Persbericht
Persbericht

EEN ECHTE MOBILITEITSOPLOSSING: DACIA JOGGER, DE ROLSTOELTOEGANKELIJKE GEZINSWAGEN  

  • Dacia Jogger onderstreept zijn befaamde veelzijdigheid nu hij ook in een versie voor rolstoelpassagier beschikbaar wordt.
  • Het model behoudt zijn bekroonde functionaliteit dankzij de innovatieve conversie die plaats biedt aan zes personen, onder wie één rolstoelpassagier*.
  • Dankzij de flexibele zetels, compleet met ISOFIX-bevestigingspunten, kan de rolstoelpassagier bij de andere achterpassagiers zitten.
  • Dacia’s garantie van drie jaar en 100.000 km wordt ondersteund door een conversiegarantie van 2 jaar.
  • Conversie uitgevoerd door Q-Care van de Q-Mobility Group, met filialen te Malle, provincie Antwerpen, en Merchtem, provincie Vlaams-Brabant.
  • Momenteel nog in project-fase, beschikbaar vanaf de herfst 2023.

 

* In functie van het type en gewicht van de rolstoel

op 03 Juli 2023

De bekroonde functionaliteit van Dacia Jogger is nu beschikbaar voor iedereen, dankzij een innovatieve conversie tot rolstoeltoegankelijke auto door een partnership met Q-Care. Deze conversie zal de meest betaalbare oplossing zijn voor rolstoeltoegankelijke wagens op de Belux-markt.

Met Dacia Jogger is het vertrekpunt een platform waarmee voor een auto van dit formaat een gunstige interieurruimte kan gecreëerd worden, wat doorgaans voorbehouden is aan conversies op basis van bestelwagens. Het resultaat is een primeur voor de sector, een gezinsvriendelijke auto op basis van Dacia Jogger, ontworpen voor maximaal zes personen, onder wie één rolstoelpassagier.

De conversie maakt rolstoeltoegang mogelijk via een lichte oprijplaat met contragewicht. Door de vloer te verlagen komt een zithoogte van 139 cm vrij en een royale hoofdruimte. Daardoor kan een rolstoelgebruiker comfortabel zitten. De middelste zetelrij, die plaats biedt aan één, twee of drie personen en voorzien is van geïntegreerde ISOFIX-bevestigingspunten voor twee zetels, kan veilig worden weggeklapt om extra ruimte te creëren of kan op zijn plaats worden gelaten zodat de rolstoelgebruiker bij de andere achterpassagiers kan zitten. Een antislipcoating op de oprijplaat garandeert een veilige toegang, zelfs bij nat weer, terwijl diverse vastzetsystemen voor de rolstoel – inclusief handmatige of automatische vergrendeling en laden met behulp van een lier – eveneens verkrijgbaar zijn.

Guy Vandenbranden, Dacia Managing Director Belux: “We zijn blij dat Q-Care dankzij de slimme verpakking van Dacia Jogger zo’n innovatieve rolstoeltoegankelijke wagen kon creëren. We zijn enorm trots op de manier waarop Dacia Jogger een cruciale rol zal spelen om meer mobiliteit te bieden aan veel rolstoelgebruikers en hun gezin, waardoor ze de vrijheid krijgen om hun eigen avonturen te beleven en van het buitenleven te genieten.”

De conversie is mogelijk op alle uitrustingsniveaus van Dacia Jogger. Zo kunnen klanten genieten van al het gebruikelijke Jogger-comfort, van de innovatieve infotainmentsystemen tot de slimme modulaire dakstangen, de geavanceerde rijhulpsystemen tot de royale standaarduitrusting. Achteraan beschikt de rolstoelpassagier over enkele nuttige uitrustingen, zoals een USB-lader en bekerhouders.

De conversie wordt volledig ondersteund door Dacia, Naast Dacia’s constructeursgarantie van drie jaar, biedt Q-Care ook een ombouwgarantie van twee jaar voor extra gemoedsrust.

Deze conversie is momenteel nog in projectfase en zal vanaf de herfst 2023 beschikbaar zijn.

 

OVER Q-CARE

De in Malle en Merchtem gevestigde Q-Mobility Group biedt op een nieuwe en verfrissende manier een brede waaier aan diensten en oplossingen op maat van de klant. De groep vertrekt vanuit de behoefte van de klant tot een totaalproject, inclusief installatie en administratie. Als specialist in de niches van lichte bedrijfsvoertuigen, pick-up trucks en aangepaste voertuigen voor andersvaliden biedt Q-Mobility een ondersteunende rol aan de importeurs, dealergroeperingen, dealers en eindgebruikers.

