Communiqué de presse
Communiqué de presse

Extreme : de afwerking die zich aanpast aan de avontuurlijke behoeften van Dacia-klanten

 • Met een outdoordesign voor alle avonturen
 • Met de ELECTRIC 65-motor van Spring voor nog meer rijplezier op de weg
 • Met het standaard gemonteerde Extended Grip-systeem van Sandero Stepway Extreme en Jogger Extreme om losse en gladde ondergronden het hoofd te bieden
 • Met Duster 4x4 om de meest veeleisende terreinen te overwinnen  
 • Bestellingen geopend vanaf 1 maart 2023

DE UITVOERING OP MAAT VAN OUTDOORACTIVITEITEN

Op het Autosalon van Brussel stelde Dacia in avant-première het gloednieuwe afwerkingsniveau Extreme voor op Spring.  Ook de drie andere kernmodellen van het merk nemen deze afwerking op in hun respectieve gamma’s. Extreme is het topmodel van Sandero Stepway, Duster en Jogger.

Le 01 Maart 2023

Outdoor volgens Dacia is een levenskunst: met onze robuuste en resistente metgezellen op wielen bied je alle avonturen, openluchtactiviteiten en ontdekkingstochten het hoofd, en dat in je eentje of met zeven. De Extreme-outfit tilt onze modellen naar een hoger niveau en verwijst op subtiele wijze naar de uitgestrekte natuur. Hij wordt gekenmerkt door de volgende unieke elementen:

Exterieur:

 • Nieuwe kleuren Cedergroen (Stepway, Jogger en Duster) en Stonewashblauw (Spring)
 • Haaienvinantenne in Glazend zwart (Stepway, Jogger en Duster)
 • Naam van het model in Koperbruin op de dakstangen (Stepway, Jogger en Duster) en sierlijsten in Koperbruin op de dakstangen van Spring
 • Buitenspiegelbehuizingen, wielnaafdoffen en Dacia-logo op de kofferklep in Koperbruin
 • Striping met topografisch motief op de voordeuren, een knipoog naar de snorkel, het opvallende element van Duster, tussen de deuren en de voorvleugels (Spring, Stepway en Jogger)
 • In Koperbruin gelakte elementen ter hoogte van de mistlampen (Stepway en Jogger) of de lichtblokken (Spring)
 • Zijdelingse deurbeschermingen met topografisch motief (Spring, Stepway en Jogger)
 • Lichtmetalen velgen - Black (17” op Duster en 16” op Stepway en Jogger)
 • Deurstijlen (B-stijlen) met topografisch motief en spatbordverbreders in kunststof (Duster)
 • Snorkel met afwerking in Koperbruin (Duster)

Interieur:

 • De nieuwe grijze stof MicroCloud maakt zijn opwachting op het Extreme-gamma (Stepway, Jogger en Duster). Dit materiaal wordt gebruikt op de deurpanelen en de zetels (Stepway, Jogger en Duster), alsook op het dashboard (Stepway en Jogger). MicroCloud werd speciaal ontwikkeld voor gebruik in auto’s (zetels en interieuraccessoires). Deze bekleding is goed bestand tegen invloeden van buitenaf en laat zich erg eenvoudig reinigen. Het oppervlak van MicroCloud wordt gekenmerkt door een uniek uiterlijk dat dicht aanleunt bij fluweel en dat zacht en aangenaam aanvoelt.
 • Dacia Link-embleem op de voorzetels
 • Rubberen vloermatten vooraan met topografisch motief
 • Rubberen vloermatten met topografisch motief op de tweede (Stepway, Duster en Jogger) en derde (Jogger) zetelrij
 • In Koperbruin gelakte elementen op de deurpanelen vooraan en rond de verluchtingsmonden
 • Deurdrempels met topografisch motief
 • Omranding van de versnellingspook gelakt in Koperbruin (Duster)
 • Sierstiksels op de balg van de versnellingspook in Koperbruin (Duster)
 • Omlijsting van het navigatiescherm in Koperbruin (Spring)

 

ELECTRIC 65: DE NIEUWE ELEKTROMOTOR VAN SPRING EXTREME

Met de lancering van de Extreme-uitvoering van Spring introduceert Dacia ook de gloednieuwe ELECTRIC 65-motor (65 pk/48 kW). Samen met een nieuwe specifieke reductie die meer koppel overbrengt naar de wielen, zorgt deze nieuwe motor (enkel verkrijgbaar op Spring Extreme), voor krachtigere acceleraties en hernemingen over een breder toerentalbereik. Dat komt het rijplezier ten goede.

Deze nieuwe ELECTRIC 65-motor geeft Spring Extreme een rijbereik van 220 km over de gemengde WLTP-cyclus (en 305 km over de WLTP City-cyclus).

De ELECTRIC 45-motor (45 pk/33 kW) blijft van zijn kant gekoppeld aan het afwerkingsniveau Essential.

EXTENDED GRIP: VERLAAT DE PLATGETREDEN PADEN

Voor een tweewielaangedreven auto kan het een hele uitdaging zijn om modderige, besneeuwde of gladde wegen te overwinnen. Extended Grip is de slimme oplossing van Dacia om in alle sereniteit de platgetreden paden te verlaten.

Extended Grip is standaard op de Extreme-uitvoering van Stepway en Jogger. Wanneer de bestuurder het systeem activeert met de knop op de middenconsole, kunnen de voorwielen zoveel mogelijk draaien om extra grip te vinden en losse ondergrond weg te ‘krabben’ door de ESP-instellingen aan te passen.

