Communiqué de presse
Communiqué de presse

Geely en Renault Group ondertekenen raamovereenkomst om marktleider in aandrijflijnen op te starten

Een nieuw wereldwijd bedrijf voor de ontwikkeling, productie en levering van hybride en emissiearme motoren en transmissies

  • Volgens de raamovereenkomst zullen Geely en Renault Group elk 50% van de aandelen in deze nieuwe onderneming bezitten.
  • Om de komende jaren te beantwoorden aan de wereldwijde vraag heeft dit nieuwe partnerschap als missie de marktleider te worden van de volgende generatie hybride en emissiearme verbrandingsmotoren.
  • Dit initiatief kadert in de transformatie “Renaulution” van Renault Group en de transitie van Geely naar intelligente e-mobiliteitsservices.
  • Het nieuwe bedrijf zal aan talrijke merken over de hele wereld een compleet gamma geavanceerde motoren en transmissies leveren, inclusief geëlektrificeerde versies.
  • Eenmaal opgericht zal het nieuwe bedrijf 17 motor- en transmissiefabrieken omvatten en 5 R&D-centra verspreid over 3 continenten met ongeveer 19.000 werknemers om 130 landen te bedienen.
  • De nieuwe organisatiestructuur met strategische verankering en een aantrekkelijk businessmodel zal na verloop van tijd nieuwe partners verwelkomen.

Le 08 November 2022

Geely Holding Group (Geely Holding), Geely Automobile Holdings Limited (Geely Auto HK.0175) (hierna gezamenlijk “Geely” genoemd) en Renault Group hebben een niet-bindende raamovereenkomst ondertekend om een nieuwe wereldleider te creëren voor de ontwikkeling, productie en levering van de beste hybride en thermische aandrijflijnen met een hoge energie-efficiëntie.

Met deze raamovereenkomst zullen Geely en Renault Group elk 50% van de aandelen in de nieuwe vennootschap bezitten.

Het nieuwe bedrijf zal als autonome wereldwijde leverancier nieuwe generaties hybride aandrijflijnen produceren en koolstofarme en emissiearme technologieën ontwikkelen vanuit vijf wereldwijde R&D-centra. Bij zijn lancering zou de nieuwe onderneming aan verschillende industriële klanten moeten leveren, waaronder Renault, Dacia, Geely Auto, Volvo Cars, Lynk & Co, Proton, alsook Nissan en Mitsubishi Motors Company. Het partnerschap zou op een later tijdstip aandrijflijnen kunnen leveren aan andere fabrikanten.

De nieuwe onderneming zal naar verwachting 17 fabrieken voor aandrijflijnen op 3 continenten uitbaten, met in totaal ongeveer 19.000 werknemers. Ze zal over een jaarlijkse gecombineerde capaciteit beschikken van meer dan 5 miljoen transmissies, verbrandings-, hybride en plug-inhybride motoren, om zo meer dan 130 landen wereldwijd te bedienen. Het gecombineerde productportfolio van Geely en Renault Group en de geografische voetafdruk van het nieuwe bedrijf zouden oplossingen kunnen bieden voor 80% van de wereldwijde ICE-markt.

De aankondiging van deze overeenkomst valt samen met de Capital Market Day van Renault Group in Parijs, waar de groep een reeks initiatieven heeft voorgesteld om haar transformatie te versnellen en haar financiële doelstellingen op middellange termijn voor te stellen.

Luca de Meo, CEO van Renault Group: “Renault Group versnelt zijn transformatie met Renaulution om de hele nieuwe waardeketen in de autosector optimaal te benutten. We zijn dus blij dat we een ambitieuze overeenkomst hebben gesloten met Geely om de technologieën voor verbrandingsmotoren en hybridemotoren te blijven ontwikkelen, die de komende decennia essentiële onderdelen van de bevoorradingsketen in de sector zullen blijven. We zullen geavanceerde aandrijflijnen en geëlektrificeerde oplossingen kunnen aanbieden aan tal van automerken over de hele wereld, waardoor het marktpotentieel van deze koolstofarme technologie wordt geopend. ”

Eric Li, voorzitter van de groep Geely Holding: “Dankzij het akkoord dat we vandaag met Renault Group afsloten zullen we een wereldleider kunnen creëren op het gebied van hybride technologieën om autoconstructeurs overal ter wereld geavanceerde oplossingen met een hoge energie-efficiëntie aan te bieden. We kijken ernaar uit om samen te werken met Luca de Meo en zijn Renault-team om dit partnerschap te realiseren. Dit akkoord is gebaseerd op ons engagement om de technologische expertise en het merkenportfolio van onze groep te benutten. Hiermee kunnen we namelijk ons pioniersparcours inzake duurzame ontwikkeling en waardecreatie voortzetten, wat leidt tot uitmuntendheid naar de consument toe. ”

 

De nieuwe onderneming kan nieuwe partners en aandeelhouders verwelkomen die zich aangetrokken voelen tot de mogelijkheid om wereldwijd bij te dragen aan de ontwikkeling van ecosystemen met lage of nuluitstoot.

