Communiqué de presse
Communiqué de presse

EZ-PRO: een robotvoertuig voor leveringen in de stad

Le 19 September 2018

In een wereld die alsmaar sneller verstedelijkt en waar 70 procent van de bevolking tegen 2030 in de stad zal wonen, moeten we niet alleen nadenken over personenvervoer. Ook voor het goederenvervoer breekt een nieuw tijdperk aan: snelheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid behoren tot de voornaamste nieuwe verwachtingen van consumenten, nu het aantal online aankopen exponentieel stijgt. De vraag naar alsmaar kortere en nauwkeurigere leveringstermijnen gaat gepaard met alsmaar strengere regels en voorschriften in steden en stadscentra.

 

Een duurzame mobiliteit voor iedereen, vandaag en morgen: dat is het streefdoel van de Renault-groep. Om die missie tot een goed einde te brengen, ontwikkelen we mobiliteitsoplossingen die zich tot een zo breed mogelijk publiek richten. De mobiliteit van morgen wordt elektrisch, geconnecteerd, autonoom en gedeeld. Dat geldt ook voor leveringen, vooral wat ‘de laatste kilometer’ betreft.

 

Onze toekomstvisie op stadsleveringen steunt op bijna 120 jaar ervaring op het gebied van bedrijfsvoertuigen en op onze passie voor innovaties die het leven van onze klanten vereenvoudigen. Ze wordt gevoed door ons DNA dat de mens centraal stelt in het design van al onze voertuigen. Ook steunt ze op onze samenwerking met partners en onze ‘open innovation’-filosofie, die ons helpt om steeds verder te gaan en nieuwe horizonten te verkennen.

 

Dat is wat deze visie uniek maakt. Onze visie is gebaseerd op vier sterke assen:

  • We geloven dat stadsleveringen aan huis een van de belangrijkste sectoren vormen om een doorbraak te forceren in de zoektocht naar een schone en efficiënte toekomst die overbodig verkeer beperkt.
  • We zijn van mening dat leveringen flexibel moeten zijn en dat eenzelfde platform zowel voor B2B- als B2C-scenario’s moet kunnen worden gebruikt.
  • We vinden dat de levering van pakjes vloeiend moet gebeuren. Bestemmelingen moeten precies kunnen kiezen waar, wanneer en hoe de goederen worden geleverd.
  • En last but not least geloven we dat stadsleveringen ook in de toekomst een menselijke aspect zullen behouden. De mens blijft een belangrijke schakel in de leveringsketen.

 

Die visie wordt geïllustreerd door Renault EZ-PRO, een concept van een robotvoertuig voor stadsleveringen aan huis, dat een conciërge omvat om het menselijke aspect te behouden.

Documenten

EZ-PRO: een robotvoertuig voor leveringen in de stad

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

EZ-PRO: een robotvoertuig voor leveringen in de stad
EZ-PRO: een robotvoertuig voor leveringen in de stad