Communiqué de presse
Communiqué de presse

Formula E : eerste elektrische eenzitters geleverd aan renstallen

Le 16 Mei 2014

De voorbereidingen voor het Wereldkampioenschap Formula E van de FIA, dat op 13 september aanstaande van start gaat in Peking, komen stilaan op gang. De periode van afstellingen op het circuit, die in januari werd gestart en perfect is verlopen, gaf de mogelijkheid om de architectuurkeuzes en de correcte werking van alle onderdelen te verifiëren op het terrein. Op donderdag 15 mei was het dan ook tijd om de allereerste zuiver elektrische eenzitters van het type “Spark-Renault SRT_01E” te leveren aan de tien renstallen die zich voor het kampioenschap hebben ingeschreven. Dat gebeurde in Donington (Groot-Brittannië). Spark Racing en Renault hebben hun deadline voor deze cruciale afspraak dus gehaald!

Patrice Ratti, Algemeen Directeur van Renault Sport Technologies: "we zijn verheugd om samen met Spark de tien eerste exemplaren van de Spark-Renault te kunnen leveren aan de renstallen van de Formula E. Dat was geen sinecure want het gaat om 's werelds allereerste zuiver elektrische eenzitter die een dergelijk prestatieniveau biedt en die in een kleine reeks wordt gebouwd. Dat geeft alweer blijk van de passie van de deskundigen bij Renault Sport en hun uitstekende beheersing van de nieuwe elektrische aandrijftechnologieën."

Frédéric Vasseur, Voorzitter van Spark Racing Technologies: "Het was een hele uitdaging om een innovatieve racewagen zoals de Spark-Renault SRT_01E op zo'n korte termijn te ontwikkelen, af te stellen en te bouwen en we zijn dan ook erg trots dat we ze tot een goed einde hebben gebracht. De samenwerking met de verschillende partners is bijzonder vlot verloren. Vooral de bijdrage van Renault Sport was cruciaal voor de ontwikkeling van een wagen die tegelijk betrouwbaar, veilig en performant moest zijn. We zijn verheugd de vruchten van deze samenwerking met Renault te kunnen plukken."£

Alain Prost, codirecteur van de Franse renstal E-Dams en tevens Renault-Ambassadeur, hield eraan om aanwezig te zijn in Donington voor dit memorabele moment.

Renault maakte van de gelegenheid ook gebruik om Alejandro Agag, Algemeen Directeur van Formula E Holdings, de sleutels van een Renault ZOE te overhandigen, die hij als persoonlijke wagen zal gebruiken. Zo kan ook hij genieten van de troeven die deze emissievrije wagens te bieden hebben (een totale afwezigheid van motorlawaai, krachtige hernemingen bij lage toerentallen, een hoogstaand rijplezier) en kan hij deel worden van de 98 procent tevreden Renault Z.E.-eigenaars.

Documenten

Formula E : eerste elektrische eenzitters geleverd aan renstallen

Voir le document
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Formula E : eerste elektrische eenzitters geleverd aan renstallen
Formula E : eerste elektrische eenzitters geleverd aan renstallen