Communiqué de presse
Communiqué de presse

Frans FFSA GT-kampioenschap / Lédenon - Stéphane Lémeret wint en wordt (bijna) opnieuw leider

Nadat hij de leiding in het kampioenschap kwijtspeelde in de wedstrijd in Pau, wist Stéphane Lémeret afgelopen zondag opnieuw als eerste te finishen. Hij zou ook de leiding in het kampioenschap opnieuw hebben veroverd, ware het niet dat hij door de uitsluiting van een concurrent een punt tekort kwam.

Le 09 Juli 2019

Het gaat er hard aan toe in het Franse GT-kampioenschap, waar Guilvert-Michal, de kampioenen van 2018, en het duo Lémeret-Jean met de hoogtechnologische Alpine A110 GT4 van het CMR-team elkaar het vuur aan de schenen leggen. Bij de wedstrijd van zaterdag dachten die laatsten hun achterstand te hebben gereduceerd van acht naar twee punten dankzij hun vijfde plaats. “Helaas,” legt Stéphane Lémeret uit, “had ons team een kleine technische wijziging uitgevoerd aan ons remsysteem om de veiligheid nog te verbeteren. De technische commissarissen waren echter van mening dat het systeem niet conform was, waardoor we werden uitgesloten. Resultaat: 14 punten achterstand op de Audi. Bovendien werden we zelfs ingehaald door het duo Consani-Larriche, dat zaterdag als tweede eindigde met hun Alpine van het Speedcar-team. We lieten ons echter niet ontmoedigen, integendeel. We waren juist bijzonder gemotiveerd om aan te tonen dat die technische fout ons geen prestatiewinst opleverde. En dat hebben we zondag gedaan door onze rivalen geen enkele kans te geven!”

We mogen inderdaad spreken van een ware krachttoer van het Frans-Belgische team, want Pierre-Alexandre Jean zette een verpletterende start neer. Hij vertrok vanop de vierde plaats en nam reeds in de eerste bocht de leiding, waarna hij de kloof verder vergrootte tot veertien seconden op het ogenblik dat hij het stuur overdroeg aan Stéphane Lémeret. De Belgische piloot moest er enkel voor zorgen dat hij de voorsprong behield om dit seizoen voor de derde keer op zes wedstrijden te winnen. Dat leverde hem in eerste instantie ook de winst in het kampioenschap op, met een punt voorsprong, tot het duo Prost-Rédélé zijn vierde plaats moest afstaan aan de Audi van Guilvert-Michal door een straf opgelegd na de aankomst. Daardoor zakten Lémeret en Jean terug naar de tweede plaats, met een punt achterstand op hun voornaamste titelrivalen. Halfweg het seizoen is er dus nog niets beslist.

Volgende afspraak over twee weken in Spa-Francorchamps, waar de 24 uur wordt gereden. Bij deze thuiswedstrijd hoopt Stéphane Lémeret zich uiteraard te bewijzen en veel punten te behalen.

Documenten

Lédenon - Stéphane Lémeret wint en wordt (bijna) opnieuw leider

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Lédenon - Stéphane Lémeret wint en wordt (bijna) opnieuw leider
Lédenon - Stéphane Lémeret wint en wordt (bijna) opnieuw leider