Communiqué de presse
Communiqué de presse

EEN EERSTE GAMMA HYBRIDES VOOR IEDEREEN

De automobielwereld en in het bijzonder die van de motoren is volop in beweging. De noodzakelijke daling van het verbruik en de CO2-uitstoot, de steeds strengere milieunormen en de nieuwe verwachtingen van de consumenten vormen een mix die elektrificatie onmisbaar maakt. Als pionier op het gebied van elektrische wagens breidt Renault zijn gamma uit met een E-TECH hybrideaanbod dat zijn imago weerspiegelt: efficiënt, betaalbaar en centraal op de markt geplaatst in bestseller-modellen. Met als doel elektrische ervaring en rijplezier voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk te maken in een context waarin de keuzes van de klanten meer dan ooit pragmatisch, beredeneerd, slim en verstandig zijn.

Le 17 Juni 2020

Het nieuwe E-TECH hybridegamma en oplaadbare hybride van Renault bestaat uit drie modellen:[1] Nieuwe Clio E-TECH Hybrid (hybride van 140 pk), Nieuwe Captur E-TECH Plug-in Hybrid (oplaadbare hybride van 160 pk) en Nieuwe Mégane E-TECH Plug-in Hybrid (oplaadbare hybride van 160 pk). Het nieuwe E-TECH-gamma past zich aan alle toepassingen van klanten aan (kilometervreters, veelzijdige stadswagens, enz.) door naargelang de gekozen technologie de CO2-uitstoot en het brandstofverbruik onder controle te houden, en dat zelfs tijdens lange ritten.

Naast 100% elektrische modellen zoals Nieuwe ZOE, Nieuwe Twingo Z.E. en Kangoo Z.E. vullen de hybride
E-TECH-modellen het erg uitgebreide elektrische aanbod van Renault aan.

Elektrische expertise

Groupe Renault is een pionier en expert op het vlak van elektrische mobiliteit, die een centrale plaats inneemt in de visie van de Groep voor duurzame mobiliteit voor iedereen, vandaag en morgen. Dankzij de knowhow die het daarin al meer dan 10 jaar heeft opgebouwd, kan Groupe Renault vandaag dynamische en efficiënte hybride aandrijflijnen aanbieden.

Omdat het gaat om een echte multimodale hybride aandrijflijn, en niet gewoon een geëlektrificeerde verbrandingsmotor, bieden de E-TECH-voertuigen:

  • Systematisch vertrekken in de zuiver elektrische modus.
  • Rijplezier in alle omstandigheden dankzij de mogelijkheid om langdurig elektrisch te rijden, ook tijdens acceleraties.
  • Een uitstekend energierendement, dankzij de innoverende multimodeversnellingsbak, efficiënte energierecuperatie tijdens het remmen, en een hoge oplaadcapaciteit van de batterijen. Alle zijn het resultaat van de knowhow die opgebouwd werd in de Formule 1 en met elektrische voertuigen.

Dankzij deze troeven kan Nieuwe Clio E-TECH Hybrid tot 80 procent van de rijtijd in de stad volledig elektrisch rijden, waardoor het brandstofverbruik in de stadscyclus tot 40 procent lager kan liggen dan bij een benzinemotor. Nieuwe Captur E-TECH Plug-in Hybrid en Nieuwe Mégane E-TECH Plug-in Hybrid bieden een zuiver elektrisch rijbereik van 50 kilometer over de gemengde cyclus (WLTP) en 65 kilometer over de stadscyclus (WLTP City). De maximumsnelheid in de elektrische modus bedraagt 135 km/u.

Innovatieve technologie

Het aandrijfgeheel, dat hetzelfde is voor alle hybridemotoren van Renault, wordt aangeboden in twee versies: E-TECH Hybrid voor de klassieke hybridemodellen (HEV of 'full hybrid') en E-TECH Plug-in Hybrid voor de oplaadbare hybridemodellen (PHEV of ‘plug-in hybrid'). Het kan eenvoudig worden geïntegreerd in deze modellen dankzij de moduleerbare platformen CMF-B en CMF-C/D, die van bij het begin werden ontwikkeld met het oog op elektrificering, alsook dankzij de ongeëvenaard compacte afmetingen van de E-TECH-technologie, die perfect past in de motorruimte van een veelzijdige berline zoals Nieuwe Clio.

De ingenieurs van Renault ontwikkelden een revolutionaire oplossing – waarvoor ruim 150 octrooien aangevraagd werden – voor een relevant, origineel en exclusief hybride gamma. De basis is een zogenaamde 'serieel-parallelle' hybride architectuur die een maximaal aantal aandrijfcombinaties tussen de verschillende motoren en een zo hoog mogelijke CO2-winst tijdens het gebruik oplevert.

De hybridetechnologie plukt ook de vruchten van de knowhow van het Renault DP World F1 Team. De technologie ontwikkeld voor de F1 wordt in aangepaste vorm toegepast in de hybrides voor serieproductie.

Duurzame mobiliteit voor iedereen

De visie van Groupe Renault bestaat erin duurzame mobiliteit te bieden voor iedereen, vandaag en morgen. De lancering van de nieuwe aandrijflijnen kadert binnen die visie. Tegen 2022 wil Groupe Renault zijn gamma zeer sterk elektrificeren met 8 volledig elektrische modellen en 12 geëlektrificeerde modellen (hybrides en plug-inhybrides).

De foto's van het E-TECH gamma downloaden:

Downloaden

De foto's van Nieuwe Clio E-TECH Hybrid downloaden:

Downloaden

De foto's van Nieuwe Captur E-TECH Plug-in Hybrid downloaden:

Downloaden

De foto's van Nieuwe Megane E-TECH Plug-in Hybrid downloaden:

Downloaden

De foto's van de beperkte lanceringsreeksen Clio E-TECH First Hybrid en Captur E-TECH First Plug-in Hybrid downloaden:

Downloaden

[1] Plug-inhybrides (of oplaadbare hybrides) hebben een batterij die hun elektrische rijbereik optimaliseert dankzij de mogelijkheid om ze aan een extern stopcontact op te laden. Zo bieden ze een groter elektrisch rijbereik dan de klassieke hybridewagens, waarvan de batterij enkel wordt opgeladen tijdens het rijden.

Documenten

Een eerste gamma hybrides voor iedereen

Renault Captur - Tarieven en Specificaties

Renault Mégane Grandtour - Tarieven en Specificaties

Renault Clio - Tarieven en Specificaties

Voir les documents Voir la médiathèque

Documenten

Een eerste gamma hybrides voor iedereen
Renault Captur - Tarieven en Specificaties
Renault Mégane Grandtour - Tarieven en Specificaties
Renault Clio - Tarieven en Specificaties
Een eerste gamma hybrides voor iedereen
Renault Captur - Tarieven en Specificaties
Renault Mégane Grandtour - Tarieven en Specificaties
Renault Clio - Tarieven en Specificaties