Communiqué de presse
Communiqué de presse

FRANS KAMPIOENSCHAP FFSA GT/ GRAND PRIX D’ALBI : STÉPHANE LÉMERET RIJDT MET ALPINE A110 GT4 NAAR DE ZEGE

Na een chaotisch seizoensbegin in Nogaro en Magny-Cours stelden Stéphane Lémeret en zijn Franse teamgenoot Mateo Herrero afgelopen weekend in Albi orde op zaken. Tijdens de vijfde en zesde manche van het Frans GT-kampioenschap wisten ze met hun Alpine A110 GT4 van het CMR team op schitterende wijze beslag te leggen op een eerste plaats algemeen en een tweede plek in de Silver Cup.

Le 07 Juni 2021

 

Om zich opnieuw in de titelstrijd te kunnen mengen en de ambities om dit jaar de Franse GT-titel te veroveren te kunnen blijven koesteren moest Stéphane Lémeret op het atypische circuit van Albi weten te winnen. Niet evident, want de meest recente race van de Belgische rijder op het op een vliegveld uitgetekende omloop dateerde al van 2010.

“Om maar te zeggen dat ik nog slechts een vaag idee van het circuit had. Vrijdag, tijdens de vrije trainingen, moest ik zo goed als van op nul beginnen”, stelde de man die in 2019 al vicekampioen van Frankrijk werd, ook toen met een Alpine uit de CMR ateliers. “Helaas viel er wat regen uit de lucht, wat ervoor zorgde dat ik met amper 20 minuten ervaring op een droge piste aan de kwalificaties op zaterdagochtend moest beginnen. De pole positie behalen was het verst van mijn gedachten, maar toch slaagde ik erin om in de Silver Cup (voorbehouden voor wagens met twee semiprofessionele rijders) de beste startpositie te veroveren.”

Op zaterdagnamiddag mocht de jonge Mateo Herrero, teamgenoot van Lémeret, als zesde algemeen aan de eerste race beginnen. Een onhandig manoeuvre van een tegenstander tijdens de kwalificaties had ervoor gezorgd dat hij zich niet hoger op de startgrid had kunnen kwalificeren. In de race wist Herrero echter gezwind wat plaatsen te winnen, en bezette al snel de tweede plaats, achter de immer jonge Alain Ferté. Het ‘enige’ wat Stéphane Lémeret na de verplichte rijderswissel nog moest bewerkstelligen was het passeren van de teamgenoot van de Franse veteraan, en dat was precies wat hij deed. De overwinning van de CMR Alpine met het nummer 110 was een feit!

“Het doet me ontzettend veel plezier om hier, elf jaar na mijn vorige race op dit circuit, te kunnen winnen”, stelde Stéphane aan de voet van het podium. “Het is ook mijn eerste overwinning in het Franse kampioenschap en met een Alpine sinds Spa 2019, want vorig jaar kwam ik niet aan de start in dit kampioenschap.”

 

Als kers op de taart behaalden Stéphane en zijn team op zondag een hele mooie tweede plaats in de Silver Cup, waardoor ze zich opnieuw helemaal in de strijd om het kampioenschap kunnen mengen. Het behalen van de titel aan het eind van het seizoen blijft een realistisch doel. “De Aston Martin-rijders die de voorlopige tussenstand aanvoeren tellen iets meer dan een overwinning voorsprong, maar we zijn nog maar halverwege het seizoen. Ik hoop dat de pechduivel ons na de tegenslagen tijdens de tweede meeting in Magny-Cours voortaan met rust laat, want de circuits die nu nog op de agenda staan liggen me goed. Ook de Alpine 110 kan er uitstekend voor de dag komen. Gezien het harde werk van het CMR-team en mijn teamgenoot Mateo Herrero ben ik ervan overtuigd dat we nog een paar keer naar een overwinning kunnen rijden. Als we tegelijk ook pech en tegenslag kunnen vermijden, dan strijden we tot de laatste meter om de titel.”

Volgende afspraak op 24 en 25 juli in Spa-Francorchamps, voor de thuisrace van Stéphane Lémeret!

Foto: Nico Deumille

Documenten

STÉPHANE LÉMERET RIJDT MET ALPINE A110 GT4 NAAR DE ZEGE

STÉPHANE LÉMERET RIJDT MET ALPINE A110 GT4 NAAR DE ZEGE

Voir les documents Voir la médiathèque

Documenten

STÉPHANE LÉMERET RIJDT MET ALPINE A110 GT4 NAAR DE ZEGE
STÉPHANE LÉMERET RIJDT MET ALPINE A110 GT4 NAAR DE ZEGE
STÉPHANE LÉMERET RIJDT MET ALPINE A110 GT4 NAAR DE ZEGE
STÉPHANE LÉMERET RIJDT MET ALPINE A110 GT4 NAAR DE ZEGE