Communiqué de presse
Communiqué de presse

Duster Blackstorm, een beperkte serie op het Salon van Parijs

Le 24 September 2014

Na de vernieuwing van het Duster gamma in september 2013 en zoals op het Salon van Genève 2013 gebeurde met de beperkte serie Duster Adventure, introduceert Dacia de beperkte serie Duster Blackstorm in 4x2- en 4x4-versies.

De naam Duster Blackstorm verwijst naar de extreme missies van vliegtuigpiloten. De wagen werd dan ook geïnspireerd door de luchtvaart, terwijl de beperkte serie Duster Adventure de stoere looks en de terreincapaciteiten van de wagen benadrukte.

Klaar om in te stappen

Duster Blackstorm heeft een persoonlijke look die hem een nog energiekere uitstraling geeft, onder meer dankzij de spiegelbehuizingen in Imperiaal Geel.

Op de motorkap, de flanken en de achterzijde van de wagen zijn stripings aangebracht die een hoogtemeter voorstellen. Alweer een knipoog naar de luchtvaart.

Duster Blackstorm, die gebaseerd is op de Lauréate versie, wordt aangeboden in vier kleuren: Platina grijs, mica-zwart, Komeet grijs en IJs wit.

De sfeer van een cockpit

Het interieur wordt gekenmerkt door een spel van kleurschakeringen. De specifieke zetelbekleding in Soft zwart is versierd met gele biezen. Elementen zoals de sierafwerking van het dashboard, de trekhendels en het sierplaatje op het stuurwiel zijn uitgevoerd in Titaan zwart.

Het motief van de hoogtemeter is aanwezig op het bovenste deel van de zetels (onder de naam Duster) en op het sierplaatje van het stuurwiel.

Stoffen boventapijtjes met gele boorden vervolledigen het geheel en geven het interieur een moderne, ingetogen look.

Duster Blackstorm beschikt over de interieuruitrusting van de Lauréate versie, met de MEDIA NAV, airconditioning, vertrekhulp op hellingen en elektrische achterruiten.

Motoren Duster Blackstorm: veelzijdigheid en prestaties

Het motorengamma voor de beperkte serie Duster Blackstorm bestaat uit één benzine- en één dieselversie.

Duster Blackstorm is verkrijgbaar met de TCe 125 pk-benzinekrachtbron (alleen in 4x2-versie) . Deze krachtige motor biedt lage gebruikskosten en verbruikt slechts 6,3 l/100 km [1] . De TCe 125-motor wordt gekoppeld aan een handgeschakelde 6-versnellingsbak en is uitsluitend beschikbaar voor de 4x2-versie. Hij stoot 145 g/km 1 CO 2 uit.

Het dieselgamma bestaat uit één versie van de 1.5 dCi-motor met een maximumvermogen van 110 pk. De combinatie van deze krachtbron met een handgeschakelde zesversnellingsbak  resulteert in maximaal rijplezier met snellere hernemingen en acceleraties.

De 1.5 dCi 110-motor stoot in de gemengde cyclus 127 g CO 2 /km 1 uit in 4x2-versie en 135 g/km 1 in 4x4-versie. Het gemengd normverbruik bedraagt 4,8 l/100 km 1 voor de 4x2 en 5,2 l/100 km 1 voor de 4x4.


[1] Verbruik en uitstoot gehomologeerd volgens de geldende voorschriften.

Documenten

Duster Blackstorm, een beperkte serie op het Salon van Parijs

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Duster Blackstorm, een beperkte serie op het Salon van Parijs
Duster Blackstorm, een beperkte serie op het Salon van Parijs