Communiqué de presse
Communiqué de presse

De Renault-Nissan fabriek van Tanger wijdt haar tweede productielijn in

Le 08 Oktober 2013

▪ Elk jaar zullen 340 000 wagens van de band lopen in de fabriek, waardoor ze de grootste fabriek van Afrika wordt.

▪ Het partnerschap tussen overheid en privésector geeft het label “made in Morocco” internationale uitstraling

Onder leiding van mijnheer Abdelkader Amara, Minister van Industrie, Handel en Nieuwe Technologieën, en in aanwezigheid van mijnheer Jacques Prost, Algemeen Directeur van de Groep Renault Maroc, en diverse prominenten uit de politieke en economische wereld, werd de tweede productielijn van de Renault-Nissan-fabriek in Tanger op dinsdag 8 oktober 2013 in gebruik genomen.

Die tweede lijn verhoogt de totale productiecapaciteit van de fabriek vanaf 2014 tot 340 000 wagens per jaar. Ze vertegenwoordigt een investering van 400 miljoen euro en zal worden gebruikt voor de bouw van Dacia Sandero en Dacia Sandero Stepway, twee populaire modellen uit het Dacia-gamma.

Deze verwezenlijking is de vrucht van een partnerschap tussen de Marokkaanse overheid en de Renault-Groep en maakt de vestiging van de grootste fabriek in Afrika een aanzienlijke industriële ambitie en een bron van productiviteit en ontwikkeling voor de autosector in het Marokkaanse Koninkrijk. De samenwerking met leveranciers heeft het mogelijk gemaakt om deze nieuwe stap tot een goed einde te brengen en te beantwoorden aan alle technische en economische normen. Deze realisatie zal Marokko helpen om een toonbeeld van industriële competitiviteit te worden. Ze sluit aan bij de ambitieuze weg die de Renault-Nissan-fabriek van Tanger en het Koninkrijk Marokko samen hebben ingeslagen in samenwerking met de AMICA (Association Marocaine pour l’Industrie et le Commerce Automobile).

“Deze plechtigheid is een belangrijk moment voor ons. Ze vertaalt de wil van Renault om zijn engagementen en die van de nationale actoren te realiseren en de auto-industrie in Marokko verder uit te bouwen. Ik ben er zeker van dat deze tweede lijn Sandero’s van topkwaliteit zal bouwen, die het label “Made in Morocco” een internationale uitstraling zullen geven,” aldus Jacques Prost, Algemeen Directeur van de Groep Renault Maroc.

Voor deze nieuwe lijn werden 1 400 mensen aangeworven, waardoor het totale personeelsbestand van de fabriek stijgt tot 5 000 werknemers. Het IFMIA (Institut de Formation aux Métiers de l’Industrie Automobile) zet zijn ontwikkelingsstrategie voort met opleidingen die de nieuwe werkkrachten en de werknemers van de fabriek de nodige vaardigheden zullen bijbrengen.

De fabriek van Tanger werd op 9 februari 2012 ingehuldigd door Koning Mohammed VI in aanwezigheid van Carlos Ghosn, President van de Alliantie Renault-Nissan. De productiestart verliep bijzonder vlot en de fabriek is erin geslaagd haar knowhow dag na dag uit te breiden en haar doelstellingen te realiseren. Vandaag gaat het avontuur voort met de tweede productielijn en een derde wagen.

 

Documenten

De Renault-Nissan fabriek van Tanger wijdt haar tweede productielijn in

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

De Renault-Nissan fabriek van Tanger wijdt haar tweede productielijn in
De Renault-Nissan fabriek van Tanger wijdt haar tweede productielijn in