Communiqué de presse
Communiqué de presse

DUNCAN MINTO WORDT BENOEMD TOT FINANCIEEL DIRECTEUR VAN HET MERK ALPINE

  • Duncan Minto wordt benoemd tot financieel directeur van Alpine vanaf 1 oktober 2023.
  • Hij maakt deel uit van het directiecomité van Alpine en rapporteert rechtstreeks aan Philippe Krief, CEO van Alpine, en Thierry Piéton, financieel directeur van Renault Group.

Duncan Minto geniet van meer dan 25 jaar ervaring bij Renault Group en gaat nu bij Alpine aan de slag als financieel directeur om de ambitieuze strategie van het merk, zijn internationale ontwikkeling en de uitbreiding van zijn gamma met 7 nieuwe elektrische voertuigen tegen 2030 te begeleiden. Hij maakt deel uit van het directiecomité van het merk onder leiding van Philippe Krief, CEO van Alpine.

Le 10 Oktober 2023

“Met veel genoegen verwelkomen we Duncan Minto in het directiecomité van Alpine en in de teams als financieel directeur. Zijn diepgaande ervaring bij Renault Group en het succes van zijn projecten op sleutelmomenten van de groep zullen aanzienlijke troeven zijn voor de ontwikkeling van Alpine”, aldus Philippe Krief, CEO van Alpine.

Duncan Minto studeerde af aan de universiteit van St Andrews in Schotland en ging in 1997 aan de slag bij de Renault Group. Na verschillende functies in de financiële sector werd hij in 2006 benoemd tot financieel directeur van Renault-Nissan Portugal. Daarna werd hij financieel directeur van de regio Azië-Pacific van Renault Group.

In 2017 werd hij gepromoveerd tot directeur van de afdeling financiële planning en analyse bij Renault Group. In 2022 werd hij financieel directeur van Dacia alvorens hij in 2023 aan de slag ging bij Alpine. Hij volgt Joana de Epalza op, die besloot de groep te verlaten voor persoonlijke projecten.

Documenten

DUNCAN MINTO WORDT BENOEMD TOT FINANCIEEL DIRECTEUR VAN HET MERK ALPINE (WORD)

DUNCAN MINTO WORDT BENOEMD TOT FINANCIEEL DIRECTEUR VAN HET MERK ALPINE (PDF)

Voir les documents Voir la médiathèque

Alpine, dat in 1955 werd opgericht door Jean Rédélé, heeft in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd met zijn Franse sportwagens. In 2018 stelde het merk de nieuwe A110 voor, een sportwagen die trouw blijft aan de tijdloze principes van Alpine op het vlak van compacte afmetingen, lichtheid, wendbaarheid en rijplezier. In 2021 werd de Business Unit Alpine opgericht. Die zal uitgroeien tot het merk voor innovatieve, authentieke en exclusieve sportwagens van Renault Group. Deze sportwagens plukken de vruchten van het erfgoed en de knowhow van de historische fabriek in Dieppe en van de technische knowhow van de Formule 1- en Renault Sport Cars-teams.Documenten

DUNCAN MINTO WORDT BENOEMD TOT FINANCIEEL DIRECTEUR VAN HET MERK ALPINE (WORD)
DUNCAN MINTO WORDT BENOEMD TOT FINANCIEEL DIRECTEUR VAN HET MERK ALPINE (PDF)
DUNCAN MINTO WORDT BENOEMD TOT FINANCIEEL DIRECTEUR VAN HET MERK ALPINE (WORD)
DUNCAN MINTO WORDT BENOEMD TOT FINANCIEEL DIRECTEUR VAN HET MERK ALPINE (PDF)

Alpine, dat in 1955 werd opgericht door Jean Rédélé, heeft in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd met zijn Franse sportwagens. In 2018 stelde het merk de nieuwe A110 voor, een sportwagen die trouw blijft aan de tijdloze principes van Alpine op het vlak van compacte afmetingen, lichtheid, wendbaarheid en rijplezier. In 2021 werd de Business Unit Alpine opgericht. Die zal uitgroeien tot het merk voor innovatieve, authentieke en exclusieve sportwagens van Renault Group. Deze sportwagens plukken de vruchten van het erfgoed en de knowhow van de historische fabriek in Dieppe en van de technische knowhow van de Formule 1- en Renault Sport Cars-teams.