandra, General Manager ZITY in Frankrijk

Welkom bij de experts

Om die servicekwaliteit te garanderen, moeten gespecialiseerde professionals die perfect op de hoogte zijn van de voertuigen onderhoudswerkzaamheden uitvoeren, zoals carrosseriewerk, lakwerk, herstickeren en reiniging. Een andere belangrijke troef is dat ze altijd over een voorraad wisselstukken beschikken.

Met behulp van de Re-Factory in Flins kan ZITY by Mobilize over de nodige capaciteit en competenties beschikken om de stilstandtijd van zijn voertuigen te halveren, dus maximaal 7 dagen. Aangezien het proces zich momenteel in de inloopfase bevindt, verwerken de teams vandaag 5 voertuigen per week. Het doel is om te evolueren naar 40 voertuigen per maand, wat overeenstemt met de raming van de behoeften voor een wagenpark van 500 voertuigen zoals dat van ZITY by Mobilize in Parijs.

Rijd met trendy stadswagens!

Na Parijs, Boulogne-Billancourt en Clichy breidde ZITY by Mobilize zijn service zone uit naar 4 gemeenten ten zuidwesten van Parijs: Issy-les-Moulineaux, Meudon, Sèvres en Vanves. Het wagenpark voor autodelen bestaat uit Renault ZOE en Dacia Spring, aan een gelijk tarief.

Met de Re-Factory in Flins wil Mobilize vlootbeheerders een eenvoudig en rendabel businessmodel aanbieden. Dit zal hun gebruikers zeker tevredenstellen.

Documenten

GEEN TIJD TE VERLIEZEN VOOR AUTODELEN

Voir les documents Voir la médiathèque

Documenten

GEEN TIJD TE VERLIEZEN VOOR AUTODELEN
GEEN TIJD TE VERLIEZEN VOOR AUTODELEN