Binnen de groep bouwt Q-Care voertuigen om voor personen met een mobiliteitsbeperking en begeleiden hen in het traject van subsidieaanvraag en Btw-verlaging indien mogelijk. Het is zowel mogelijk om een eigen voertuig te laten ombouwen als een omgebouwd voertuig aan te kopen.

Documenten

EEN ECHTE MOBILITEITSOPLOSSING: DACIA JOGGER, DE ROLSTOELTOEGANKELIJKE GEZINSWAGEN   (WORD)

EEN ECHTE MOBILITEITSOPLOSSING: DACIA JOGGER, DE ROLSTOELTOEGANKELIJKE GEZINSWAGEN   (PDF)

Zie de documenten De mediatheek bekijken

Geboren in 1968 en vervolgens opnieuw gelanceerd door Renault Group in 2004 in heel Europa en de landen van het Middellandse-Zeegebied, heeft Dacia altijd auto's aangeboden met de beste prijs-kwaliteitverhouding en voortdurend opnieuw gedefinieerd wat essentieel is. Dacia, een disruptief merk, ontwerpt voertuigen die eenvoudig, veelzijdig, betrouwbaar en afgestemd zijn op de levensstijl van de klant. Dacia-modellen zijn maatstaven op de markt geworden: Logan, de nieuwe auto tegen tweedehandsprijzen; Sandero, sinds 2017 jaarlijks de bestverkochte auto aan Europese particulieren; Duster, sinds 2018 de bestverkochte SUV voor particulieren in Europa; Spring, de kampioen van toegankelijke elektrische mobiliteit; Jogger de veelzijdige gezinsauto uit het C-segment. Dacia is aanwezig in 44 landen en heeft sinds 2004 meer dan 8 miljoen voertuigen verkocht. Op de Belgisch-Luxemburgse markt bekleedde het merk Dacia eind 2022 de 9de plaats in de rangschikking van personenwagens en bedrijfsvoertuigen. Bij de verkoop aan particulieren veroverde Dacia de eerste plaats met een marktaandeel van 8,7% dankzij het bevestigde succes van de derde generatie van Sandero en de SUV Dacia Duster. Nieuwe Sandero, die sinds januari 2021 wordt gecommercialiseerd, stond comfortabel op de eerste plaats in de verkoop aan particulieren voor alle segmenten samen, gevolgd door Dacia Duster. Dacia Duster werd bovendien als eerste SUV in het C-segment aan particulieren verkocht.Documenten

EEN ECHTE MOBILITEITSOPLOSSING: DACIA JOGGER, DE ROLSTOELTOEGANKELIJKE GEZINSWAGEN   (WORD)
EEN ECHTE MOBILITEITSOPLOSSING: DACIA JOGGER, DE ROLSTOELTOEGANKELIJKE GEZINSWAGEN   (PDF)
EEN ECHTE MOBILITEITSOPLOSSING: DACIA JOGGER, DE ROLSTOELTOEGANKELIJKE GEZINSWAGEN   (WORD)
EEN ECHTE MOBILITEITSOPLOSSING: DACIA JOGGER, DE ROLSTOELTOEGANKELIJKE GEZINSWAGEN   (PDF)

Geboren in 1968 en vervolgens opnieuw gelanceerd door Renault Group in 2004 in heel Europa en de landen van het Middellandse-Zeegebied, heeft Dacia altijd auto's aangeboden met de beste prijs-kwaliteitverhouding en voortdurend opnieuw gedefinieerd wat essentieel is. Dacia, een disruptief merk, ontwerpt voertuigen die eenvoudig, veelzijdig, betrouwbaar en afgestemd zijn op de levensstijl van de klant. Dacia-modellen zijn maatstaven op de markt geworden: Logan, de nieuwe auto tegen tweedehandsprijzen; Sandero, sinds 2017 jaarlijks de bestverkochte auto aan Europese particulieren; Duster, sinds 2018 de bestverkochte SUV voor particulieren in Europa; Spring, de kampioen van toegankelijke elektrische mobiliteit; Jogger de veelzijdige gezinsauto uit het C-segment. Dacia is aanwezig in 44 landen en heeft sinds 2004 meer dan 8 miljoen voertuigen verkocht. Op de Belgisch-Luxemburgse markt bekleedde het merk Dacia eind 2022 de 9de plaats in de rangschikking van personenwagens en bedrijfsvoertuigen. Bij de verkoop aan particulieren veroverde Dacia de eerste plaats met een marktaandeel van 8,7% dankzij het bevestigde succes van de derde generatie van Sandero en de SUV Dacia Duster. Nieuwe Sandero, die sinds januari 2021 wordt gecommercialiseerd, stond comfortabel op de eerste plaats in de verkoop aan particulieren voor alle segmenten samen, gevolgd door Dacia Duster. Dacia Duster werd bovendien als eerste SUV in het C-segment aan particulieren verkocht.