Communiqué de presse
Communiqué de presse

De Stad Parijs en de Renault Groep delen hun visie op nieuwe diensten voor elektrische mobiliteit in de stad.

4 juli 2018 – De Stad Parijs en de Renault-groep kondigen hun intentie aan om hun knowhow en competenties te delen voor de ontwikkeling van elektrische mobiliteit voor de Parijzenaars, inwoners van Île-de-France en hun bezoekers.

Le 04 Juli 2018

 

Dit ongeziene initiatief tussen een grootstad en de Europese marktleider in elektrische voertuigen getuigt van een gemeenschappelijke visie op de toekomst van mobiliteit, om de uitdagingen aan te gaan op het vlak van volksgezondheid, klimaatverandering, vlottere verplaatsingen, toegankelijkheid en economische aantrekkingskracht.

 

Dit zal zich vertalen in acties op korte, middellange en lange termijn voor de ontwikkeling van elektrische, geconnecteerde en zelfrijdende voertuigen.

 

In eerste instantie wil de Renault-groep vanaf september 2018 geleidelijk aan een commercieel aanbod rond elektrische mobiliteit ontwikkelen voor de Parijzenaars, inwoners van Île-de-France en hun bezoekers:

  • een aanbod van elektrische citybikes op basis van de Marcel van de Renault-groep;
  • een aanbod van elektrische deelauto’s die 24 uur op 24 vrij beschikbaar zijn, zonder stations;
  • een aanbod van elektrische deelauto’s in een netwerk, voor langere trajecten, die 24 uur op 24 vrij beschikbaar zijn op de parkings van Renault of zijn partners.

 

Dit aanbod zal gebaseerd zijn op het volledig elektrische gamma van de Renault-groep: ZOE, Twizy, Kangoo Z.E, Master Z.E. Tegen eind 2019 zullen die een vloot van 2.000 elektrische voertuigen vertegenwoordigen.

 

In tweede instantie willen de Stad Parijs en de Renault-groep een open werkgroep oprichten, bestaande uit grootsteden en bedrijven, om samen na te denken over de integratie van mobiliteitsontwikkelingen in de stad.

 

Dit wereldwijde initiatief rond duurzame mobiliteit maakt een dialoog, knowhow, experimenten en snellere ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsdiensten mogelijk, die zo goed mogelijk beantwoorden aan de verwachtingen en gebruiksdoeleinden van burgers.

 

Het zal meer bepaald steunen op de knowhow in verband met het C40-netwerk, dat een honderdtal grootsteden over heel de wereld groepeert en dat momenteel wordt voorgezeten door Anne Hidalgo.

“De steden en autoconstructeurs willen hun krachten bundelen om de toekomst van de mobiliteit te verzekeren. Vandaag maken Parijs en de Renault-groep de weg vrij door hun inspanningen te combineren op het vlak van autodelen en elektrische voertuigen. Op deze manier zullen de Parijzenaars en inwoners van Île-de-France van een gezondere leefomgeving kunnen genieten, in een minder vervuild klimaat, waarin iedereen zich gemakkelijker kan verplaatsen. Deze constructieve verstandhouding is ook een goede gelegenheid om aan belangrijke technologische en industriële ontwikkelingen te werken, die de toepassing van het Klimaatakkoord van Parijs ondersteunen en die banen en duurzame activiteiten scheppen ,” benadrukt Anne Hidalgo, Burgemeester van Parijs en Voorzitster van C40.
“De Renault-groep, Europese marktleider in elektrische voertuigen, levert ook al enkele jaren mobiliteitsdiensten, meer bepaald via Renault Mobility of het autodeelsysteem Zity in Madrid. Het doet ons plezier dat we samen met de Stad Parijs een veilige en milieuvriendelijke elektrische mobiliteit kunnen ontwikkelen voor iedereen. Deze gemeenschappelijke visie houdt een ambitieuze dynamiek in die tal van grootsteden in Frankrijk en de rest van de wereld kan inspireren,” aldus Thierry Bolloré, Adjunct-Algemeen Directeur van de Renault-groep.

 

***

 

Over de Renault-groep

De Renault-groep, autoconstructeur sinds 1898, is een internationale groep die in 134 landen aanwezig is en in 2017 bijna 3,76 miljoen voertuigen verkocht. De Groep telt vandaag ruim 180 000 medewerkers en beschikt wereldwijd over 36 productievestigingen en 12 700 verkooppunten. Om de grote technologische uitdagingen van de toekomst aan te gaan en een strategie van rendabele groei te voeren, steunt de Groep op haar internationale ontwikkeling. De Groep zet in op de complementariteit van haar vijf merken (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine en LADA), elektrische voertuigen, en haar unieke alliantie met Nissan en Mitsubishi. Met een nieuwe renstal in de Formule 1 en een sterk engagement in de Formule E is de autosport een uithangbord voor de innovatie en de naamsbekendheid van Renault.

Documenten

De Stad Parijs en de Renault Groep delen hun visie op nieuwe diensten voor elektrische mobiliteit in de stad.

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

De Stad Parijs en de Renault Groep delen hun visie op nieuwe diensten voor elektrische mobiliteit in de stad.
De Stad Parijs en de Renault Groep delen hun visie op nieuwe diensten voor elektrische mobiliteit in de stad.