Communiqué de presse
Communiqué de presse

Eén miljoen Dusters geproduceerd in vier jaar !

Le 11 April 2014

Vandaag is de Duster, één van de pijlers van de internationale groei van de Renault groep, wereldwijd het meest verkochte Renault-model.

« De Duster is een klinkend internationaal succes, » aldus Arnaud Deboeuf, directeur van het Entry-programma van de Renault groep. « Onder het merk Renault voldoet hij perfect aan de verwachtingen van onze internationale klanten en draagt hij bij tot de groei van Renault op opkomende markten. Onder het merk Dacia wist de Duster, in Europa en in het gebied rond de Middellandse Zee, nieuwe klanten aan te trekken met zijn design en echte terreincapaciteiten tegen een uiterst betaalbare prijs. De Duster is een echt veroveringsmodel. »

Commercieel succes

De voorbije vier jaar werden wereldwijd één miljoen Dusters verkocht – een klinkend succes.

De Duster is tegenwoordig te koop in ruim 100 landen, onder het merk Renault of onder het merk Dacia.

Onder het merk Renault is de Duster een internationaal veroveringsmodel; hij werd immers ontwikkeld om in de behoeften van de internationale klanten van Renault te voorzien: versies die tegen « extreme koude » kunnen voor Rusland, met « Flex Fuel » motoren voor Brazilië, met het stuur aan de rechterkant en een specifiek interieur voor India…

Onder het merk Dacia is de Duster ook een klinkend succes. Zijn verhouding prijs/ruimte en terreincapaciteiten hebben al veel klanten overtuigd.

Al wie een Duster kocht, stelt de echte terreincapaciteiten op prijs.

De vijf grootste markten voor de Duster :

Land Merk Volume (totaal sinds de lancering)
Rusland Renault 151 633
Frankrijk Dacia 145 612
Brazilië Renault 117 303
India Renault 85 974
Duitsland Dacia 70 159

Vijf productievestigingen over heel de wereld

De miljoenste Duster rolde in de Renault-fabriek in Curitiba (Brazilië) van de band. Ze worden momenteel in vijf fabrieken geproduceerd: Pitesti (Roemenië), Curitiba (Brazilië), Envigado (Colombia), Moskou (Rusland) en Chennai (India).

Sinds 2010 worden in de fabriek van Pitesti (Roemenië) Dusters geproduceerd onder het merk Dacia, bestemd voor de Europese, Turkse en Maghreb-markten. Sinds juni 2010 worden er ook Dusters onder het merk Renault gemaakt, bestemd voor het Midden-Oosten, Egypte en andere Afrikaanse landen, en sinds 2011 voor de landen rond de Perzische Golf.

Sinds oktober 2011 worden in Curitiba (Brazilië) Dusters gemaakt onder het merk Renault, bestemd voor Brazilië en Argentinië. Sinds februari 2012 maakt de fabriek van Envigado (Colombia) Dusters voor Colombia, Mexico, Ecuador, Chili, Peru en Centraal-Amerika.

Sinds december 2011 worden in de fabriek van Moskou (Rusland) Dusters gemaakt onder het merk Renault, bestemd voor Rusland.

En sinds mei 2012 worden in Chennai ook Dusters gemaakt onder het merk Renault, bestemd voor India, Zuid-Afrika en Indonesië, en onder het merk Dacia voor het Verenigd Koninkrijk, Cyprus, Malta en Ierland.

In 2013 steeg de verkoop van Dusters verder tot 376 000 voertuigen.

Documenten

Eén miljoen Dusters geproduceerd in vier jaar !

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Eén miljoen Dusters geproduceerd in vier jaar !
Eén miljoen Dusters geproduceerd in vier jaar !