Duster, het Outdoor-icoon van het merk, is verkrijgbaar met vierwielaandrijving en is sinds zijn lancering uitgegroeid tot een referentie onder de SUV’s met onbetwistbare terreinkwaliteiten.

Bestellingen geopend vanaf 1 maart 2023 in België.

 

“Na de lancering van de nieuwe merkidentiteit op al onze modellen introduceren we nu een nieuw afwerkingsniveau op alle modellen van het Dacia-gamma. Dat niveau werd ‘Extreme’ gedoopt. Het belichaamt de outdoor-oriëntatie van Dacia en geeft onze merkbelofte nog meer waarde. Spring, Sandero Stepway, Duster en Jogger zullen allemaal verkrijgbaar zijn met de Extreme-uitvoering, met een uniek avontuurlijk design en een uitrusting die de noodzakelijke voorzieningen voor outdooractiviteiten in de kijker zet.” Lionel Jaillet – Directeur Productprestaties van Dacia

 

Documenten

Extreme : de afwerking die zich aanpast aan de avontuurlijke behoeften van Dacia-klanten (WORD)

Extreme : de afwerking die zich aanpast aan de avontuurlijke behoeften van Dacia-klanten (PDF)

Prijslijst Maart 2023

Voir les documents Voir la médiathèque

Geboren in 1968 en vervolgens opnieuw gelanceerd door Renault Group in 2004 in heel Europa en de landen van het Middellandse-Zeegebied, heeft Dacia altijd auto's aangeboden met de beste prijs-kwaliteitverhouding en voortdurend opnieuw gedefinieerd wat essentieel is. Dacia, een disruptief merk, ontwerpt voertuigen die eenvoudig, veelzijdig, betrouwbaar en afgestemd zijn op de levensstijl van de klant. Dacia-modellen zijn maatstaven op de markt geworden: Logan, de nieuwe auto tegen tweedehandsprijzen; Sandero, sinds 2017 jaarlijks de bestverkochte auto aan Europese particulieren; Duster, sinds 2018 de bestverkochte SUV voor particulieren in Europa; Spring, de kampioen van toegankelijke elektrische mobiliteit; Jogger de veelzijdige gezinsauto uit het C-segment. Dacia is aanwezig in 44 landen en heeft sinds 2004 meer dan 8 miljoen voertuigen verkocht. Op de Belgisch-Luxemburgse markt bekleedde het merk Dacia eind 2022 de 9de plaats in de rangschikking van personenwagens en bedrijfsvoertuigen. Bij de verkoop aan particulieren veroverde Dacia de eerste plaats met een marktaandeel van 8,7% dankzij het bevestigde succes van de derde generatie van Sandero en de SUV Dacia Duster. Nieuwe Sandero, die sinds januari 2021 wordt gecommercialiseerd, stond comfortabel op de eerste plaats in de verkoop aan particulieren voor alle segmenten samen, gevolgd door Dacia Duster. Dacia Duster werd bovendien als eerste SUV in het C-segment aan particulieren verkocht.Documenten

Extreme : de afwerking die zich aanpast aan de avontuurlijke behoeften van Dacia-klanten (WORD)
Extreme : de afwerking die zich aanpast aan de avontuurlijke behoeften van Dacia-klanten (PDF)
Prijslijst Maart 2023
Extreme : de afwerking die zich aanpast aan de avontuurlijke behoeften van Dacia-klanten (WORD)
Extreme : de afwerking die zich aanpast aan de avontuurlijke behoeften van Dacia-klanten (PDF)
Prijslijst Maart 2023

Geboren in 1968 en vervolgens opnieuw gelanceerd door Renault Group in 2004 in heel Europa en de landen van het Middellandse-Zeegebied, heeft Dacia altijd auto's aangeboden met de beste prijs-kwaliteitverhouding en voortdurend opnieuw gedefinieerd wat essentieel is. Dacia, een disruptief merk, ontwerpt voertuigen die eenvoudig, veelzijdig, betrouwbaar en afgestemd zijn op de levensstijl van de klant. Dacia-modellen zijn maatstaven op de markt geworden: Logan, de nieuwe auto tegen tweedehandsprijzen; Sandero, sinds 2017 jaarlijks de bestverkochte auto aan Europese particulieren; Duster, sinds 2018 de bestverkochte SUV voor particulieren in Europa; Spring, de kampioen van toegankelijke elektrische mobiliteit; Jogger de veelzijdige gezinsauto uit het C-segment. Dacia is aanwezig in 44 landen en heeft sinds 2004 meer dan 8 miljoen voertuigen verkocht. Op de Belgisch-Luxemburgse markt bekleedde het merk Dacia eind 2022 de 9de plaats in de rangschikking van personenwagens en bedrijfsvoertuigen. Bij de verkoop aan particulieren veroverde Dacia de eerste plaats met een marktaandeel van 8,7% dankzij het bevestigde succes van de derde generatie van Sandero en de SUV Dacia Duster. Nieuwe Sandero, die sinds januari 2021 wordt gecommercialiseerd, stond comfortabel op de eerste plaats in de verkoop aan particulieren voor alle segmenten samen, gevolgd door Dacia Duster. Dacia Duster werd bovendien als eerste SUV in het C-segment aan particulieren verkocht.