Deze raamovereenkomst moet leiden tot een voltooiing van het project in 2023. De komende maanden zal meer informatie over de nieuwe entiteit worden verstrekt.

Over Zhejiang Geely Holding Group

Zhejiang Geely Holding Group (Geely Holding) is een wereldwijde autogroep met verschillende bekende internationale automerken in zijn portefeuille. Ze zijn actief in de hele waardeketen van de autosector: van onderzoek, ontwikkeling en ontwerp tot productie, verkoop en naverkoop.

Geely Holding werd in 1986 opgericht door Eric Li, de voorzitter van de onderneming, in de stad Taizhou, gelegen in de Chinese provincie Zhejiang. Geely Holding is sinds 1997 actief in de autosector en het hoofdkantoor bevindt zich nu in Hangzhou, China. Vandaag de dag exploiteert Geely Holding een aantal merken waaronder Geely Auto, Lynk & Co, ZEEKR, Geometry, Volvo Cars, Polestar, Lotus, London Electric Vehicle Company, Farizon Auto en Cao Cao Mobility.

Geely Holding verkocht in 2021 meer dan 2,2 miljoen voertuigen, met wereldwijd 698.693 verkochte eenheden door Volvo Cars en 1.328.029 verkochte eenheden door de in Hongkong genoteerde entiteit Geely Auto Group.

Geely Holding heeft wereldwijd meer dan 120.000 mensen in dienst en staat al tien jaar in de Fortune Global 500-ranglijst.

Meer informatie over Zhejiang Geely Holding Group vindt u op de officiële website www.zgh.com

Over Geely Automobile Holdings

Geely Automobile Holdings Limited (de “Vennootschap” en haar dochterondernemingen, gezamenlijk de “Groep”) (beurscode SEHK : 175) is een autofabrikant die zich toespitst op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens.

De Groep verkoopt het merendeel van zijn voertuigen op de Chinese markt, maar heeft de laatste jaren ook via export zijn verkoop uitgebreid naar andere landen. De Groep heeft productiesites in verschillende delen van het Chinese vasteland en biedt werk aan meer dan 40.000 mensen.

De Vennootschap staat genoteerd op de beurs van Hong Kong Limited (“SEHK”) en maakt sinds 2017 deel uit van de Hang Seng Index. De controlerende aandeelhouder van de Vennootschap is de groep Zhejiang Geely Holding.

Documenten

Geely en Renault Group ondertekenen raamovereenkomst om marktleider in aandrijflijnen op te starten (WORD)

Geely en Renault Group ondertekenen raamovereenkomst om marktleider in aandrijflijnen op te starten (PDF)

Voir les documents

Renault Group staat aan de vooravond van een nieuwe mobiliteit. Gesterkt door zijn alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors en zijn unieke expertise op het vlak van elektrificering kan Renault Group rekenen op de complementariteit van zijn vijf merken – Renault, Dacia, LADA, Alpine en Mobilize – en biedt het zijn klanten duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Renault Group is gevestigd in meer dan 130 landen en verkocht in 2021 2,7 miljoen voertuigen. Hij verenigt bijna 160.000 medewerkers die dagelijks zijn bestaansreden belichamen zodat mobiliteit ons dichter bij elkaar kan brengen. Renault Group is klaar voor uitdagingen op de weg en op het circuit en zet zich in voor een ambitieuze en waardevolle transformatie. Die spitst zich toe op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten, en van een nieuw gamma voertuigen dat nog competitiever, nog evenwichtiger en geëlektrificeerd is. In lijn met de milieu-uitdagingen heeft Renault Group de ambitie om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa. https://www.renaultgroup.com/Documenten

Geely en Renault Group ondertekenen raamovereenkomst om marktleider in aandrijflijnen op te starten (WORD)
Geely en Renault Group ondertekenen raamovereenkomst om marktleider in aandrijflijnen op te starten (PDF)
Geely en Renault Group ondertekenen raamovereenkomst om marktleider in aandrijflijnen op te starten (WORD)
Geely en Renault Group ondertekenen raamovereenkomst om marktleider in aandrijflijnen op te starten (PDF)

Renault Group staat aan de vooravond van een nieuwe mobiliteit. Gesterkt door zijn alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors en zijn unieke expertise op het vlak van elektrificering kan Renault Group rekenen op de complementariteit van zijn vijf merken – Renault, Dacia, LADA, Alpine en Mobilize – en biedt het zijn klanten duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Renault Group is gevestigd in meer dan 130 landen en verkocht in 2021 2,7 miljoen voertuigen. Hij verenigt bijna 160.000 medewerkers die dagelijks zijn bestaansreden belichamen zodat mobiliteit ons dichter bij elkaar kan brengen. Renault Group is klaar voor uitdagingen op de weg en op het circuit en zet zich in voor een ambitieuze en waardevolle transformatie. Die spitst zich toe op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten, en van een nieuw gamma voertuigen dat nog competitiever, nog evenwichtiger en geëlektrificeerd is. In lijn met de milieu-uitdagingen heeft Renault Group de ambitie om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa. https://www.renaultgroup.com/