Communiqué de presse
Communiqué de presse

FEESTELIJKE START VOOR DE CLIO TROPHY BELGIUM!

 • 13 teams aan de start van de eerste manche
 • 6 Juniors nemen het tegen elkaar op
 • Ook Ieper prijkt nu op de kalender

Volgende zaterdag vormt de South Belgian Rally de start van het Belgische rallykampioenschap. Zowel de rijders, de teams als het publiek zijn maar wat blij dat het lange wachten nu voorbij is. Dat vertaalt zich ook in de deelnemerslijst van de nieuwe Clio Trophy Belgium, want niet minder dan 13 teams staan aan de start van de eerste wedstrijd van het seizoen!

Een groot aantal rijders en corijders hebben voor de seizoensopener, die gereden wordt in de schitterende streek rond Vresse-sur-Semois, hun keuze laten vallen op de nieuwe Clio Rally5. Bij hen ook een groot deel jonge talenten, want bij de 13 deelnemers tellen we niet minder dan zes Juniors, allemaal geboren na 31 december 1993.

Le 23 Juni 2021

RENAULT DNA

“We zijn heel blij te kunnen vaststellen dat de Clio Trophy Belgium meteen heel wat bijval oogst”, stelt een tevreden Karl Schuybroek, Directeur Communicatie bij Renault België Luxemburg. “Zowel in de Belux als in andere landen maken promotiecups deel uit van het DNA van Renault. En met niet minder dan zes Junior-rijders bevestigt de Clio Trophy Belgium meteen zijn rol van springplank voor jonge rijders die carrière willen maken in de rallysport. Bovendien maken ze aan het eind van het seizoen kans op een mooie prijzenpot. De Clio Rally5 wist onmiddellijk bij heel wat rijders indruk te maken, het beste bewijs dat de mensen van Renault Sport uitstekend werk hebben geleverd.”

De start van het seizoen zal dus in de South Belgian Rally worden gegeven. Sinds de Clio Trophy Belgium in februari boven het doopvont werd gehouden onderging de rallykalender al enige wijzigingen, het gevolg van de gekende sanitaire maatregelen in ons land. “Het verplaatsen van de Rallye de Wallonie naar oktober zorgde voor een eerste aanpassing, nodig om een evenwichtige kalender te behouden. Nadien werd de TAC Rally, die in juli de Sezoensrally had moeten vervangen, geannuleerd”, aldus Sandrine Wanson, bij promotor MY Racing coördinator van de Clio Trophy Belgium.

ALLEN NAAR IEPER

“Om het geografische evenwicht van de kalender te vrijwaren willen we nu de Rally van Ieper bijschrijven op de Clio Trophy Belgium-kalender. Het zou dan om een zogenaamde ‘double header’ gaan, twee rally’s in één dus. Dat zorgt er ook voor dat de kosten worden beperkt, dat de premies twee keer zullen worden verdeeld, en tegelijk kunnen de deelnemers en hun sponsors genieten van de enorme uitstraling van de allereerste WK-manche op Belgisch grondgebied. We weten uiteraard nog niet welke maatregelen er in het najaar nog zullen gelden, en dus zouden we de deelnemers zo ook over een ‘joker’ kunnen laten beschikken, waarbij op zes manches vijf resultaten in aanmerking zouden komen.”

En dan is er nog de bijzondere puntentelling van de Clio Trophy Belgium: naast de punten voor het eindresultaat, worden er na een op voorhand vastgelegde chronorit ook bonuspunten (5-4-3-2-1) uitgereikt aan de snelste rijders in die klassementsproef. Zoals vastgelegd in het reglement wordt die ‘Power Stage’ verreden bij de eerste doortocht op de langste chronorit van de rally. In de South Belgian Rally 2021 gaat het dus om KP4, de 17,35 kilometer lange proef van Bellefontaine.

Dat de beste moge winnen!

Praktische gids voor de Clio Trophy Belgium

De deelnemers aan de South Belgian Rally

#53 DOZOT, Corentin – DEJONGE, Kevin (Junior)

#54 VERLINDE, Benoît – DUPAN, Anton (Junior)

#55 RENSONNET, Tom – HERMAN, Renaud (Junior)

#56 PYCK, Gilles – MOURISSE, Emile (Junior)

#57 MUYLLE, Jo – CRUYS, Jordy

#58 BRASSEUR, Pierre-Manuel – SEVRIN, Marc (Junior)

#59 CATELIN, Jeroen – DERYCKERE, Charlotte

#60 DELMELLE, Stéphane – GASPARD, Denis

#61 DELPLACE, Matthias – SOHIER, Thomas

#62 DOUMONT, Jérémy – PODGORNY, Antoine

#63 VANDEPUTTE, Thibaut – VERBEKE, Willem (Junior)

#64 LEMAIRE, Gilles – MINNE, Gilles

#65 VERLINDE, Koen – VANDEMOORTELE, Marc

De kalender

South Belgian Rally (26 juni)

WRC Ypres Rally Belgium (13-15 augustus) TBC

Omloop van Vlaanderen (3-4 september)

Rallye de Wallonie (8-10 oktober)

Condrozrally (6-7 november)

Puntenverdeling

 • 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1 voor de eerste tien van elke rally.
 • 5-4-3-2-1 voor de snelste vijf rijders van de ‘Power Stage’.

De premies

 • 500 € getrouwheidspremie voor de rijders die na deelname aan de eerste drie wedstrijden ook starten in een vierde wedstrijd.
 • 11 300 € premies (cash + aankoopbonnen voor wisselstukken) bij elke rally:
 • 1ste                 3 250 €
 • 2de                 2 500 €
 • 3de                  1 500 €
 • 4de                  1 250 €
 • 5de                  1 000 €
 • 1ste Junior           900 €
 • 2de Junior             600 €
 • 3de  Junior           300 €

Prijzen

 • Voor de beste Junior aan het eind van het seizoen: officieel programma van minimum drie rally’s met een Clio Rally4 in het kader van het seizoen 2022 van het Belgian Rally Championship.
 • De eerste drie niet-Juniors worden beloond met aankoopbonnen voor wisselstukken:
 • 1ste                  4 500 €
 • 2de                   2 000 €
 • 3de                   1 000 € 

Voor meer informatie: Sandrine Wanson, sales@myrenaultsport.be, +32 496 50 61 17

 

 

 

Documenten

FEESTELIJKE START VOOR DE CLIO TROPHY BELGIUM!

Voir les documents Voir la médiathèque

Documenten

FEESTELIJKE START VOOR DE CLIO TROPHY BELGIUM!
FEESTELIJKE START VOOR DE CLIO TROPHY BELGIUM!