Communiqué de presse
Communiqué de presse

Gaëlle Humbert, nieuw Algemeen Directeur van RCI Benelux

Le 20 Juni 2018

Gaëlle Humbert werd op 1 juni 2018  benoemd tot Algemeen Directeur van RCI Benelux, ter vervanging van Thibault Paland die benoemd werd tot Algemeen Directeur van Diac.. Vanuit Amsterdam zal zij de commerciële activiteiten van RCI leiden in België, Nederland en het Groothertogdom-Luxemburg.

Gaëlle Humbert is geboren in St Germeain-en-Laye in 1977 en studeerde af aan de ESSEC Business School. Na haar studies begint ze haar professionele carrière in 2000 als Controller Prijs-Product bij Citroën Hongarije. In 2002 maakt ze de stap naar RCI Banque als Controller. In 2005 keert ze terug naar Hongarije als Financieel eN Administratief Directeur van RCI Hongarije in Budapest. In 2009 wordt ze benoemd tot Chief Financial Officer van RCI Financial Services in het Verenigd Koninkrijk. Drie jaar later krijgt ze de verantwoordelijkheid toegewezen van de Algemene Directie van RCI Ireland gedurende 5 jaar. In juli 2017 wordt ze benoemd tot Projectdirecteur en Adjunct-Directeur van RCI Europa.

Thibault Paland, 46 jaar, heeft een diploma van ESGF. In 1997 begon hij zijn carrière in de groep met functies op het terrein binnen de DIAC-teams. Van 2001 tot 2008 oefende hij diverse functies uit bij Renault Parc Entreprises (R.P.E) in Frankrijk, waar hij een rijke ervaring opdeed in de verkoop aan ondernemingen. Zo was hij van juni 2006 tot oktober 2008 key account director bij Renault en commercieel directeur van Overlease.

Van 2008 tot 2013 werkte hij bij DIAC, waar hij achtereenvolgens regionaal directeur van Réseau Est en Paris-Ile de France was. In 2013 werd hij benoemd tot afgevaardigd algemeen directeur van Diac Location bij R.P.E, waar hij drie jaar lang de fleet- en leasingactiviteiten van de groep in goede banen leidde. Sinds juni 2016 is hij algemeen directeur van RCI Benelux, een filiaal van RCI Bank and Services voor Nederland, België en Luxemburg.

Over RCI Banque S.A. :

RCI Banque S.A., dat door de Renault-groep werd opgericht en 100% in handen is van de groep, is een Franse bank die gespecialiseerd is in autofinancieringen en -services voor klanten en netwerken van de Renault-groep (Renault, Renault Samsung Motors, Dacia) wereldwijd, van de Nissan-groep (Nissan, Infiniti, Datsun) hoofdzakelijk in Europa, Brazilië, Argentinië en Zuid-Korea en in de vorm van joint ventures in Rusland en India, en van Mitsubishi Motors in Nederland.

RCI Bank and Services is sinds februari 2016 de nieuwe commerciële identiteit van RCI Banque S.A.. Met bijna 3.400 medewerkers verdeeld over 36 landen heeft RCI Bank and Services in 2017 meer dan 1,77 miljoen dossiers gefinancierd (nieuwe en tweedehands voertuigen) en meer dan 4,4 miljoen diensten verkocht.

De gemiddelde productieve bedrijfsmiddelen bedroegen eind december 2017 39,6 miljard euro aan financieringen en het resultaat voor belastingen bedroeg eind december 2017 1.077 miljoen euro. Sinds 2012 heeft RCI Bank and Services in vier landen een activiteit ontwikkeld van het verzamelen van deposito's. Eind december 2017 bedroeg het nettobedrag van de verzamelde deposito's 14,9 miljard euro, of 34% van de bedrijfsmiddelen.

Documenten

Gaëlle Humbert, nieuw Algemeen Directeur van RCI Benelux

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Gaëlle Humbert, nieuw Algemeen Directeur van RCI Benelux
Gaëlle Humbert, nieuw Algemeen Directeur van RCI Benelux